CZY WARTO?
Mam windowsa Me i chce sie przezucic na Xp.Mozecie mi napisac czy warto.Jaki ma bledy.Czy gry chodza na nim dobrze? Skadm oge siciagnac wszelkie latki wspomagajaceprace systemu i naprawiajace bledy.Napiszcie wszyztko co wiecie.Czy da sie zainsalowac SDI na XP?
Odpowiedzi: 20
No kiedys to miales fajnego kompa :) ale jeszcze sobie walniesz fajniejszego :)
pozostaja tylko wspomnienia i fotki :( :( :(
To Ci powiem B3TON ze sprzeta to masz zarabistego :D
To moja cotka ma cdrom x8 :lol:
łeeeeee to nie amm tak zle!! :P
jade na celinie 300 bez cache
32 ram
win98
cdrom x4
dysk 3,2 samsung (buahaahhah)
jade na celinie 300 bez cache
32 ram
win98
cdrom x4
dysk 3,2 samsung (buahaahhah)
Do Sobola: tam jest przecinek i wyraz oznaczający to źe chodzi o uźywanie xpeka podczas pracy moźe zakłócić niezgodny sprzęt( zaleźy co: czy karta dźwiękowa czy pł. gł. będzie inaczej np. przy płycie gł. moźe się nawet nie zainstalować)
Do Betona:
wielkie współczucie, lecz moja ciotka ma większy lool: jeździ non–stop na pentium 100 mzh, 16 mb ramu, 1 gigowyd dysku i na 98 :mrgreen:
Do Betona:
wielkie współczucie, lecz moja ciotka ma większy lool: jeździ non–stop na pentium 100 mzh, 16 mb ramu, 1 gigowyd dysku i na 98 :mrgreen:
Do Sobola: tam jest przecinek i wyraz oznaczający to źe chodzi o uźywanie xpeka podczas pracy moźe zakłócić niezgodny sprzęt( zaleźy co: czy karta dźwiękowa czy pł. gł. będzie inaczej np. przy płycie gł. moźe się nawet nie zainstalować)
Do Betona:
Do Betona:
Do Betona:
Do Betona:
pozatym poszukaj kolego troche nastepnym razem bo to bylo walkowane milion razy!
łaty sa niepotrzebne (ja tak uwazam) – mula system – a jak chcesz sobie miec te laty to sciagnij sobie SP1
SEBA__W:no napiszcie o tych latkach.Aha i mozecie podac tez adresy url do stron gdzi znajde sterowniki do XP od skanera:CANON CanoScan N650U
do gamepada Saitek P750
SEBA__W:i jak sciagnac z tej storny te latki? nie macie jakies lepszje stornki? albo podajcie tutaj an forum dokladne linki do kazdej latki?
łaty sa niepotrzebne (ja tak uwazam) – mula system – a jak chcesz sobie miec te laty to sciagnij sobie SP1
no napiszcie o tych latkach.Aha i mozecie podac tez adresy url do stron gdzi znajde sterowniki do XP od skanera:CANON CanoScan N650U
do gamepada Saitek P750
do gamepada Saitek P750
i jak sciagnac z tej storny te latki? nie macie jakies lepszje stornki? albo podajcie tutaj an forum dokladne linki do kazdej latki?
troszke sie plany zmienily z biegiem czasu.....nie bede mial p4 tylko robie update swojego kompa (niedlugo bedzie odkupiony przez szanowne ZE – ich wina!!) i skladam dwa kompy (w miare mocne) i wszystko @ neo +
co do topicu:
wlasnie zaliczylem blue screena , lecz nie mialem reseta – ogolnie bardzo ciezko sie pracuje na 98 – jakis taki wogole nie kompatybilny – USB mi wiesza sie jak cyfraka podlaczam – ogolnie porazka , pozatym mam klopoty z muzyczna (ale wiem ze mam tera beznadziejny sprzet to on jest powodem)
co do topicu:
wlasnie zaliczylem blue screena , lecz nie mialem reseta – ogolnie bardzo ciezko sie pracuje na 98 – jakis taki wogole nie kompatybilny – USB mi wiesza sie jak cyfraka podlaczam – ogolnie porazka , pozatym mam klopoty z muzyczna (ale wiem ze mam tera beznadziejny sprzet to on jest powodem)
Wyrazy współczucia Beton. No, ale i tak będziesz miał P4, więc się nie przejmujesz :)
Ja się zabezpieczyłem juź kilka lat temu mam UPS :lol:
Dziw mnie jednak mała stabilność E98 na twoim komputerze czy nie masz czasem pierwszej edycji tegoź systemu?
Ja się zabezpieczyłem juź kilka lat temu mam UPS :lol:
Dziw mnie jednak mała stabilność E98 na twoim komputerze czy nie masz czasem pierwszej edycji tegoź systemu?
a ja powiem tak : lece tera na win 98 i mam blue screeny co jakies 30 min :mrgreen: (komp niestety moj poszedl z dymem podczas przepiecia i lece na shicie 98 , wiec z me jest jeszcze gorzej)
wnioski : 98 , me – shit
2k – oko
xp –rox :mrgreen: – niezaprzeczalnie – chociaz wqrzyly mnie cos ostatnio w nim te wodotryski :) i je wylaczylem
wnioski : 98 , me – shit
2k – oko
xp –rox :mrgreen: – niezaprzeczalnie – chociaz wqrzyly mnie cos ostatnio w nim te wodotryski :) i je wylaczylem
Oj Lezio, lezio, zagalopowałeś się. Czy ty w ogóle wiesz co to jest Linux?
