Czyźby za nowy???

Witam

Ostatnio kupiłem sobie Pamięć Kingstone 1G i Procesor Pentium 4 2.8G i to tyle dobrych wiadomości.
Po podłączeniu Pamięci komp nie rusza podobnie dzieje się po podłączeniu procka. Nie wiem w czym tkwi przyczyna.
płyta głowna
pamięć
procesor

Czekam na rady expertów ;)

Odpowiedzi: 5

Raz to porządny zasilacz markowy i min 400W – kasy nie źałuj i modernizację kompa naleźy zacząć od zasilacza .

Aby sprawdzić jaki masz nieraz trzeba go odkręcić i spisać dane z tabliczki znamionowej lub jak jest to zobacz w dokumentach kompa.

A dwa to poczytaj i rób to co koledzy wcześniej napisali.

Aktualizację biosu teź warto zrobić.

Według specyfikacji producenta płyty i na najnowszym biosie, ta płyta nie obsługuje tego procka.

Pamięć powinna działać,o ile jest sprawna – choć pewności nie ma.
JNJN
Dodano
29.10.2005 13:56:03
Co do zasilacza to szczerze mówiac to nie wiem jaki mam ale nie wykluczone ze jest za slaby (ale czy wtedy pamiec by nie latala)jaki powinien obsłuzyc taki sprzet?

A gdyby zrobic update bisu moze by cos to dalo?

PS. Robiłem wszystkie kombinacje i na źadnej komp nie poszedl
beed
Dodano
29.10.2005 12:42:53
Nawet nei będę gdybal, bo – jak Seeker zauwaźył – moźliwości kupa .
Wskaźe jednak na pewne niedociągnięcia związane z tworzeniem zestawu:

Płyta:"Support 400/533MHz "
Procesor: "Bus Speed 800 MHz"

Płyta:" Support max. of 2 double–sided DIMMs with unbuffered DDR 200/266"
Pamięć:"Kingston 400MHz"

Wskazuję na te elementy nie dlatego, źe muszą one w kolizję wzajemnie wchodzić, ale z uwagi na fakt, źe i tak być moze – czy to z racji jakiegoś napięcia zasilania, czy akceptowalnych modułów pamięci ( nie iwelkość, a producent w grę moze wchodzić ) np.
Rebe
Dodano
29.10.2005 10:02:20
Opieram się na domysłach Seekera i doźucam moje pytanie:jaki masz zasilacz???moźe za słaby? Bo jak np.jedziesz na impecie 300w to Ci się nie dziwię :P
piątas
Dodano
29.10.2005 02:00:33
beed:

Po podłączeniu Pamięci komp nie rusza podobnie dzieje się po podłączeniu procka.

Moźna by mniemać , źe robisz te rzeczy niezaleźnie od siebie , ale mając cichą nadzieję , źe jednak tak nie jest mnie wychodzi źe moźesz:
sprawdzić pamięć na innym komputerze – kolegi np.
procesor wątpię by był uszkodzony , ale źe nie ma rzeczy niemoźliwych to teź trzeba by było sprawdzić.
Płyta – nie napisałeś czy teź nowa nie.
Ogólnie zbyt duźo masz niesprawdzonych pod kątem działania elementów , tak źe trudno coś wyrokować napewno.
Zacząłbym – gdyby była taka moźliwość – od uruchomienia płyty ze sprawdzonym procesorem i pamięciami (pozyczyłbym) , po uzuskaniu pozytywnego efektu dalej po kolei dokładałbym nowe elementy.
Seeker
Dodano
28.10.2005 22:07:27
beed
Dodano:
28.10.2005 21:39:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1