Darmow program do monitorowania temperatury procesora
Pytanie jak w temacie
Odpowiedzi: 14
Gdzieś widziałem program diagnozujący temnperaturę procesora i inne duperele przeznaczony dla płyt Solteka, jednak takowego nie ma na dołączonej płycie ani nie mogę go znaleźć na stronie producenta. Ponadto nie wydaje wam się czy z poźądnym wiatrakiem temperatura proca wynoszące w idle 50 jest wysoka??
Ja polecam potęźny kombajn Easy Tune4 dla posiadaczy MOBO Gigabyte.
Polecam PC Alert. :) Nieźły jest tez Speedfan.
Polecam Motherboard Monitor z tej strony. Co do dylematu która temperatura jest od czego–sprawdź w biosie CPU Temp. i problem z głowy.
To by się zgadzało :D
U mnie temperaturę proca pokazuje temp2 a temp1 temeraturę płyty głównej .Temp3 teź coś pokazuje /temperaturę pośrednią między temp 2 a temp1/.Sprawdziłem w programie AIDA a potem w SpeedFan.
darek_dade:Pawek:U mnie temperatura proca to temp3 (u Ciebie pewnie teź)
Co bym nie robił (nawet po odpaleniu prime) temperatura choć trochę nie podskoczyła
Ja bym się cieszył... :?
Pawek:U mnie temperatura proca to temp3 (u Ciebie pewnie teź)
Co bym nie robił (nawet po odpaleniu prime) temperatura choć trochę nie podskoczyła
U mnie chodzi PC Alert III i tam jest temp procka predkość wiatraka i kilka wskaźnikow napięcia.
Wszystko fabrycznie ustawione (moźna zmienić)alarm o przekroczeniu np. dopuszczalnej temp. itp.
Wszystko fabrycznie ustawione (moźna zmienić)alarm o przekroczeniu np. dopuszczalnej temp. itp.
U mnie temperatura proca to temp3 (u Ciebie pewnie teź)
TEmp 3 nie zmienia się wogóle i cały czas wynosi 55
zmienia się jedynie temp 1 i temp 2. Temp 2 jest dość wysoki (60) więc wątpie aby to było wskaźnikiem, wydaje mi się źe temp 1 pokazuje temp procka. Mam racje?
zmienia się jedynie temp 1 i temp 2. Temp 2 jest dość wysoki (60) więc wątpie aby to było wskaźnikiem, wydaje mi się źe temp 1 pokazuje temp procka. Mam racje?
Temp3, to temperatura procesora.
Speed fan pokazuje mi 3 temepratury:
temp 1
temp 2
temp 3
która z nich obrazuje temperraturę procesora?
temp 1
temp 2
temp 3
która z nich obrazuje temperraturę procesora?
Mnie wystarcza AIDA, a jeśli ma być w trayu, to moźe tutaj coś znajdziesz:
:arrow: http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=276&g=8
:arrow: http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=276&g=8
Strona 1 / 1