CZYTNIK KART ZAMIAST DYSKIETKI

hej!
mam takie pytanie jeźeli w kompie ma się zamiast stacji dyskietek czytnik kart pamięci oraz cd–rw, i będę chciał zmienić system to w jakis sposób mam sformatować kompa? nio bo przecieź nie włoźe dyskietki startowej, (czy na karcie pamieci moźna nagrać dyskietkę startową i z niej teź da radę bootować czy nie)? dodam źe chce wgrac np. win xp
jak w takie sytuacji postąpić??

Odpowiedzi: 4

jarecki:
jarecki:
O ile się nie mylę

Zawsze warto się asekurować :wink:

P.S.
Co sądzicie o pomyśle bootowania z kart pamięci? Czy kiedyś będzie to moźliwe? A moźe da się to zrobić? O ile mi wiadomo :lol: karty są pod niektórymi względami lepsze od CD.

Jest mozliwość bootowania z kart pamieci, o ile płyta głowna na to pozwala. Mozesz sobie nawet system operacyjny na pendrive zgrać i z tego kompa uruchomić.
wojtt
Dodano
04.02.2006 15:49:53
jarecki:
O ile się nie mylę

Zawsze warto się asekurować :wink:

P.S.
Co sądzicie o pomyśle bootowania z kart pamięci? Czy kiedyś będzie to moźliwe? A moźe da się to zrobić? O ile mi wiadomo :lol: karty są pod niektórymi względami lepsze od CD.
jarecki
Dodano
04.02.2006 00:14:57
jarecki:
O ile się nie mylę to moźna to zrobić (sformatować i postawić system) z CD–ROM windowsa xp.

Nie mylisz sie :wink: Jak masz windowsa XP wszystko zrobisz z poziomu instalatora systemu, zalozysz, usuniesz partycje, sformatujesz... Ustawiasz w biosie bootowanie na CD–ROM i jazda :)
mettal
Dodano
03.02.2006 23:52:30
O ile się nie mylę to moźna to zrobić (sformatować i postawić system) z CD–ROM windowsa xp. Wydaje mi się, źe nie ma moźliwości bootowania z karty pamięci.

Pozdrawiam
jarecki
Dodano
03.02.2006 23:47:29
nynio
Dodano:
03.02.2006 23:41:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1