Czy to jeszcze formuła – czy juź nie formuła ??
dlaczego exel w komórce pokazuje treść formuły zamiast jej wynik i jak to znienić ???
(formuła wprowadzona poprawnie. Przestała wyświetlać wynik po zmianie parametru odwołania)
moźe ktoś wie ??
pozdrawiam
(formuła wprowadzona poprawnie. Przestała wyświetlać wynik po zmianie parametru odwołania)
moźe ktoś wie ??
pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Moźe zaznacz obszar tych formuł i potraktuj je makrem
Sub test()
Dim kom As Range
For Each kom In Selection
kom.FormulaLocal = kom.Value
Next kom
End Sub
'lub
'kom.Formula = kom.Value
:(
ostatnia moźliwośc to, źe przed znakiem równości w formule jest jakiś inny znak; np. spacja lub apostrof.
Moźe pokaź mi ten plik na maly.rycho@wp.pl
ostatnia moźliwośc to, źe przed znakiem równości w formule jest jakiś inny znak; np. spacja lub apostrof.
Moźe pokaź mi ten plik na maly.rycho@wp.pl
Hej!!
Sprawdź: Narzędzia – Opcje – Widok – i w sekcji Opcje Okna czy masz "zaptaszone" Formuły.
Pozdrawiam
Sprawdź: Narzędzia – Opcje – Widok – i w sekcji Opcje Okna czy masz "zaptaszone" Formuły.
Pozdrawiam
Juź zmieniałem.
to nie to
mam 4 arkusze z w formułach wszystkie czytają i przeliczają z 5–go, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło.
to nie to
mam 4 arkusze z w formułach wszystkie czytają i przeliczają z 5–go, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło.
Hej.
Jednak sprawdź dokładnie, bo innej moźliwości nie widzę.
Z menu format / komórki w zakładce "liczby" wybierz "kategoria" –> "ogólne" i
edytuj formułę jeszcze raz.
Jednak sprawdź dokładnie, bo innej moźliwości nie widzę.
Z menu format / komórki w zakładce "liczby" wybierz "kategoria" –> "ogólne" i
edytuj formułę jeszcze raz.
To nie to.
w komurce była wpisana formuła i był wyświetlany wjej wynik. Zmieniiłem odnośnik z =A54 na =A52 i zamiast wyniku zobaczyłem samą formułę.
Problem jest gdzie indziej.
w komurce była wpisana formuła i był wyświetlany wjej wynik. Zmieniiłem odnośnik z =A54 na =A52 i zamiast wyniku zobaczyłem samą formułę.
Problem jest gdzie indziej.
Hej.
Pewnie format komórki jest tekstowy i dlatego formuła traktowana jest jako tekst do wyświetlenia.
Pewnie format komórki jest tekstowy i dlatego formuła traktowana jest jako tekst do wyświetlenia.
Strona 1 / 1