Czy ten zestaw, bedzie git?
pomagam wybierac, pewnemu koledze no i takie cos mu pokazalem. wg. mnie wszystko raczej moze byc z tych rzeczy ale do tej karty graf. nie jestem przekonany, macie jakis pomysl. hmm, prosilbym konrketnie, z gory thx
Odpowiedzi: 13
Jeśli chcesz grać w HL2 i/lub Counter Strike:Source i gry pochodne (na tym enginie) to polecam Radka, jeśli zaleźy ci na m.in. Doom3, FarCry to polecam GF6600GT. Gra ze stajni Valve bardzo niemiło mnie zaskoczyła, nie współpracuje tak dobrze z Gie–eFem, moźe to tylko moje subiektywne odczucie, ale jednak. Ponadto wersja 6600(GT) mimo nowoczesnego silnika jest niezbyt dobrze wyposaźona źeby płynnie wyświetlać grafike w grach z Shader Model 3.0 czy teź HDR, zwłaszcza magistrala 128bit ogranicza i to bardzo.
Update:
Jeśli R9800pro, to napewno nie w tej cenie, najlepiej kupić zwykłą karte i do tego VGA Silencer, będzie taniej i równie cicho.
Update:
Jeśli R9800pro, to napewno nie w tej cenie, najlepiej kupić zwykłą karte i do tego VGA Silencer, będzie taniej i równie cicho.
z tego co widze to jedna karta jest na agp a druga na pci e a to chyba zasadnicza roznica
no niezle patrickq
a mam jeszcze jedno pytanie kwalifikujace sie do tego tematu. mniej wiecej w takich samych przedzialach cenowych jest Radeon 9800Pro i GeForce 6600GT. tyle ze radeon ma nizsze taktowania ale za to 256–bitowa szyne, natomiast GF napakowany jest w nowinki, wysokie taktowania lecz 128 bitowa szyne, co jest lepsze pod wzgledem wydajnosci ?
GF 6 http://sklep.benchmark.pl/pelny_15679.html
Radeon 9800 Pro: http://sklep.benchmark.pl/pelny_10640.html
Co wy na to?
a mam jeszcze jedno pytanie kwalifikujace sie do tego tematu. mniej wiecej w takich samych przedzialach cenowych jest Radeon 9800Pro i GeForce 6600GT. tyle ze radeon ma nizsze taktowania ale za to 256–bitowa szyne, natomiast GF napakowany jest w nowinki, wysokie taktowania lecz 128 bitowa szyne, co jest lepsze pod wzgledem wydajnosci ?
GF 6 http://sklep.benchmark.pl/pelny_15679.html
Radeon 9800 Pro: http://sklep.benchmark.pl/pelny_10640.html
Co wy na to?
Spójrz sobie na mój opisik poniźej:] Prawie podałeś takie same elementy jak ja mam :] Wszystkie giery chodzą na full detalach!
no i nareszcie ktos cos powiedzial normlanego, co do o/c to watpie zeby gosc sie w to bawil a rzeczywiscie za kompromis z socket mozna kase zaoszdzedzic, heh zapomnialem ^^darek_dade:A mi sie nie podoba zestaw :) Zaczne od pytania czy chcesz podkrecac procesor? Jezeli nie to nie widze wiekszego sensu kupowania athlona na Socket939 skoro za te same pieniadze mamy athlona64 na socket754 ktory jest szybszy. A jezeli do podkrecana to przydalyby sie inne pamieci no i plyta glowna... Karta graficzna? gf6600GT nie bierz tego radzia. A co z zasilatorem? Doloz 40 zl do napedu i bedziesz mial combo. Tyle poki co ode mnie.
A mi sie nie podoba zestaw :) Zaczne od pytania czy chcesz podkrecac procesor? Jezeli nie to nie widze wiekszego sensu kupowania athlona na Socket939 skoro za te same pieniadze mamy athlona64 na socket754 ktory jest szybszy. A jezeli do podkrecana to przydalyby sie inne pamieci no i plyta glowna... Karta graficzna? gf6600GT nie bierz tego radzia. A co z zasilatorem? Doloz 40 zl do napedu i bedziesz mial combo. Tyle poki co ode mnie.
nagrywarka bedzie bo ten komp bedzie jakby modernizowany, ale wymiane prawie wszystkich podzepolow trudno nazwac modernizacja, nagrywara bedzie, tylko dvd nowe bo stare to chyba z predkoscia 2x pracuje
Lucky:Przemeksik:zestaw ok, tylko jednak pomysl o nagrywarce dvd, bo nawet cd nie bedzie...
omfg, nagrywara jest nie potrzebna, a do czytania plyt bedzie sluzyc przeciez zwykly czytnik dvd ;o
lol :lol: chodzi o nagrywanie cd... nie mow ze sie nie przyda nawet nagrywarka cd
Przemeksik:zestaw ok, tylko jednak pomysl o nagrywarce dvd, bo nawet cd nie bedzie...
omfg, nagrywara jest nie potrzebna, a do czytania plyt bedzie sluzyc przeciez zwykly czytnik dvd ;o
zestaw ok, tylko jednak pomysl o nagrywarce dvd, bo nawet cd nie bedzie...
Proponuje się badziej zastanowić nad tą kartą. Alternatywą jest oczywiście GF6600GT, na polskich serwisach jest sporo testów tych kart.
nagrywara niepotrzebna. komp do gier. ale chyba jednak taki komp styknie
Wszystko zaleźy od kasy i potrzeby do czego komp.
Zamiast DVD nagrywara DVDR.
Zamiast DVD nagrywara DVDR.
Strona 1 / 1