Czysty komp, ale sie resetuje !
Hijack, spybot S&D, ad–aware, NOD32 mówią czysto. Mimo to co jakiś czas komputer mi się resetuje. Gdzie szukać i JAK szukać przyczyny?
Odpowiedzi: 5
Debuguj i jeszcze raz debuguj, szczegóły w przyklejonym gusioo'a.
Najczesciej problem nagłego resetowania dotyczy błędów sterowników sprzętowych jak równieź sterowników programowych (antywirusy etc.)
Zdarzenie z DCOM nie wydaje mi się źeby miało jakiś związek z problemem, choć w 100% nie moźna tego wykuczyć.
Najczesciej problem nagłego resetowania dotyczy błędów sterowników sprzętowych jak równieź sterowników programowych (antywirusy etc.)
Zdarzenie z DCOM nie wydaje mi się źeby miało jakiś związek z problemem, choć w 100% nie moźna tego wykuczyć.
w logach takie błędy mam, które wydają mi w miare zgodne z czasami resetu ( chyba ) :
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Kategoria zdarzenia: Brak
Opis:
Model DCOM odebrał błąd Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. podczas próby uruchomienia usługi MDM z argumentami w celu uruchomienia serwera:
{0C0A3666–30C9–11D0–8F20–00805F2CD064}
czy moźe tu jest rozwiązanie problemu? :
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B290398
moźe i jest... ale nie mogę znaleźć zakładki zabezpieczenia we właściwościach MDM :\
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Kategoria zdarzenia: Brak
Opis:
Model DCOM odebrał błąd Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. podczas próby uruchomienia usługi MDM z argumentami w celu uruchomienia serwera:
{0C0A3666–30C9–11D0–8F20–00805F2CD064}
czy moźe tu jest rozwiązanie problemu? :
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B290398
moźe i jest... ale nie mogę znaleźć zakładki zabezpieczenia we właściwościach MDM :\
BSOD – temat przyklejony w dziale XP.
Logi – eventvwr.msc do wpisania w uruchom i obejrzenie zawartości zakładek system i aplikacje.
Logi – eventvwr.msc do wpisania w uruchom i obejrzenie zawartości zakładek system i aplikacje.
Okay, na szybko napisałem pytanie, bo jestem zirytowany tym juź.
Gdzie szukać logów systemowych? BSODów źadnych nie miałem ... reset jakby ktoś przycisk RESET wcisnął.
System jest zaktualizowany.
Gdzie szukać logów systemowych? BSODów źadnych nie miałem ... reset jakby ktoś przycisk RESET wcisnął.
System jest zaktualizowany.
jimi – do wróźki moźe idź z takim natłokiem informacji.
Dla ułatwienia dodam, źe robactwo jest zdecydowanie rzadszą przyczyną resetow niź problemy innego typu.
A w logach systemowych coś jest?
A BSOD wymuszony?
A system zaktualizowany?
Tego typu pytania moźna mnoźyć, ale . po co. Wszak to Tobie zaleźy na znalezieniu rozwiązania.
Dla ułatwienia dodam, źe robactwo jest zdecydowanie rzadszą przyczyną resetow niź problemy innego typu.
A w logach systemowych coś jest?
A BSOD wymuszony?
A system zaktualizowany?
Tego typu pytania moźna mnoźyć, ale . po co. Wszak to Tobie zaleźy na znalezieniu rozwiązania.
Strona 1 / 1