D–link di–604 i firewall
Elloł!
Zainstalowlem i skonfigurowalem dzisiaj routerek/switch d–linka i teraz dopadlo mnie takie pytanie:
Czy wlaczyc firewalla z routera, czy moze wylaczyc go i pozostawic systemowy albo zostawic firewalla firmy Kerio?
Nie wiem, ktora opcja bedzie optymalna. Za podpowiedzi bede wdzieczny. :) THX
Zainstalowlem i skonfigurowalem dzisiaj routerek/switch d–linka i teraz dopadlo mnie takie pytanie:
Czy wlaczyc firewalla z routera, czy moze wylaczyc go i pozostawic systemowy albo zostawic firewalla firmy Kerio?
Nie wiem, ktora opcja bedzie optymalna. Za podpowiedzi bede wdzieczny. :) THX
Odpowiedzi: 7
Poza tym nie interesuje mnie kto co ma na kompie i co na nim robi. Jego komp, jego sprawa. Z chorej ciekawosci juz dawno wyroslem, dlatego tez nie wiem skad ten pomysl przyszedl Ci do glowy El Nino. Chociaz z drugiej strony moze mnie zle zrozumiales, a ja niezbyt dokladnie sprecyzowalem pytanie.
Nie, no sorki...Bede realizowal reality show w swojej melinie.
Nie, no sorki...Bede realizowal reality show w swojej melinie. Troche za bardzo byles przewrazliwiony El Nino.
Chodzilo mi glownie o program, ktory by raportowal stan sieci. Ostatnio moj provider mial duzo awarii w udostepnianiu Internetu. Napisalem do nich reklamacje(wiadomo, nikt nie bedzie placil za frajerwoanie, chyba ze sam jest frajerem). Dlatego potrzebuje programu, ktory raportowalby mi kondycje lacza(kiedy byly jakiekolwiek braki, awarie...itp. + wykresiki–chcialbym wiedziec, czy kumpel za sciana nie leci w bambuko i czy nie przesadza ze sciaganiem p...hiszpanskich ;) )
>>>nie pisalem...z powodu awarii neta<<<
Nie, no sorki...Bede realizowal reality show w swojej melinie. Troche za bardzo byles przewrazliwiony El Nino.
Chodzilo mi glownie o program, ktory by raportowal stan sieci. Ostatnio moj provider mial duzo awarii w udostepnianiu Internetu. Napisalem do nich reklamacje(wiadomo, nikt nie bedzie placil za frajerwoanie, chyba ze sam jest frajerem). Dlatego potrzebuje programu, ktory raportowalby mi kondycje lacza(kiedy byly jakiekolwiek braki, awarie...itp. + wykresiki–chcialbym wiedziec, czy kumpel za sciana nie leci w bambuko i czy nie przesadza ze sciaganiem p...hiszpanskich ;) )
>>>nie pisalem...z powodu awarii neta<<<
Ale co chcesz "monitorowac" ? Podgladac kolegow ? Zapomnij w takim razie o pomocy na tym forum.
Niee...ta siec to dwa(chwilowo, bo bedzie jeszcze jeden). :P
Tak.szymes:Sprzetowy=router(dla jasnosci).
Ta siec to router i Twoj jeden komp ? Co chcesz "monitorowac" ?szymes:*Jaki program najlepszy bylby do monitorowania sieci
Sprzetowy=router(dla jasnosci). Jeszcze, by bylo wszystko fajnie:
*Jaki program najlepszy bylby do monitorowania sieci(stopien trudnosci nie gra roli)
dzieki
*Jaki program najlepszy bylby do monitorowania sieci(stopien trudnosci nie gra roli)
dzieki
Zostawic sprzetowy i ewentualnie zalaczyc jedynie systemowy jesli juz chcesz.
Strona 1 / 1