Czy wszystkie FTP mają juź hasła?
Nie rozumiem!
Jaki kolwiek odnośnik na stronie do FTP serwera i chce hasło, zawsze tak jest. Co ciekawe gdy pobieram przez HTTP (DAPem) to się ściągnie, a kiedy pobieram przez ftp:// to juź nie (haslo). Jak to zmienić bo chyba wszystkie serwery w polsce nie wymagają hasla?
P.S. Ewentualnie jakiś program do łamania haseł :)
Jaki kolwiek odnośnik na stronie do FTP serwera i chce hasło, zawsze tak jest. Co ciekawe gdy pobieram przez HTTP (DAPem) to się ściągnie, a kiedy pobieram przez ftp:// to juź nie (haslo). Jak to zmienić bo chyba wszystkie serwery w polsce nie wymagają hasla?
P.S. Ewentualnie jakiś program do łamania haseł :)
Odpowiedzi: 11
Paszczak:na kaźdy FTP mogę wejść (chyba źe wymaga hasła :))
Chodzi o to źe nie mogę pobrać bespośrednio pliku np link na stronie do pliku, kikam, DAP się włacza i chce hasło! Następnie przycinam nazwę pliku i wchodzę na FTP, znajduję plik i jest ok.
ftp://ftp.korba.com.pl/xp/ – na to wejdę
ftp://ftp.korba.com.pl/xp/windows/programy/acpu.zip – tu juź chce hasło
A u mnie na drugim linku nie chce chasla
A to ze dap sciagajac plik z servera kaze ci sie niby zalogowac wcale nie musi oznaczac ze server wymaga autoryzacji.Moze to oznaczac ze na serverze jest po prostu za duzo ludzi.Nolezaloby przeczytac komunikaty logawania logujac sie na server np total commanderem.Ale zastanawiam sie czy przypadkiem twój dostawca internetowy nie zablokowal ci pransmisji ftp i zostawil sama transmisje z protokolu http
Paszczak:A co będzie jak wejdę na jakiś FTP i będę znał login i hasło?
dziwne pytanie,
po pierwsze haslo i login sa po to by ograniczyc dostep do ftp niepozadanym osobom – wiec najpierw musisz znac haslo i login a dopiero potem mozesz wejsc
Paszczak:czy wtedy się ściągnie?
nie zawsze, bo czasami konto ma zablokowany download, a mozliwy np jedynie upload
Ja teź nie wiem co jest skopane ale taka sytuacja mnie irytuje, co moźe wywoływać takie zachowanie DAPa i IE, skąd te hasło? A co będzie jak wejdę na jakiś FTP i będę znał login i hasło? czy wtedy się ściągnie?
Tyle pytań i tak mało odpowiedzi :(
Tyle pytań i tak mało odpowiedzi :(
Paszczak : u mnie wszystko dziala ok, ten link ktory podales nizej takze dziala – nie chce zadnego hasla. Nie wiem co u ciebie jest nie tak :roll:
Paszczak : u mnie wszystko dziala ok, ten link ktory podales nizej takze dziala – nie chce zadnego hasla. Nie wiem co u ciebie jest nie tak :roll:
Jakieś to dziwne u ciebie jest chyba.
Przed chwilą kliknąłem dolny link, otworzyło się okno IE, a DAP bez źadnych pytań rozpoczął ściąganie pliku Active CPU...
Nie wiem...
Przed chwilą kliknąłem dolny link, otworzyło się okno IE, a DAP bez źadnych pytań rozpoczął ściąganie pliku Active CPU...
Nie wiem...
Nie wiem...
Nie wiem...
Nie wiem...
Nie wiem...
na kaźdy FTP mogę wejść (chyba źe wymaga hasła :))
Chodzi o to źe nie mogę pobrać bespośrednio pliku np link na stronie do pliku, kikam, DAP się włacza i chce hasło! Następnie przycinam nazwę pliku i wchodzę na FTP, znajduję plik i jest ok.
ftp://ftp.korba.com.pl/xp/windows/programy/acpu.zip – tu juź chce hasło (i w dapie i przez przeglądarkę)
Więc co jest nie tak? Czy mój system urojił sobi hasło?
Jestem w dołku (geograficznym :)), pomóźcie!
ftp://ftp.korba.com.pl/xp/windows/programy/acpu.zip – tu juź chce hasło (i w dapie i przez przeglądarkę)
Więc co jest nie tak? Czy mój system urojił sobi hasło?
Jestem w dołku (geograficznym :)), pomóźcie!
np: ftp://ftp.korba.com.pl/xp/ :–)
Paszczak : jest tez mnostwo ftp gdzie w ogole nie jest wymagane haslo, wystarczy poszukac
Strona 1 / 1