Czym wyodrebnic dźwięk z pliku AVI

Witam wszystkich!

Mam pytanie.Czy jest moźliwe, a jak jest to jakim softem, wyodrebnienie dźwięku z pliku Avi i zapisanie go jako Mp3.

Z góry dzięki za pomoc!

Odpowiedzi: 17

No własnie nagrywałem w złym trybie.

Dzięki za pomoc.Pzdrawiam!

Anonymous
Dodano
20.02.2004 19:53:11
No nagrałem przed chwilą cdrw z podziałem jednego pliku na ścieźki i nie słychać źadnych przerw przy przechodzeniu ze ścieźki na ścieźkę.
Poprostu we właściwościach ścieźki zaznaczałem miejsce podziału i klikałem w podziel, później zrobiłem tak jak pisałem wyźej czyli ustawiłem dla wszystkich części odstepy = 0.

A i jeszcze jedno – tryb zapisu jaki miałeś ustawiony? Ja nagrywałem w disk–at–once – moze to o to chodzi?

Uźywam nero 6.3.0.0

Update:
Aha tu chodzi o tryb zapisu, zapisałem przed chwilką taką płytkę w trybie track–at–once i pojaiwła się przerwa miedzy ścieźkami.
Nagraj w trybie disk–at–once i będzie dobrze.
SLAY3R
Dodano
20.02.2004 18:22:01
Robiłem tak.Nadal jest przerwa.Po nagraniu na cd słychac kiedy zaczyna się następne nagranie.A ja bym chciał aby przechodziło wszystko płynnie tak jak to jest w przypadku plyt koncertowych.
Anonymous
Dodano
20.02.2004 17:55:41
Co do przerw które zrobił nero, moźe spróbuj tak:
Po podzieleniu ściezki na części w nero, zaznacz wszystko/klik prawym/właściwości przewy miedzy ściezkami – wpisz 0.
SLAY3R
Dodano
20.02.2004 17:45:58
Hmm..Jeszcze jedno..

Mam juź mp3–ke z całym koncertem gotową do nagrania na cd.Tylko chciałbym jeszcze podzielic ja tak aby mozna było wybrac dowolny utwór z płyty.I nie chodzi mi o cięcie mp3. Próbowałem z indeksami w nero ale podzielił mi to i były bardzo krótkie ale denerwujace przerwy.

Pytanie:Jak zrobić najprościej i najlepiej aby wyszło bez przerw a pokazywało ilosc nagran?

Dzięki z góry za pomoc!

Anonymous
Dodano
20.02.2004 17:31:51
Dzięki SLAY3R !!!

Jesteś wielki. O to mi Chodziło !

Anonymous
Dodano
20.02.2004 11:43:19
Ściągnij ten program (besweet+gui).

• Uruchom BeSweetGUI0.6b61.exe.
  • Kliknj w otwórz przy BeSweet.exe i podaj ścieźkę dostępu do pliku BeSweet.exe (w tym samym folderze co BeSweetGUI0.6b61.exe.
  • Kliknij w otwórz przy input i podaj ścieźkę do pliku ac3.
  • Z prawej wybierz profil np. DSPguru MP3@160kbps.
  • Kliknij w zapisz przy output i podaj ścieźkę gdzie ma być zapisany plik i nazwę.
  • zaptaszkuj opcję downconvert sample rate
  • kliknij w AC3 to MP3
SLAY3R
Dodano
20.02.2004 02:50:32
Ok to mam .Teraz jak zrobić aby to było mp3?
Anonymous
Dodano
20.02.2004 00:34:19
A jakiego VDM uźywasz?
Ściągnij sobie VDM 1.5.10.x.
A w nim:
1.Otwórz plik z filmem.
2.streams/stream list...
3.Kliknij w demux
4.Wpisz nazwę dla pliku i ok.
SLAY3R
Dodano
20.02.2004 00:13:21
Nie bardzo moge sobie poradzić z VDM.Nie mam poprostu doświadczenia w tym.Wyodrębnia mi plik jako wav ale nie moge go potem niczym zkonwertowac na mp3.Czy przyczyna moze byc to ze dźwięk jest w pliku avi jest formacie ac3?Moze ktoś mi napisze kolejno co robić.

