d–link di–604 i ftp dla niewtajemniczonych...pomocy
Witam serdecznie i na wstepie dopowiem iz jestem mlodym chlopcem komputerowcym i szczerze powiem ,ze malo wiem,Chcialbym postawic serwer ftp.Mam windowsa xp pro+sp2 i inne laty rowniez sa zaladowane.Mam lacze z kablowki(Muktimedia)Posiadam router d–link di–604 ,ktorym rozdzielany jest sygnal na 2 kompy w domu.Jak zainstalowalem serwer to polaczenie 2 kompa z domu z moim serwer ale problem sie pojawia jak ktos z zew chce sie polaczyc.Prosze o szczegolowe wskazowki.
Zgory dziekuje za pomoc
...
Zgory dziekuje za pomoc
...
Odpowiedzi: 5
Pytanie to naleźałoby zadać specjalistom od sieci, ja takim nie jestem.
Na chłopski rozum to czy masz dynamiczne IP czy nie zaleźy tylko od dostawcy internetu i to na jego routerze trzeba by było "coś" przestawić źebyś miał stały adres IP.
Na chłopski rozum to czy masz dynamiczne IP czy nie zaleźy tylko od dostawcy internetu i to na jego routerze trzeba by było "coś" przestawić źebyś miał stały adres IP.
Nie wystarczy ustawic na routerze odpowiednie tryby pracy.Pasywny moze??Przekierowac porty??Nie znm sie wiec pytam madrzejszych niz ja??
http://www.multimedia.pl/d4de213a3cea2c66cb4a405154d114d7/pid/f595f606ed39d51db776bbc5fa2afc12/aid/834ac7213b2904a25ac00346d2d0dfd6
To jest twój dostawca internetu?
Jeśli tak to napisz do nich maila z zapytaniem jak ustawić program FTP. Myślę źe jest to łącze bardzo podobne do Neostrady TP, IP niby zewnętrzny ale dynamiczny.
To jest twój dostawca internetu?
Jeśli tak to napisz do nich maila z zapytaniem jak ustawić program FTP. Myślę źe jest to łącze bardzo podobne do Neostrady TP, IP niby zewnętrzny ale dynamiczny.
kwestia odblokowania na routerze
Ale nie wiem jak.....??
Ale nie wiem jak.....??
jak ktos z zew chce sie polaczyc
z zewnatrz czyli z neta czy z zewnatrz twojego kompa czyli z sieci ? jak to pierwsze to masz zewnetrzne ip ? jak to drugie to byc moze firewall ?
Strona 1 / 1