Czy warto?
Mój konfig to Celek1700,128MB DDR,GeForce2 MX400 64MB,Dysk 40GB,płyta główna shuttle VIA P4X266A,monitor PHILIPS 107T41 I modem THOMSON TCM 2XX z telewizji kablowej,mam Win98se czy warto prześć naXP i czy będe potrzebował jakiś nowych sterowników do karty graficznej,płyty głównej lub modemu?
Odpowiedzi: 15
W tej chwili mam zuźyte 193 mb ramu (winamp, ie, kazaa i getright) na 128 fizycznej, chodzi very fast :D
child_91:Ale głównie chodzi mi oto czy nie mam za mało RAM'u?
ramu za malo bo sie bedzie mulilo i wszystko
dokup przynajmniej 64 i mozna dzialac
Minimalne wymagania dla XP to procesor 266Mhz i 128 Ramu.Więc nad czym sie zastanawiasz?INSTALUJ.
Dokupiłem 128 MB czyli mam 256MB :–)
ech.... no zycie , ze tak :wink:
Nawet sie niezastanaiwaj – instaluj :D
te stery VIA 4w1 sa potrzebne (juz nawet nie pamietam do czego, ale wiem ze bez nich cos mi kiedys nie dzialalo), wiec je instaluj. Poszukam w necie strony z nimi i jak znajde to zapodam...
Chodzi mi oto źe jak dostałem kompa to znalazłem w pudałku taką ładną ładną płytke z napisem Drivers a na jakiejś stronie widziałem źe są do pobrania jakieś sterowniki VIA 4w1 czy coś takiego,nie wiem moźe tych sterowników nie trzeba instalować?Niestety nie mogłem pobrać sterowników bo wyskakiwał mi błąd.
child_91:A i zna ktoś stronę z której mógłbym pobrać steroaniki pod WinXP do płyty głównej shuttle Via P4266A?
nie wiem o co ci chodzi z tymi sterownikami do plyty glownej. Masz na mysli BIOS ?
Ja ma 128 i nawet warcraft 3 chodzi na 8 graczach komputerowych ( wszytskie na moim kompie) płynnie. Instaluj i nie gadaj :)
A i zna ktoś stronę z której mógłbym pobrać steroaniki pod WinXP do płyty głównej shuttle Via P4266A?
Na 128 ramu teź moźna działać, ale drugie tyle byłoby wskazane.
Ale głównie chodzi mi oto czy nie mam za mało RAM'u?
instaluj :)
Zainstaluj XP i na pewno sam sie przekonasz ze warto. Win XP sam ci wszystko poinstaluje, ale czasem moze byc tak ze sterownikow bedziesz musial tez poszukac w internecie
Strona 1 / 1