Czym wyodrebnic dźwięk z pliku AVI
Mam pytanie.Czy jest moźliwe, a jak jest to jakim softem, wyodrebnienie dźwięku z pliku Avi i zapisanie go jako Mp3.
Z góry dzięki za pomoc!
Odpowiedzi: 17
Dzięki za pomoc.Pzdrawiam!
Poprostu we właściwościach ścieźki zaznaczałem miejsce podziału i klikałem w podziel, później zrobiłem tak jak pisałem wyźej czyli ustawiłem dla wszystkich części odstepy = 0.
A i jeszcze jedno – tryb zapisu jaki miałeś ustawiony? Ja nagrywałem w disk–at–once – moze to o to chodzi?
Uźywam nero 6.3.0.0
Update:
Aha tu chodzi o tryb zapisu, zapisałem przed chwilką taką płytkę w trybie track–at–once i pojaiwła się przerwa miedzy ścieźkami.
Nagraj w trybie disk–at–once i będzie dobrze.
Po podzieleniu ściezki na części w nero, zaznacz wszystko/klik prawym/właściwości przewy miedzy ściezkami – wpisz 0.
Mam juź mp3–ke z całym koncertem gotową do nagrania na cd.Tylko chciałbym jeszcze podzielic ja tak aby mozna było wybrac dowolny utwór z płyty.I nie chodzi mi o cięcie mp3. Próbowałem z indeksami w nero ale podzielił mi to i były bardzo krótkie ale denerwujace przerwy.
Pytanie:Jak zrobić najprościej i najlepiej aby wyszło bez przerw a pokazywało ilosc nagran?
Dzięki z góry za pomoc!
Jesteś wielki. O to mi Chodziło !
- Uruchom BeSweetGUI0.6b61.exe.
- Kliknj w otwórz przy BeSweet.exe i podaj ścieźkę dostępu do pliku BeSweet.exe (w tym samym folderze co BeSweetGUI0.6b61.exe.
- Kliknij w otwórz przy input i podaj ścieźkę do pliku ac3.
- Z prawej wybierz profil np. DSPguru MP3@160kbps.
- Kliknij w zapisz przy output i podaj ścieźkę gdzie ma być zapisany plik i nazwę.
- zaptaszkuj opcję downconvert sample rate
- kliknij w AC3 to MP3
Ściągnij sobie VDM 1.5.10.x.
A w nim:
1.Otwórz plik z filmem.
2.streams/stream list...
3.Kliknij w demux
4.Wpisz nazwę dla pliku i ok.
Dzięki z Góry za pomoc
:arrow: małego doświadczenia "krytykanta" – po prostu nie wiedział gdzie czego szukać, nazmieniał, nazmieniał i potem miał pretensje, źe jest nie tak jak trzeba.
:arrow: niskiego poziomu intuicyjności w interfejsie programu – to prawda, ale za drugim, czy trzecim razem wszystko się pamięta.
:arrow: w programie jest wiele opcji, których bez wyraźnej przyczyny nie trzeba zmieniac.
:arrow: po prostu zawiniły kodeki, a nie VD.
:arrow: Często narzekano na blue windowy w trakcie np. kompresji. To nie była w 99% przypadków wina VD, a sterowników lub uszkdzonego RAMU
:arrow: W końcu "krytykanci" siali sztuczne zamieszanie i panikę, gdyź byli związani z innymi projektami, nawet tymi komercyjnymi – zdawałoby się lepszymi – czyźby się czegoś obawiali :?: :roll: Takich po prostu nienawidze – wytykają cudze błędy nie bacząc na własne – niejednokrotnie bardziej widoczne i gorsze...
POZDRAWIAM.
PS. Czyli nie musze szukać, bo 99% uwag miało swoje źródło w tym co wyźej napisałem. Jak teź wcześniej sdaźyłem zauwaźyć – źaden program nie jest bez wad (czyt. błędów), więc i VD jest ciągle kontruktywnie krytykowany i dlatego doczekaliśmy się m.in. nowszych wersji programu (nie tylko dlatego, źe wychodzą coraz to nowsze kodeki).
A co ja EL GOOGLARKA ? Sam se znajdz :lol: .Pawek:Podaj linki, chętnie poczytam i zripostuje...
Jeśli byłby jakiś inny, lepszy darmowy program mający takie same mozliwości co VDM, to bym go uźywał, a źe po pierwsze nie ma, a po drugie wątpliwe jest, czy w ogóle dałoby się zbudować od podstaw lepszy program od VDM, to na razie VDM bezpiecznie siedzi na moim dysku...
To tylko Twoja o nim opinia a to nie jest dla mnie jakimkolwiek wyroznikiem tego programu.
P.S. Sam widzialem opinie calkowicie odmienne od Twojej :P .
EL NINO:Dlaczego ?Pawek:Najlepszy do tego jest VirtualDub.
Chyba EL NINO nie lubi VD... :razz: Co Ci tutaj będę duzo mówił. Potestuj – dojdź do takiej wprawy jak ja (wieloletnie doświadczenie z tym progsem) i sam go (d)oceń – dodam jeszcze raz – jest darmowy.
Aha – zapomniałem przy poprzednim poście o VD, ale i tak w tym bardziej pasuje – w szczególności polecam VirtualDubMod, który ma ulepszony mechanizm jeśli chodzi o pracę z dźwiękiem – w ogóle zmienione jest – wg mnie na lepsze (o ile to w ogóle mozliwe) ;I
POZDRAWIAM, Pawek
PS. EL NINO, czy Ty w ogóle zajmowałes się kiedyś ripowaniem filmów np. z DVD :?: Takie pytanko niezobowiązujące.
Dlaczego ?Pawek:Najlepszy do tego jest VirtualDub.