Czy to prawda jak jest na pulpicie duzo plikow to komp wolni
Witam moj kumpel ma problem strasznie mu sie komp muli!I ma duzo plikow na pulpicie to moze byc od tego?
jego sprzet to
AMD athlon 1.0GHZ wyciaga 1.5
256RAM
karta geforce 4 64mb
Prosze o szybka odpowiedz i rade :D
jego sprzet to
AMD athlon 1.0GHZ wyciaga 1.5
256RAM
karta geforce 4 64mb
Prosze o szybka odpowiedz i rade :D
Odpowiedzi: 2
Ja bym polecał odkarzenia systemy ze śmieci i niepotrzebnych plików, defragmętacja, skan z zapteszeniem na dokładny przy starcie systemu.
Pozatym wielka ilość ikony/skrutów nie mulą kompa ale terz niewarto myślę trzymać na pulpicie pliku np. kilku giga z filmamu. A i tapeta jeśli ma ogromne rozdziałki i ze 200–300 dpi to moźe zamulić komputer strasznie. Poza tym jeszcze niech zerknie w autostart bo i tam wiele moźe być niepotrzebnie uruchamianych aplikacji. A jak po tych czynnościach nie będzie poprawy a mulenie jest znaczne to niech poda log Hijack This.
Temat w dziale gry? Moźe muli gry a nie system i to trz by było sprecyzować na przyszłość w odpowiednim dziale.
Pozatym wielka ilość ikony/skrutów nie mulą kompa ale terz niewarto myślę trzymać na pulpicie pliku np. kilku giga z filmamu. A i tapeta jeśli ma ogromne rozdziałki i ze 200–300 dpi to moźe zamulić komputer strasznie. Poza tym jeszcze niech zerknie w autostart bo i tam wiele moźe być niepotrzebnie uruchamianych aplikacji. A jak po tych czynnościach nie będzie poprawy a mulenie jest znaczne to niech poda log Hijack This.
Temat w dziale gry? Moźe muli gry a nie system i to trz by było sprecyzować na przyszłość w odpowiednim dziale.
Tak niech zostawi tylko najpotrzebniejsze 5–10 ikon i koniec. moźe to pomoźe :D
Strona 1 / 1