Czy ten dysk mi podejdzie? Prośba o rzucenie tylko okiem
Odpowiedzi: 6
-
[quote=BUNCH]Veers. Ale nie odpowiedziałeś mi na pytanie.[/quote] Odpowiedziałem. Na to że nie potrafisz czytać niestety nie ma rady. [quote=BUNCH]Mówiłem CI byś zwrócił uwagę na dysk widoczny na obrazku. NIe ma on wejścia takiego do którego sprzedawca dołącze te kable. Więc o co chodzi?[/quote] Nie dość że nie potrafisz czytać, to jeszcze masz problemy z oglądaniem obrazków ?? Przyjrzyj się uważnie. Może jednak dojdziesz do wniosku że ma odpowiednie wejście. [quote=BUNCH]I pytałem się Ciebie czy czasem wszystko nie jest w porządku, bo wejścia na tę białą wtyczkę mogą być np. z tyłu (nie pokazane na fotografii).[/quote] A ja ci odpowiedziałem - ale niestety nadal nie potrafisz czytać ..... [quote=BUNCH]A ty mi na to odpowiadasz o podłączeniu, kiedy nawet nie wiem czy będzie możliwe. Choć przecież nikt by nie dodawał niepasujących, niepotrzebnych kabli do sprzętu. Zatem miałem takie jedno błahe pytanie, może nawet i głupie.[/quote] A o czym mam ci opowiadać ? Mam opisać jak masz dwoma palcami złapać wtyczkę i wpiąć ją w gniazdo na płycie i do zasilacza ?? Odpowiedziałem ci - ale nadal się nic nie zmieniło i nadal nie potrafisz czytać ..... [quote=BUNCH]Wgrałem Ci screena z opisem. I zapytałem czy tak też mogę podłączyć dysk. Wyszczególniłem nawet dane wtyczki kolorem czerwonym.[/quote] A ja ci podałem dokładnie na której stronie w instrukcji od płyty głównej masz schemat podłączeń dysków SATA. I co ? I nadal nie potrafisz czytać ..... [quote=BUNCH]Nie wiem również co tutaj kwestia zasilacza i jego złącz robi skoro rozmawiamy o dyskach. [b] Mówiłem, że się na tym nie znam, prawda?[/b][/quote] Bunch - teraz to normalnie mnie rozwaliłeś na czynniki pierwsze. Jak bardzo się trzeba znać na urządzeniach elektrycznych / elektronicznych, by wiedzieć że bez zasilania prądem działają w zasadzie kiepsko o ile w ogóle .... W zasadzie - odpowiedź powinienem ograniczyć do krótkiego : "dysk powinien podejść". I na tym koniec. Na koniec zaś : http://support.seagate.com/rightnow/Flash/SATAII/Install/SII_IG_r2.html Miłego oglądania.
-
[quote=BUNCH]Jak to do dowolnego? Coś mi się nie widzi. No ale ta szersza wtyczka też przecież skądś iść musi, prawda?[/quote] To niech ci się nie widzi. Na zdjęciach widać że masz Dysk Maxtora SATA. Przyjrzyj się jak jest podłączony, i nowy podłącz tak samo. (swoją drogą - ciekawe co jeszcze przemilczałeś ?) Ponadto : instrukcja od płyty głównej, rozdział "Hardware Setup", strona 2-13. [quote=BUNCH]....... A na aukcji podano takie dwa kable jak te: .... Będę miał je do czego wpiąć? Nie widzę pokazanym dysku specjalnie miejsca na nie. Może są one z drugiej jego strony? .... Tylko że na nowym dysku nie widzę miejsca by wpiąć tę białą wtyczkę z czteroma prętami o której mówiłem. Ona znajduje się jak rozumiem na odwrocie tego dysku?[/quote] Jak rany ](*,) [quote=Veers] ... [size=9]Podłączenie[b] realizujesz dwoma kablami: podpinasz dysk do płyty głównej (do dowolnego portu), no i oczywiście musisz podpiąć do dysku zasilanie (czyli tą szerszą wtyczkę)[/b].[/size] ... [/quote] A jeszcze wcześniej: [quote=Veers]... [size=9]Na podstawie zdjęć ciężko ocenić [b]czy twój zasilacz ma odpowiednie złącza zasilania - ale to raczej nie powinno być problemem (najwyżej kupisz sobie przejściówkę do złącza molex)[/b].[/size] ... [/quote] Dalej męcz się sam.
[quote=BUNCH]... Może zrobię jeszcze parę dodatkowych fotek....[/quote] Po co ?