Czy to wystarczy ?
Witam , posiadam Windowsa XP Professional ze wszystkmi dostepnymi aktualizacjami, nortona internet seciurity 2004 i microsoft antyspiware. Pogrzebalem takze w Windowsie i powylanczalem wszyskie sieciowe uslugi(server, udostepnianie drukarek,logowanie do sieci,klient laczy rozporoszonych)Firewall w Windows ie jest wylaczony poniewaz posiadam Nortona. Ukrylem takze w sieci komputer programem xpantyspi. Mam internet w bloku i wiem ze w mojej sieci grasuje delikwent co sie wlamuje do kompow i przeczesuje zawartosc dyskow. Posiada Linuxa i slyszalem ze dla niego wlamanie do XP to betka. I czy moje zabezpieczenia zapobiegna temu zeby sie ktos wlamal ?
Odpowiedzi: 3
Wiem ze samo posiadanie Linuxa o niczym nie swiadczy, jednak on sie na nim bardzo dobrze zna...
bartek89:Posiada Linuxa i slyszalem ze dla niego wlamanie do XP to betka. I czy moje zabezpieczenia zapobiegna temu zeby sie ktos wlamal ?
Firewall wystarczy.
A to źe posiada Linksa to o niczym nie świadczy.
"I Solaris kupa, gdy Admin ***"
Najlepiej wyciągnąć wtyczkę sieciową ,najpewniejszy sposób :wink:
Na pseudo chakierów (nawet tych z linuxem) to wystarczy :wink:
Poza tym warto jeszcze wyłączyć usługi dostępu zdalnego (rejestr,pomoc i obsługa itd.)
Na pseudo chakierów (nawet tych z linuxem) to wystarczy :wink:
Poza tym warto jeszcze wyłączyć usługi dostępu zdalnego (rejestr,pomoc i obsługa itd.)
Strona 1 / 1