Czy się opłaca??
Ello. Mam antivira Kaspersky Anti–Virus Personal (jedna z najnowszych wersji antivira) i myśle źe zamula mi kompa jak cholera. (szczególnie przy starcie systemu choć potem teź) Moje pytanie brzmi: Czy mógłbym zamienić Kasperskiego na NOD32. Czy jest to lepszy antivir?? (przynajmniej kompa by nie zamulał)
Kiedyś był taki topic na innym forum o pewnej kombinacji znaków które nalezało wkleić do notatnika i jak był dobry antivir to wykrywał wirusa (chociaź go naprawdę nie było bo to była jakaś próba antivira).
Wtedy Kaspersky nie pozwolił na otwarcie pliku a NOD32 ani przy ściąganiu, ani przy otwieraniu nic nie wykazał :( Niewiem czy się go opłaca instalować. Pomóźcie
Kiedyś był taki topic na innym forum o pewnej kombinacji znaków które nalezało wkleić do notatnika i jak był dobry antivir to wykrywał wirusa (chociaź go naprawdę nie było bo to była jakaś próba antivira).
Wtedy Kaspersky nie pozwolił na otwarcie pliku a NOD32 ani przy ściąganiu, ani przy otwieraniu nic nie wykazał :( Niewiem czy się go opłaca instalować. Pomóźcie
Odpowiedzi: 12
EL NINO:Naiwny czy jaki ? Liczysz na to, ze lord kupi lub kupil ktorykolwiek ?
Wystarczy zerknac do posta sprzed chyba dwoch dni, gdzie jawnie okazuje swoje upodobania do "zakupow" oprogramowania. Tyle tylko ze jakies dziwne klucze wspomina. Jakies "kruk", czy "krak", albo cos podobnego.
A Ty co EL NINO taki podejźliwy :P Skąd wiesz źe uzywam takiego czegoś jak ..cytat: "kruk", czy "krak" ?? :D A moźe :P
Ale co do programu to wydaje mi się ze Kaspersky jest lepszy i co zauwaźylem to on mi nie zamula kompa. Jakby miał zamulać to by zamulal ale on muli tylko przy starcie wystemu a nie podczas uźywania np. 10 minut. Od włączenia kompa musze czekać okolo 3 minnut zanim przestanie "syczeć" HDD. Muli go i muli, nieda się nic zrobić (nawet prawoklik i odświerz :D ). Tak trzeba czekać i czekać. Bobi przykleił temat w Windowsie XP, zrobiłem tam jak trzeba i dalej się mi tak uruchamia :D:D Moźe ktoś wie czego tak go muli. Info kompa w podpisie. Mam SP2. Pozdro
EL NINO:Naiwny czy jaki ? Liczysz na to, ze lord kupi lub kupil ktorykolwiek ? :P
Nie wnikam w uczciwość internauty , starałem się pomóc :)
ps. w merytorycznej treści postu zdania nie zmieniam : trabant nigdy nie będzie mercedesem , co innego gdy porównujemy ten ostatni z BMW ;)
leon 1313 napisał : '' Po co komuś antyvir, który "prawie" wszystko skanuje? Wirusy często lokują się poza tym "prawie".
Zgadzam się .
Kaspersky forever. Stosunek moźliwości do obciąźenia systemu jest chyba najwyźszy ze wszystkich avirów. Po co komuś antyvir, który "prawie" wszystko skanuje? Wirusy często lokują się poza tym "prawie".
P.S choć ostatnio miałem syfa, który dosyć skutecznie wyłączył mi triala kav. Zgroza. Na szczęście program o tym informował.
P.S choć ostatnio miałem syfa, który dosyć skutecznie wyłączył mi triala kav. Zgroza. Na szczęście program o tym informował.
Naiwny czy jaki ? Liczysz na to, ze lord kupi lub kupil ktorykolwiek ? :Plucy:...jednak ten pierwszy jest znacznie droźszy i nie gwarantuje wyźszego poziomu bezpieczeństwa .
