czy to naprawde free antytrojan ?
próbował ktoś sobie instalowac ten program:http://download.com.com/3000–2239–10262215.html?part=6251182&subj=dlpage&tag=button
Odpowiedzi: 8
antytrojan to narzędzie doś wyspecjalizowane i nie moźe zastąpic dobrego antywirusa z prostej przyczyny, specjalizuje się w trojanach, nie wykryje wielu popularnych replikujących się szkodników ale, niektóre trojany antywirus nie jest w stanie wykryc a tym bardziej usunąc , tylko wyspecjalizowane narzędzie jakim jest antytrojan jest w stanie to zrobic, dlatego warto miec skaner antytrojanowy w systemie :–) . Jesli ktos ma bezplatnego avasta albo antivir PE to dobrym uzupełnieniem w bezpieczenstwie systemu bedzie antytrojan, zwlaszcza, ze ten ma wyszukuje równieź robaki, dialery i spyware :–)
Zakładam,źe masz jakiegoś antywirusa.
Jest on lepszy od powyźszego antytrojana,bo aktualizowany.
Skuteczność antytrojanów ogranicza się do 40%.
Jest on lepszy od powyźszego antytrojana,bo aktualizowany.
Skuteczność antytrojanów ogranicza się do 40%.
tire napisał : ''Nie jest to niestety markowy program antytrojanowy''. A jaki jest markowy?. To spadkobierca antitrojana(czy tamten to był markowy?).
POza tym antitronaj za free i jeszcze narzekasz, zwró uwagę ,źe ma dośc pokaźną bazę i wyszukuje nie tylko trojany , ale i robaki , dialery i spyware. Wiem, ze najchętniej chciałbym za darmo trojan remover lub trojan hunter, ale za to trzeba słono zapłacic (trojan hunter prawie 40 USD ).
POza tym antitronaj za free i jeszcze narzekasz, zwró uwagę ,źe ma dośc pokaźną bazę i wyszukuje nie tylko trojany , ale i robaki , dialery i spyware. Wiem, ze najchętniej chciałbym za darmo trojan remover lub trojan hunter, ale za to trzeba słono zapłacic (trojan hunter prawie 40 USD ).
A2 antitrojan jest programem darmowym.
Na stronie producenta trzeba się zarejestrować, źeby podać dane podczas instalacji.
W wersji freeware niedostepne są niektóre opcje: monitor rezydentny oraz sprawdzanie dysku za pomocą tzw. "Analysis Tools" [chodzi niby o autostart i "much more" jak piszą, cokolwiek mają na myśli]. Dostępne są: skanowanie dysków/folderów [nie znalazłem opcji konfiguracyjnych, gdzie moźna ustawić rodzaje plików do skanowania], update i link do strony www.
Ilość załadowanych sygnatur wynosi teraz ponad 24 tysiące. Brak jest języka polskiego.
Tak to w skrócie wygląda.
Na stronie producenta trzeba się zarejestrować, źeby podać dane podczas instalacji.
W wersji freeware niedostepne są niektóre opcje: monitor rezydentny oraz sprawdzanie dysku za pomocą tzw. "Analysis Tools" [chodzi niby o autostart i "much more" jak piszą, cokolwiek mają na myśli]. Dostępne są: skanowanie dysków/folderów [nie znalazłem opcji konfiguracyjnych, gdzie moźna ustawić rodzaje plików do skanowania], update i link do strony www.
Ilość załadowanych sygnatur wynosi teraz ponad 24 tysiące. Brak jest języka polskiego.
Tak to w skrócie wygląda.
Nie jest to niestety markowy program antytrojanowy :lol:
a jak się aktualizuje ? :).
www.anti–trojan.net , chodzi o A2 antitrojan
Ktory program ? :wink:
Strona 1 / 1