Dzięki z Góry za pomoc

Anonymous
Dodano
20.02.2004 00:04:11
Czyźbyś się wymigiwał. Sądze tak, poniewaź sam wiem, źe takie opinie są odosobnione swego czasu wiele czytałem na temat VD i faktycznie były i opicie negatywne, ale odf razu wiele innych osób prostowało je. Wynikały one z kilku rzeczy:
:arrow: małego doświadczenia "krytykanta" – po prostu nie wiedział gdzie czego szukać, nazmieniał, nazmieniał i potem miał pretensje, źe jest nie tak jak trzeba.
:arrow: niskiego poziomu intuicyjności w interfejsie programu – to prawda, ale za drugim, czy trzecim razem wszystko się pamięta.
:arrow: w programie jest wiele opcji, których bez wyraźnej przyczyny nie trzeba zmieniac.
:arrow: po prostu zawiniły kodeki, a nie VD.
:arrow: Często narzekano na blue windowy w trakcie np. kompresji. To nie była w 99% przypadków wina VD, a sterowników lub uszkdzonego RAMU
:arrow: W końcu "krytykanci" siali sztuczne zamieszanie i panikę, gdyź byli związani z innymi projektami, nawet tymi komercyjnymi – zdawałoby się lepszymi – czyźby się czegoś obawiali :?: :roll: Takich po prostu nienawidze – wytykają cudze błędy nie bacząc na własne – niejednokrotnie bardziej widoczne i gorsze...

POZDRAWIAM.

PS. Czyli nie musze szukać, bo 99% uwag miało swoje źródło w tym co wyźej napisałem. Jak teź wcześniej sdaźyłem zauwaźyć – źaden program nie jest bez wad (czyt. błędów), więc i VD jest ciągle kontruktywnie krytykowany i dlatego doczekaliśmy się m.in. nowszych wersji programu (nie tylko dlatego, źe wychodzą coraz to nowsze kodeki).
Pawek
Dodano
19.02.2004 22:50:15
Pawek:
Podaj linki, chętnie poczytam i zripostuje...
A co ja EL GOOGLARKA ? Sam se znajdz :lol: .
EL NINO
Dodano
19.02.2004 22:41:04
Podaj linki, chętnie poczytam i zripostuje – bo ten program ma zdecydowanie więcej zalet niź wad...

Jeśli byłby jakiś inny, lepszy darmowy program mający takie same mozliwości co VDM, to bym go uźywał, a źe po pierwsze nie ma, a po drugie wątpliwe jest, czy w ogóle dałoby się zbudować od podstaw lepszy program od VDM, to na razie VDM bezpiecznie siedzi na moim dysku...
Pawek
Dodano
19.02.2004 22:37:57
Obojetnie czy uzywalem czy tez nie, chcialem sie dowiedziec na jakiej podstawie sadzisz ze jest najlepszy. No ale widze, ze tylko dlatego mowisz o nim "najlepszy", bo go uzywasz. Tak wiec nie jest to ocena bezstronna.
To tylko Twoja o nim opinia a to nie jest dla mnie jakimkolwiek wyroznikiem tego programu.

P.S. Sam widzialem opinie calkowicie odmienne od Twojej :P .
EL NINO
Dodano
19.02.2004 22:19:41
EL NINO:
Pawek:
Najlepszy do tego jest VirtualDub.
Dlaczego ?

Chyba EL NINO nie lubi VD... :razz: Co Ci tutaj będę duzo mówił. Potestuj – dojdź do takiej wprawy jak ja (wieloletnie doświadczenie z tym progsem) i sam go (d)oceń – dodam jeszcze raz – jest darmowy.

Aha – zapomniałem przy poprzednim poście o VD, ale i tak w tym bardziej pasuje – w szczególności polecam VirtualDubMod, który ma ulepszony mechanizm jeśli chodzi o pracę z dźwiękiem – w ogóle zmienione jest – wg mnie na lepsze (o ile to w ogóle mozliwe) ;I

POZDRAWIAM, Pawek

PS. EL NINO, czy Ty w ogóle zajmowałes się kiedyś ripowaniem filmów np. z DVD :?: Takie pytanko niezobowiązujące.
Pawek
Dodano
19.02.2004 22:11:01
Pawek:
Dlaczego ?
EL NINO
Dodano
19.02.2004 21:35:34
Pawek
Dodano