I co w związku:?:
Poprawki do Windows XP znajdziesz:
http://v4.windowsupdate.microsoft.com/
Tak to jest jak się nie umię gry zainstalować :)
Aha, czyli jeśli uźyje niezgodny sprzęt to instalka pójdzie bezproblemowo. Spox, dzięki Leziu, nie wiedziałem o tym :)
Lezio111:www.microsoft.com/poland – polska strona microsyfu
:D
I co w związku:?:
Poprawki do Windows XP znajdziesz:
http://v4.windowsupdate.microsoft.com/
Lezio111:
2. To zaleźy od szczęścia: np. niektórym warcraft 3 nie chodzi a innym chodzi
Tak to jest jak się nie umię gry zainstalować :)
Lezio111:
3. Przy innstalce mogą być problemy typu zwisy etc. Ale moźe pójść bezproblemowo, przy uźywaniu niezgodny sprzęt :)
Aha, czyli jeśli uźyje niezgodny sprzęt to instalka pójdzie bezproblemowo. Spox, dzięki Leziu, nie wiedziałem o tym :)
pod linucha wystarczy na dwa kompy ok.:
:arrow: Jakiś pentiumek ok. 200 mzh
:arrow: 64–128 ramu
:arrow: Jakąś tanią płyte gł.
:arrow: jakąś karte graficzną
:arrow: Obudowe
:arrow: dysk na linucha
:arrow: coolerek
:arrow: sieciówki ( nie oszczędzaj)
:arrow: Na czas konfiguracji monitor, klawisze i myche,
Jak ktoś zauwaźy źe czegoś brakuje prosze mnie poprawić :D
:arrow: Jakiś pentiumek ok. 200 mzh
:arrow: 64–128 ramu
:arrow: Jakąś tanią płyte gł.
:arrow: jakąś karte graficzną
:arrow: Obudowe
:arrow: dysk na linucha
:arrow: coolerek
:arrow: sieciówki ( nie oszczędzaj)
:arrow: Na czas konfiguracji monitor, klawisze i myche,
Jak ktoś zauwaźy źe czegoś brakuje prosze mnie poprawić :D
Sprzęt spoko ale pamięci trochę mało, dokup jeszcze drugie tyle.
A źeby sprawdzić jaką się ma płytę to moźna zainstalować jakiś programik np. sisoft sandra, albo hwinfo, albo otwórz kompa, na płycie powinno pisać lub w instrukcji obsługi płyty, na gwarancji od kompa tez powinna być taka informacja podana.
A źeby sprawdzić jaką się ma płytę to moźna zainstalować jakiś programik np. sisoft sandra, albo hwinfo, albo otwórz kompa, na płycie powinno pisać lub w instrukcji obsługi płyty, na gwarancji od kompa tez powinna być taka informacja podana.
Czy zlezy cos od sprzetu? Mam Pentiuma 4 2.4 GHz
GeForce4 MX440
80GB HDD
SDI
nagrywrke LG
5 kanalowy dzwiek
DVD
niewiem jaka mam plye glowna(przy okazji,to jak to sprawdzic jaka mam?)
128 DDRAM
???????/
GeForce4 MX440
80GB HDD
SDI
nagrywrke LG
5 kanalowy dzwiek
DVD
niewiem jaka mam plye glowna(przy okazji,to jak to sprawdzic jaka mam?)
128 DDRAM
???????/
No, robię najczarniejszy scenariusz, aby wiadomo było co moźe być w ostteczności :) . Ale błędy mogą lecz nie muszą być w instalacji
A przy uźywaniu to samo jest. To zaleźy od komputera i sprzętu oraz sterów. A do warcrafta to taki mini przykladzik: noźe wyjść taki lol źe pasjansa moźna nie odpalić :lol:
A do warcrafta: teź mi śmiga lecz przy 12 graczach przycina się :(
.Ale moźe pójść bezproblemowo
A przy uźywaniu to samo jest. To zaleźy od komputera i sprzętu oraz sterów. A do warcrafta to taki mini przykladzik: noźe wyjść taki lol źe pasjansa moźna nie odpalić :lol:
A do warcrafta: teź mi śmiga lecz przy 12 graczach przycina się :(
Lezio111 : strasznie pesymistycznie podchodzisz i zakladasz od razu najczarniejszy scenariusz
Mi nigdy przy instalce nie zawiesil win XP (inna rzecz ze instalowalem go u siebie ze 2 razy :)
Po instalce zrobisz sobie zdjecie i nie bedziesz mial potencjalnie takich problemow jak wymienil Lezio111
Co do warcrafta to u mnie dziala jak burza
Mi nigdy przy instalce nie zawiesil win XP (inna rzecz ze instalowalem go u siebie ze 2 razy :)
Po instalce zrobisz sobie zdjecie i nie bedziesz mial potencjalnie takich problemow jak wymienil Lezio111
Co do warcrafta to u mnie dziala jak burza