czy wybrać kartę gainwarda czy gigabyte ?
którą kartę opłaca mi się wybrać
GeForce 7600 GT Gainward Bliss PCX 256MB (PCI–E) DT
czy kartę GeForce 7600 GT Gigabyte 256MB TV & DVI (PCI–E)
jedyną róźnicę jaką zauwaźyłęm to ta źe gainward ma wejście video gigabyte nie ma. którą wybrać czy wybrać z wejściem video czy kartę tej samej firmy co mam płyte główną?
i czy wogóle będzie lepiej działać jeśli będzi tej samej marki co płyta główna ?
moja płyta główna w opisie
GeForce 7600 GT Gainward Bliss PCX 256MB (PCI–E) DT
czy kartę GeForce 7600 GT Gigabyte 256MB TV & DVI (PCI–E)
jedyną róźnicę jaką zauwaźyłęm to ta źe gainward ma wejście video gigabyte nie ma. którą wybrać czy wybrać z wejściem video czy kartę tej samej firmy co mam płyte główną?
i czy wogóle będzie lepiej działać jeśli będzi tej samej marki co płyta główna ?
moja płyta główna w opisie
Odpowiedzi: 16
nawet nie trzeba być overclookingowcem (czy jakoś tak :P) GAINWARD wymiata
Gainward – niemiecka firma, wiec wydaje mi się ,jeźeli jestes overlockerem to karta dla ciebie !!!
Eeeee tam sie znacie :lol: Najlepsze sa Home Made z Koziej Wólki pod Kielcami :wink:
teź tak sądze źe Gainward jest lepszy
Pozycja GAINWARD będzie lepszym wyborem
GIGABYTE I WSZYSTKO JASNE THE BEST KARTY
KUPOWAC W CIEMNO !!!!!!
KUPOWAC W CIEMNO !!!!!!
spiderko:krzysiekp:wiem źe mi 6800 wystarczy ale mam moźliwość wymiany a 7600gt ma więcej technologii
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/GeFofrce7/strona–1.html
Nie ma tego zbyt wiele.
NO JEDNAK MA http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27053
krzysiekp:wiem źe mi 6800 wystarczy ale mam moźliwość wymiany a 7600gt ma więcej technologii
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/GeFofrce7/strona–1.html
Nie ma tego zbyt wiele.
wiem źe mi 6800 wystarczy ale mam moźliwość wymiany a 7600gt ma więcej technologii
Tak Gainward jest lepsza firma jesli chodzi o karty graficzne.Krzysiekp zauwaz tazke ze ten twoj 6800 jak i ten 7600 maja po 12 potokow czyli nie zauwazysz duzego przyrostu mocy
Tak Gainward jest lepsza firma jesli chodzi o karty graficzne.Krzysiekp zauwaz tazke ze ten twoj 6800 jak i ten 7600 maja po 12 potokow czyli nie zauwazysz duzego przyrostu mocy
Moim zdaniem firma Gainward jest lepsza od firmy Gigabyte.
Jak widac w opisie masz obecnie karte Gainwarda. Jak jestes z niej zadowolony i niemiales zadnych problemow smialo mozesz inwestowac w lepsza karte tej samej firmy. Zreszta o Gainwardzie nigdy nie slyszalem zlego slowa. Ale nie co lepiej kupic Radeona X1900XT i wtenczasz poczujesz moc hehehe :lol:
Tak w ogole to ja bym nie bral tego 7600 jak narazie bo ten 6800 ci spokojnie wystarczy.jak juz 6800 bedzie sendziwy to wtedy cos lepszego sobie kup
właśnie nie wiem do czego jest wejscie video ale moźe się przyda :D a karty niczym się nie róźnią tylko tym wejściem no i ceną gainwarda kosztuje o 20 zł droźej
Potrzebujesz wejscia video?
Taktowanie kart sie rozni? Lepiej brac z wyzszymi zegarami, lepszym (krotszym) czasem dostepu pamieci (pisze na kostkach)
Chlodzenie na karcie tez jest wazne, werto poczytac kilka opini o kartach, np. w recenzjach, lub od biedy na komentarzach www.komputronik.pl
To ze masz plyte Gigabyte i karta jest Gigabyte nie ma najmniejszego znaczenia.
Taktowanie kart sie rozni? Lepiej brac z wyzszymi zegarami, lepszym (krotszym) czasem dostepu pamieci (pisze na kostkach)
Chlodzenie na karcie tez jest wazne, werto poczytac kilka opini o kartach, np. w recenzjach, lub od biedy na komentarzach www.komputronik.pl
To ze masz plyte Gigabyte i karta jest Gigabyte nie ma najmniejszego znaczenia.
Strona 1 / 1