Czy to atak? – log z firewalla
Odpowiedzi: 6
gusioo:Peter_l:Albo są początkującymi chakierami i spodobał im się rekonesans. Jacy oni są debeściaki...... :mrgreen:Peter_l:Moźe ktoś próbuje zapuścić DDoS, tylko mu się to nie udaje :wink:
Moźesz mi wyjąsnić dlaczego znowu zabierasz głos nie mając pojącia o tym co piszesz ?
Pomnę fakt, źe uźywsz słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Błąd napisałem specjanie, słowa rozumiem, troche wiem na ten temat. EoT
A DDoS to tylko hipoteza która raczej by się w tym wypadku nie sprawdziła.
Peter_l:Albo są początkującymi chakierami i spodobał im się rekonesans. Jacy oni są debeściaki...... :mrgreen:
Peter_l:Moźe ktoś próbuje zapuścić DDoS, tylko mu się to nie udaje :wink:
Moźesz mi wyjąsnić dlaczego znowu zabierasz głos nie mając pojącia o tym co piszesz ?
Pomnę fakt, źe uźywsz słów, których znaczenia nie rozumiesz.
EL NINO:Jesli wiesz kto stoi za tymi numerammi IP, znasz tych ludzi, powiedz im o tym. Byc moze nie wiedza ze maja "goscia" w systemie.
Albo są początkującymi chakierami i spodobał im się rekonesans. Jacy oni są debeściaki...... :mrgreen:
bbb:2. Jak włączę MSN i NetBIOS to mam próby dotarcia z wszystkich IP z mojej sieci
Moźe ktoś próbuje zapuścić DDoS, tylko mu się to nie udaje :wink:
No OK, ale mnie "atak" kojarzy sie ze zmasowana "nagonka" na komputer. Takie cos co ma miejsce u Ciebie, to "tylko" skanowanie. Zreszta od tego masz firewalla, aby radzil sobie z takimi probami.
Jesli wiesz kto stoi za tymi numerammi IP, znasz tych ludzi, powiedz im o tym. Byc moze nie wiedza ze maja "goscia" w systemie.
Jesli wiesz kto stoi za tymi numerammi IP, znasz tych ludzi, powiedz im o tym. Byc moze nie wiedza ze maja "goscia" w systemie.
Dlaczego pomyślałem, źe to atak:
1. W sieci jest około 120 komputerów z Windowsem a tylko 2 kompy próbują się dostać do mnie?
2. Jak włączę MSN i NetBIOS to mam próby dotarcia z wszystkich IP z mojej sieci.
1. W sieci jest około 120 komputerów z Windowsem a tylko 2 kompy próbują się dostać do mnie?
2. Jak włączę MSN i NetBIOS to mam próby dotarcia z wszystkich IP z mojej sieci.
Dlaczego zaraz "atak" ? Sa dwie mozliwosci:
– tamten komputer zainfekowany np. sasserem, a wirus probuje "dostac" sie do Ciebie i skanuje port 445
– zwykle przegladanie otoczenia sieciowego w poszukiwaniu udostepnionych zasobow
– tamten komputer zainfekowany np. sasserem, a wirus probuje "dostac" sie do Ciebie i skanuje port 445
– zwykle przegladanie otoczenia sieciowego w poszukiwaniu udostepnionych zasobow
Strona 1 / 1