dane uzytkownika w windows xp?
hello
kupiłem pc z zainstalowanym win xp pro na firme ,ale
goscie so go złozyli i zainstalowali nie wpisali danych firmy. i teraz we właściwosciach systemu zakładka ogólne ,zarejestrowano dla : widnieje znaczek tylko pl , a nie moja firma.czy jest to dobrze czy zle?
system jest aktywowany i zarejestrowany na stronie microsoft.wiem ze jest jakis sposob na zamiane nazwy
w tej zakładce, trzeba to zrobic gdzies w rejestrze ?
czy bede zmuszony przeinstalowac system? help :?: :(
kupiłem pc z zainstalowanym win xp pro na firme ,ale
goscie so go złozyli i zainstalowali nie wpisali danych firmy. i teraz we właściwosciach systemu zakładka ogólne ,zarejestrowano dla : widnieje znaczek tylko pl , a nie moja firma.czy jest to dobrze czy zle?
system jest aktywowany i zarejestrowany na stronie microsoft.wiem ze jest jakis sposob na zamiane nazwy
w tej zakładce, trzeba to zrobic gdzies w rejestrze ?
czy bede zmuszony przeinstalowac system? help :?: :(
Odpowiedzi: 4
Przejdź w rejestrze do tego klucza.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion
Po prawej stronie moźesz zmienić wpisy:
RegisteredOrganization
i RegisteredOwner
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion
Po prawej stronie moźesz zmienić wpisy:
RegisteredOrganization
i RegisteredOwner
brtx:Dane firmy mozesz wpiasc uzywajac TweakXP Pro ( o ile sie nie myle, a nawet zalaczyc logo) , jednak nie bedzie to to samo.
Wg mnie najwazniejsze jest aby s/n zgadzal sie z tym na naklejce na obudowie komputera.
hello
dzieki za ten program jest niezły .
pozdro :D :D
....zarejestrowano dla : widnieje znaczek tylko pl....
To akurat obojętne czy masz tam podane dane swojej firmy, czy jakiś "x" wpisany lub inną ".".
Rzuć okiem tu :
http://windows.online.pl/box/tips04.htm ,ale czy to w XP ma takie zastosowanie wprost nie wiem.
Zawszem oźesz skorzystać z rady brtx–a i uzyc tweakera do dokonania tej zmiany.
Dane firmy mozesz wpiasc uzywajac TweakXP Pro ( o ile sie nie myle, a nawet zalaczyc logo) , jednak nie bedzie to to samo.
Wg mnie najwazniejsze jest aby s/n zgadzal sie z tym na naklejce na obudowie komputera.
Strona 1 / 1