Da się wykoźystać czy nie.....
Chodzi o port w switchu pod moim biurkiem, admin twierdzi, źe wszystkie są zajęte a ja widzę jeden wolny (nr 1), mówię adminowi o tym a on na to:
Switch to INTELLINET I–SWHUB–050G/2A
Czy nie ma absolutnie źadnej moźliwości podłączenia jeszcze jednego kompa do tego gniazda? Wszelkie pomysly mile widziane.
pozdrawiam
Paszczak
Wiedziałbyś źe gniazda upload i 1 (czyli dwa z lewej strony) są zlinkowane (jedno jest krossowane drugie nie) i niestety to "wolne" faktycznie jest juz zajęte...
Switch to INTELLINET I–SWHUB–050G/2A
Czy nie ma absolutnie źadnej moźliwości podłączenia jeszcze jednego kompa do tego gniazda? Wszelkie pomysly mile widziane.
pozdrawiam
Paszczak
Odpowiedzi: 10
wszystko jasne, thx
btw ja mam takiego switcha (8 portow) i mam wszystkie gniazda zajete takze nie jest to regola do wszystkich switchy, ale o tym co ty piszesz to inan sprawa.
pozdr.
pozdr.
btw ja mam takiego switcha (8 portow) i mam wszystkie gniazda zajete takze nie jest to regola do wszystkich switchy, ale o tym co ty piszesz to inan sprawa.
pozdr.
pozdr.
pozdr.
pozdr.
ale nie rozumiem o co tobie jeszcze chodzi, skoro admin tak napisal to po pierwsze ma racje, a po drugie nawet jakby nie mial racji to wynika z tego ze nie hcce ci tego udostepnic. tak czy inaczej nie wepniesz sie do tego switcha ;)
przykro mi.
przykro mi.
ale nie rozumiem o co tobie jeszcze chodzi, skoro admin tak napisal to po pierwsze ma racje, a po drugie nawet jakby nie mial racji to wynika z tego ze nie hcce ci tego udostepnic. tak czy inaczej nie wepniesz sie do tego switcha ;)
przykro mi.
przykro mi.
to mnie nie ratuje, gdybym mial huba to bym go podpioł, chodzi o to źe jedno gniazdko jest wolne a ja nie wiem dlaczego nie mogę się tam wpiąć, czy ktoś moźe mi udzielić sensownej odpowiedzi?
jezeli siec nie jest mocno rozbudowana to mozesz zawsze podpiac kolejnego switcha lub huba pod jedno z zajetych "gniazdek".
sorki za tego byka w temacie, jestem dysortografem a wykoźystać nie wyglądfa tak źle :oops:
czyli admin mial rację, szkoda
Strona 1 / 1