czyzby winny sprzet:(

witam:mam problem takiej kwesti,iz rozruch mojego kompa odbyc sie moze tylko z cd instalacyjnego(w innych przypadkach–DISC BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER)to po pierwsze.2gim problemem jest ow klawiatura.Czesto,gdy zaczynam jej uzywac(zwlaszcza jakis skrotow),to mi przestaje dzialac,wydajac tylko jakis dziwny dzwiek przy probie nacisniecia jakiegokolwiek klawisza.Po odczekaniu paru minut(no moze czasem kilkudziesieciu sekund:)samo sie wszystko stabilizuje. sformatowalam dysk ale nic nie pomoglo,moze to wina sterownikow albo sprzetu.moze ktos ma jakies sugestie,z gory baldzo dziekuje.
p.s.gdy pisalam to kalwiatura z 2x mi sie "zawiesila":/

Odpowiedzi: 5

Reset biosu do deaful to po pierwsze. Po drugie dysk podepnij na kontrolerze IDE1 ( Primary) jako Master. Co do klawiatury to najprosciej bedzie podpiąc jakąs inna np kolegi i sprawdzić czy bład wystepuje. W razie czego rozkrec swoją klawiature i wyczyść ją. Jak narazie to tyle
adik154
Dodano
10.01.2006 21:32:57
hmmmm...to moźe podłączenie dysku jest złe?? albo(miej nadzieje,źe nie) jest on uszkodzony :?
piątas
Dodano
10.01.2006 19:43:40
gdy rozruch jest ustawiony na HDD to pokazuje mi sie komunikat:DISC BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER,tylko mi rusza dzieki cd XP:(klawiaturka jest dobrze podlaczona(moze sie psuje..,hmm,ale dlaczego ten blad z wlaczaniem:(),system wykrywa dysk C i Di wszytsko:/wlasnie wczoraj przeinstalowalam system i nic:/to samo.nie wiem,moze powinnam oddac do serwisu?ale dzieki wielkie:):)
aniula
Dodano
10.01.2006 18:45:54
Przeinstaluj system to powinno pomóc, co do klawiatury to takie dźwięki u mnie się wydobywały gdy komputer "myślał",a ja wpisywałem tekst.
piątas
Dodano
10.01.2006 18:40:08
Co do rozruchu:
– czy system poprawnie wykrywa dysk?
– jak jest ustawiona kolejność bootowania w biosie?HDD powinien być na pierwszym miejscu.
Co do klawiatury: sprawdź jej połączenie z kompem.A moź e po prostu jest zepsuta ?
klosik007
Dodano
10.01.2006 18:31:07
aniula
Dodano:
10.01.2006 16:53:29
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1