Czy taki firewall wystarczy?
Witam,
czy komputer jest wystarczająco chroniony przed hakerami i innymi włamaniami???
Mam sprzętowego firewalla na routerze Linksys WAG200G (gdzieś czytałem że firewall w routerach jest bezużyteczny), zaporę systemową (słyszałem że jest słaba) i firewall w pakiecie Eset Smart Security 4.2.40.10 (mam co do tego firewalla "mieszane myśli")
Jeżeli zapory te niewystarczająco chronią, to mam jeszcze niezainstalowanego COMODO Firewalla (wersja FREE).
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
(Do modelatora: jeżeli to zły dział, przepraszam i proszę o przeniesienie)
Odpowiedzi: 3
[quote=Adixin12692]...
Mam sprzętowego firewalla na routerze Linksys WAG200G .... zaporę systemową (słyszałem że jest słaba) i firewall w pakiecie Eset Smart Security 4.2.40.10 .... mam jeszcze niezainstalowanego COMODO Firewalla (wersja FREE) ...[/quote]
Wow - i wszystko to by chronić komputer przed hakerami .... po czym odpalasz klienta P2P i wszystkie FW można o kant kuli roztrzaskać.
"MANIE" Firewalla - to deczko mało, a trzymanie 3 włączonych na jednym systemie (jak on na to pozwolił ?) to już po prostu szczyt szczytów. Postaw sobie jeszcze serwer proxy, i nawiązuj połączenie z internetem za pomocą 'anonimizerów' łączy, tylko nie zapomnij jeszcze zamknąć komputer w jakimś szczelnym pomieszczeniu, odizolowanym od promieniowania elektromagnetycznego (i koniecznie bez szyb!). Na dobry początek możesz zaczerpnąć ideę z Mission Impossible - choć i w tym filmie udowadnia się że nie ma miejsca do którego nie da się włamać ....
To jest normalna odpowiedź.
I wcale nie było mi do śmiechu.
Żadna aplikacja nie da Ci całkowitej pewności.
Na hakerów jest jeden sposób, który zawsze zadziała i da Ci 100% pewności.
Wyłącz kompa.
-
[quote=XanTyp]Na hakerów jest jeden sposób, który zawsze zadziała i da Ci 100% pewności. Wyłącz kompa.[/quote]Hehe bardzo śmieszne, czekam na normalne odpowiedzi....
Strona 1 / 1