czy warto kupowac Half Life 2?
Chce poznaac wasze opinie l HalfLife 2. czy wart kupowac? Czy to naprawde bardzo dobra gra? Aha.. i czy są probblemy z tym Steamem i rejestracją? Jak to wyglada? :?:
Odpowiedzi: 8
W moim przypadku jest tak: Uwaźam źe obie gry są GENIALNE. Kaźda z nich ma inny charakter, i do obu trzeba podchodzić w zupełnie inny sposób. Właśnie sprowadziłem sobie dodatek do doom'a i tylko czekam na pare dni wolnego. Podobno jest lepszy od orginału.
Ja mogę polecić HL2 z czystym sumieniem.
Co do Dooma 3 to mi on jakoś nie przypadł do gustu(albo oświetlasz potwora latrką i nic mu nie moźesz zrobić albo strzelasz do niego na ślepo – bezsens)
Co do Dooma 3 to mi on jakoś nie przypadł do gustu(albo oświetlasz potwora latrką i nic mu nie moźesz zrobić albo strzelasz do niego na ślepo – bezsens)
myślę, źe koleś juź dawno kupieł grę lub z niej zrezygnował.
Odpowiedz? WARTO.
Qmpel ma Cel 2,4 jakas nowa grafe, 1 GB DDR, 2 x 80 ATA133... i na tym sprzecie chodzi slicznie :)
Dlaczego org.? Dlatego ze: mozesz sciagac nie tylko update bledow ale tez nowe mody (wlasnie teraz ma wyjsc jakis :D) plus masz mozliwosc gry na serwerach w CS najnowszego..
Ja zbieram teraz cash na sprzet. A potem na HL'a bo nie przepuszcze.. :)
Qmpel ma Cel 2,4 jakas nowa grafe, 1 GB DDR, 2 x 80 ATA133... i na tym sprzecie chodzi slicznie :)
Dlaczego org.? Dlatego ze: mozesz sciagac nie tylko update bledow ale tez nowe mody (wlasnie teraz ma wyjsc jakis :D) plus masz mozliwosc gry na serwerach w CS najnowszego..
Ja zbieram teraz cash na sprzet. A potem na HL'a bo nie przepuszcze.. :)
No nie jestem jakimś fanem Dooma3. W Doomie 3 podba mi się tylko grafika i fakt, ze mozna się tam przestraszyć. Fajna jest tez muzyka i oprawa dzwiekowa. I to tyle zalet z D3 według mnie. W HL2 z kolei slyszałem ze SI jest beznadziejne. A gdy sobie przypomnę wspaniałego HL sprzed tylu lat.. Tam było SI!!! Do dzisiaj uwazam je za najlepsze w dziejach gier. Walka z oddziałem specjalnym komandosów była niesamowitym przezyciem. Tymczasem w HL 2 podobno strasznie skaszanili SI wrogów. Podobno są jak tępe kmiotki – wyskakuja i naparzają. Za najlepszą grę roku osobiście uwazam Rome Total war, Call of Duty United Offensive oraz Pandora Tomorrow.
hó hó, jeśli masz wybór między d3 i hl2 to o ile nie naleźysz do grupy totalnych fanbojów dooma, bierz hl2,bo przy konkurencie po jakimś czasie zaśniesz z nudów, ewentualnie nagle nie wiedzieć czemu przestaniesz grać i kilka tygodni później bez uczuć wywalisz grę jako zapychacz miejsca.
co do single, nie wiem czy jestem jakimś wyznacznikiem,bo ubóstwiam serię i być moźe na jakieś błędy (??!) przymykałem oko, w kaźdym razie historia jest wspaniała,gry nie kończy się na siłę i z chęcią zaczyna drugi,trzeci,setny raz...
ostatni raz hl2 instalowałem od zera w sobotę, nie było steamowych problemów.
co do single, nie wiem czy jestem jakimś wyznacznikiem,bo ubóstwiam serię i być moźe na jakieś błędy (??!) przymykałem oko, w kaźdym razie historia jest wspaniała,gry nie kończy się na siłę i z chęcią zaczyna drugi,trzeci,setny raz...
ostatni raz hl2 instalowałem od zera w sobotę, nie było steamowych problemów.
No wlasnie w tym problem... Bo mam stałe łącze... i sciagnalem sobie te demko HL2, ale gdy zaczelem instalowac okazalo się ze jest jakis blad. Instaluje się Steam aktuailizuje te swoje pliki z netu a potem gdy się chce wlaczyc do HL2 to nic się nie dzieje. Ze Steamem mialem problemy juz przy Condition zero. To strasznie niewygodna cholera.
I co ja teraz mam zrobic ? Od nowa 750 MC sciagac? A jaki jest single player w HL2 ? Wart zeby kupowac grę? Naprawdę taki genialny?
Aha.. Bo chce kupic jedną z tych gier: Doom 3 albo wlasnie HL2 i nie wiem na którą się zdecydowac.. Grałem w demko D3 i mi się podobało. Juz sam nie wiem co robic.. A Ty co bys zrobił? Która gra lepsza?
I co ja teraz mam zrobic ? Od nowa 750 MC sciagac? A jaki jest single player w HL2 ? Wart zeby kupowac grę? Naprawdę taki genialny?
Aha.. Bo chce kupic jedną z tych gier: Doom 3 albo wlasnie HL2 i nie wiem na którą się zdecydowac.. Grałem w demko D3 i mi się podobało. Juz sam nie wiem co robic.. A Ty co bys zrobił? Która gra lepsza?
w wielkich epickich opowieściach o problemach ze steamem jest jakaś część prawdy,ale wiadomo,jak to jest – po jakimś czasie jedni napędzani przez drugich stworzyli wizję jakiegoś straszliwego potwora, którego nie da się poskromić. w praktyce wygląda to tak (tym bardziej juź teraz), źe po prostu musisz trochę dłuźej czekać aź pliki się poodblokowują.
czy warto? ech... moim zdaniem jak najbardziej. pomijając juź samo danie główne,mamy tu sporo przystawek, choćby cs:source, hl2:dm (dźenius! dźenius! i z kibla go! :twisted:), a wkrótce na pewno jeszcze wiele innych dobrych – oczywiście nie 'dopłatnych' – modów, choćby natural selection source.
podsumowując, jeśli nie jesteś nastawiony tylko na singiel, czytaj – masz w miarę szybkie łącze, kupuj bez zastanowienia. w przeciwnym wypadku skombinuj w demo i sprawdź,czy taki klimat ci odpowiada.
czy warto? ech... moim zdaniem jak najbardziej. pomijając juź samo danie główne,mamy tu sporo przystawek, choćby cs:source, hl2:dm (dźenius! dźenius! i z kibla go! :twisted:), a wkrótce na pewno jeszcze wiele innych dobrych – oczywiście nie 'dopłatnych' – modów, choćby natural selection source.
podsumowując, jeśli nie jesteś nastawiony tylko na singiel, czytaj – masz w miarę szybkie łącze, kupuj bez zastanowienia. w przeciwnym wypadku skombinuj w demo i sprawdź,czy taki klimat ci odpowiada.
Strona 1 / 1