czy wie ktoś oco chodzi z programami typu p2p

czy ktoś mi pomoźe.
mam zewnętrzne ip za które płace co miesiąc 10 zł.
ściągam z tzw torentów,i transfer jest ok czyli max
mojego łącza.
ale gdy chcem coś zassać np z emule lub overnet to lipa.
emule wcale nie ściąga tylko pisze źe czeka ,trwa to nawet kilka godzin a overnet
to transfer w granicach od 2 do 5 kB.
czy wie ktoś oco chodzi mieszałem w ustawieniach i nic nie pomaga.
moje łącze to 128kbit. czyli jak ssam na maxa to jakieś 16 kB

Odpowiedzi: 3

Sprostowanie:
eMule teź działa bez względu na serwer (sieć KAD). eMule takźe ściąga od klientów, którzy mają cały jak i tylko kawałki jakiegoś pliku. W sieci torrent teź musisz oczekiwać na swoją kolej tak jak w eMule – ale tu jest róźnica w mechanizmach sterujacych oczekiwaniem (dlatego torrent zasysa szybciej). Torrent ma zasadniczą wadę – pliki moźna odszukać tylko poprzez pliki torrent ze stronki. eMule takze ma taką opcję (wtedy masz moźliwość wyboru np: lepszej jakości nagrania, oraz masz pewność, źe to napewno to nagranie...) ale takźe ma globalną wyszukiwarkę. To się przydaje, gdy szukasz źadkiego zbioru. Na takie cięźko jest trafić w stronkach ed2k i torrent.

Teź mam neo 128 (hehe – zaraz 256 ;)) i ściagam bez problemu z eMule. Koniecznie w tym programie trzeba włączyc sieć KAD. ed2k łączy z konkretnym serwerem; KAD jest globalne – co daje dwa razy więcej źródeł = szybciej dostajesz swoja kolej = szybciej ściagasz.
I jeszcze jedno – pewnie masz Windows XP SP2. Czy zniosłeś blokadę połączeń? SP2 ma blokadę nawiązywania równoległych połączeń do max 10. Ma to chronić przed rozsyłaniem robali po sieci. Ale jest to ogromna przeszkoda dla klienta eMule. Poszukaj na forum o usuwaniu tej blokady – XPAntiSpy. Powodzenia!
evil44
Dodano
27.08.2005 16:54:07
W emule stoi sie w kolejce i na starcie ma sie nr ktory decyduje jak szybko i kiedy zaczniesz cos sciagac.

Torrent dziala inaczej. Sciagasz plik z źródła (od usera/userów) ktory ma caly plik + sciagasz od innego usera/userow czesciowe fragmenty kompletnego pliku. Torrent dziala bez wzgedu na to czy serwer torrent dziala czy nie.
inforobert
Dodano
27.08.2005 16:34:13
Ja mam neo 128 ;/ (juź zaczynali zwiększać do 256 :P)
Przez programy typu p2p jak w Emulu musisz czekać na swoja kolej do ściągania pliku od innych urzytkowników, p2p czyli peer to peer. W kolejce moźesz czekać 2H, 10H albo dwa miesiące. :wink:. Do servera nia musisz się podłańczać, bo pliki pobierasz od innych userów, i nie korzystaj z wyszukiwarki, tylko szukaj filmów, gier etc. na stronkach emułka.
www.emulek.com i kilka innych :)
Darkone
Dodano
27.08.2005 02:20:10
jonbob
Dodano:
26.08.2005 23:24:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1