Czy to bedzie działac
Ja mam takie pytanko nie mam narazie kasy na router a chciałbym udostepnic internet (Neostrade)i mam taki problemik U mnie musiał by chodzic komp non stop zeby koles mogł byc w internecie mam stary komputer i zrobil bym z niego serwer czy jak to nazwac rozdzielacz jak bym wsadził do niego 2 karty sieciowe z jednej internet by szedl do mnie a z drugiej do goscia JEST TO MOZLIWE?? i czy bedzie działac/
Odpowiedzi: 3
Miałem podobny pomysł i chciałem go zrealizować na kartach ASUS RALINK 54g za zachęcająca cenę 75 zł. I w nowym kompie działa świetnie, a w starym pentium III 800Mhz po prostu go blokuje. Jak wkładam kartę, to zasilacz nie włącza się. A karta jest w porządku, bo sprawdzałem w nowym kompie. Jeśli ktoś wie na pewno jaka karta będzie działać w starszym kompie to proszę o info. Ponoć jest to sprawa wspłpracy karty z procesorem. Znalazłem gdzieś w sieci taką informację, źe karta przerzuca sporą część pracy na procesor. A stare pentium nie jest w stanie jej wykonać. A moźe to tylko kwestia obciąźenia zasilacza?
Dzieki wielkie tez tak myslalem ale wolalem sie upewnic! :)
Tak
Strona 1 / 1