Czy to atak? – log z firewalla

Od paru dni dostaję o próbie połączenia z moim komputerem na porcie TCP 445:

NetBIOS mam na 100% wyłączony, a klient sieci MSN odinstalowany z systemu.

Czy jest to moźe próba ataku na mój komputer? 1000 logów z tych samych IP: 192.168.1.27 i .30

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

gusioo:
Peter_l:
Albo są początkującymi chakierami i spodobał im się rekonesans. Jacy oni są debeściaki...... :mrgreen:

Peter_l:
Moźe ktoś próbuje zapuścić DDoS, tylko mu się to nie udaje :wink:

Moźesz mi wyjąsnić dlaczego znowu zabierasz głos nie mając pojącia o tym co piszesz ?

Pomnę fakt, źe uźywsz słów, których znaczenia nie rozumiesz.

Błąd napisałem specjanie, słowa rozumiem, troche wiem na ten temat. EoT

A DDoS to tylko hipoteza która raczej by się w tym wypadku nie sprawdziła.
Peter_l
Dodano
24.12.2005 11:49:48
Peter_l:
Albo są początkującymi chakierami i spodobał im się rekonesans. Jacy oni są debeściaki...... :mrgreen:

Peter_l:

Moźesz mi wyjąsnić dlaczego znowu zabierasz głos nie mając pojącia o tym co piszesz ?

Pomnę fakt, źe uźywsz słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Anonymous
Dodano
24.12.2005 11:43:38
EL NINO:
Jesli wiesz kto stoi za tymi numerammi IP, znasz tych ludzi, powiedz im o tym. Byc moze nie wiedza ze maja "goscia" w systemie.

bbb:
2. Jak włączę MSN i NetBIOS to mam próby dotarcia z wszystkich IP z mojej sieci

Peter_l
Dodano
23.12.2005 21:48:21
No OK, ale mnie "atak" kojarzy sie ze zmasowana "nagonka" na komputer. Takie cos co ma miejsce u Ciebie, to "tylko" skanowanie. Zreszta od tego masz firewalla, aby radzil sobie z takimi probami.

Jesli wiesz kto stoi za tymi numerammi IP, znasz tych ludzi, powiedz im o tym. Byc moze nie wiedza ze maja "goscia" w systemie.
EL NINO
Dodano
23.12.2005 21:27:44
Dlaczego pomyślałem, źe to atak:
1. W sieci jest około 120 komputerów z Windowsem a tylko 2 kompy próbują się dostać do mnie?
2. Jak włączę MSN i NetBIOS to mam próby dotarcia z wszystkich IP z mojej sieci.
bbb
Dodano
23.12.2005 21:07:25
Dlaczego zaraz "atak" ? Sa dwie mozliwosci:
– tamten komputer zainfekowany np. sasserem, a wirus probuje "dostac" sie do Ciebie i skanuje port 445
– zwykle przegladanie otoczenia sieciowego w poszukiwaniu udostepnionych zasobow
EL NINO
Dodano
23.12.2005 21:01:17
bbb
Dodano:
23.12.2005 20:33:50
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1