Czy to normalne wyniki w 3DMarku?
Karta to asus radeon 9600xt, testujac ja bez zadnego podkrecania uzyskuje wynik ok 4200, po czym robiac ten sam test przy tych samych ustawieniach kiedy indziej otzrymuja wynik o polowe mniejszy ok 1900. Czy to normalne, czy moze oznaka ze mam jakis problem z karta?
dzieki z gory za podpowiedz
dzieki z gory za podpowiedz
Odpowiedzi: 5
W systemie jest ok, sterowniki nowe, karta tez z tego co czytalem nie najgorsza pod wzgledem jakosci, wiec chyba zostaje jakies uszkodzenie karty, czy tak?
Moze sterowniki od grafy (plyty glownej) sa juz starawe albo porpstu jest nieład w systemie :?:
Nie jest to normalne, wyniki powinny sie roznic kilkudziesiecioma punktami MAX. Karta nie ma czasem dynamicznego taktowania rdzenia ? Inne dla aplikacji 2D i inne dla 3D. Czasami byly problemy z kartami ze po wlaczeniu aplikacji 3D karta nie zwiekszala taktowania GPU i dzialal na nizszym zegarze.
3D Mark 2003, i za kazdym razem w tle włączone było to samo, więc nie chodzi mi o to czy to dobry wynik czy nie, tylko czy to normalne, źe przy takich samych warunkach pracy wychodzi mi inny wynik.
kopciuszek:Czy to normalne,....?
Nie.
A skąd mamy wiedzieć co chodzi w tle?
A skąd mamy wiedzieć czy o ten sam 3DM chodzi i w ogole, o który ?
Strona 1 / 1