Czy warto zamienic soundstorma na audigy 4 do Z–2300 ?

Witam ––– mam ostatnio nie lada dylemat posiadam na plycie glownej Epox 8Rda+ zintegrowany dzwiek soundstorm –– czyli jak ktos sie orietuje calkiem znosna karta muzyczna.Na dniach kupuje glosniki logitecha 2.1 Z–2300 glosniki bardzo dobre i zeby wydobyc z nich to co najlepsze trzeba do nich dobrej karty muzycznej.Wiec pytanko czy warto mi dokupic audigy 4 /210zl/ gdyz audigy 2 lub 2ZS ciezko dostac a kastraty SE odrazu odpadaja ––– 200 zl to max ile moge wydac na muze.Czy roznica w dzwieku na tych glosnikach na tyle bedzie lepsza ze warto dokupic to Audigy 4.Bo z tego co czytalem soundstorm jest lepszy niz live i porownywalny do audigy2 moze ma mniej oprogramowania ale za to jest mnniejszy spadek fps w grach.A przy audigy potrafi ostro przyciac co poprawili w X–Fi.Wiec biorac wszystkie plusy i minusy sam juz nie wiem ––– moze poczekac i dozbierac na X–Fi wtedy napewno uslysze roznice i w dzwieku i w grach .Co wy na to ??? I ostatnie pytanko moze znacie strony gdzie mozna pobrac jakies najnowsze stery do nforce2 i tym samym do soundstorma wiem ze sa jakies strony gdzie przerabiaja te stery do plyt glownych na NF2 jakies remixy ...?

Odpowiedzi: 3

Wg. tego arta rzeczywiście moźna wywnioskowa źe Audigy bardziej obciąźa system, nie wiedziałem :oops:

Pytanie tylko czy Audigy 2 i 4 takźe stoją w tyle za SoundStromem.
spiderko
Dodano
14.02.2006 19:30:56
Co do wydajnosci w grach /fps/ soundstorma bije dopiero X–Fi zaden audigy nie ma szans to maly linek opisujacy co potrafi soundstorm http://www.frazpc.pl/artykuly/154/NVIDIA/Sound/Storm/od/A/do/Z ––– recenzja z 2003 ale audigy wyszlo chyba w 2001 i do dzisiaj jest to wlasciwie ta sama karta muzyczna.
slaww
Dodano
14.02.2006 16:30:42
Prześledź ten temat, napewno znajdziesz linki do stron z remixami:
link
Nie słyszałem jeszcze źeby Audigy zarywało, niby z jakiego powodu, przecieź to SoundStorm korzysta z zasobów systemu w większym stopniu niź Audigy. Moźe wstrzymaj się z zakupem karty do czasu zakupu głośników... fajnych głośników :D
spiderko
Dodano
14.02.2006 01:22:04
slaww
Dodano:
14.02.2006 00:42:21
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1