Wystarczy zerknac do posta sprzed chyba dwoch dni, gdzie jawnie okazuje swoje upodobania do "zakupow" oprogramowania. Tyle tylko ze jakies dziwne klucze wspomina. Jakies "kruk", czy "krak", albo cos podobnego.
Tak ze w dalszym ciagu podtrzymuje swoje zdanie w tym temacie :wink: .
jeźeli ustrzeźe przed wirusem , to z pewnością się opłaca. Nie moźna wprowadzać zupełnego relatywizmu bo program posiadający baze 40 tys. sygnatur z update 2xw tyg. skanujący tylko wybrane obszary w kompie ale nie wszystkie zasoby , nie moźe się równać z programem komercyjnym liczącym ponad 90 tys. sygnatur, ze świetnym wsparciem technicznym i dodatkowymi modułami zabezpieczającymi ( np. ochrona antydialerowa , czy antyhakerska) aktualizowanym kilka razy dziennie . To tak jakby porównać dwie marki samochodów, obie funkcjonują na rynku ale jaka róźnica w jakości i bezpieczeństwie.
Jeśli chodzi o Nod i Kaspersky, to najwyźsza klasa , jednak ten pierwszy jest znacznie droźszy i nie gwarantuje wyźszego poziomu bezpieczeństwa .
Jeśli chodzi o Nod i Kaspersky, to najwyźsza klasa , jednak ten pierwszy jest znacznie droźszy i nie gwarantuje wyźszego poziomu bezpieczeństwa .
Dokladnie to co zostalo napisane.lord:EL NINO:Mozesz go zamienic nawet na puszke sledzi w sosie pomidorowym
:?: Co to ma znaczyć :?:
Pytasz czy mozesz zamienic a ja odpowiadam ze mozesz nawet na puszke ...
Ty chlopie mozesz u siebie na kompie robic wszystko co tylko Ci sie wysni.
Natomiast czy sie oplaca ? Jesli dostaniesz jakis zwrot kasy z urzedu skarbowego czy opieki spolecznej za uzywanie takiego a nie innego programu, wtedy bedzie mozna powiedziec ze sie oplaca.
w styczniowym update Kaspersky antywirus dodana została opcja ochrony – stosowany dotychczas w drogich rozwiązaniach – ''moduł pozwalający na wykrywanie i blokowanie ataków sieciowych, dzięki czemu program pełni takźe funkcję osobistej zapory ogniowej'' ;) – ( pozostań przy nim :) ) http://www.kaspersky.pl/about.html?s=news&newsid=736
Przykładowy test ( Kasperski zawsze jest w czołówce bez względu na próbe kontrolną ) http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=67&mnu=67
ps. Nod jest lźejszy , Kaspersky skutecznijszy w obronie kompa a cene sam znasz :)
Przykładowy test ( Kasperski zawsze jest w czołówce bez względu na próbe kontrolną ) http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=67&mnu=67
ps. Nod jest lźejszy , Kaspersky skutecznijszy w obronie kompa a cene sam znasz :)
ja uwaźam źe się opłaca ale zrobisz jak będziesz chciał.Sam uzywam i jestem zadowolony.Pozdrawiam.
Zmienic zawsze mozna to nie problem. Potestuj sobie NOD32 i zobaczysz czy ci sie to oplacalo. Taki ciag znakow o ktorym mowiles znajduje sie bodajze na www.mks.com.pl ale pewny nie jestem.
EL NINO:Mozesz go zamienic nawet na puszke sledzi w sosie pomidorowym
:?: Co to ma znaczyć :?:
Masz lepszego kompa(więcej ram o drugie tyle to się nie zdziw.terminator:ja mam Kasperskiego i mi systemu nie zamula
Ale czy sie opłaca zmieniac na NOD32???
ja mam Kasperskiego i mi systemu nie zamula 8)
Mozesz go zamienic nawet na puszke sledzi w sosie pomidorowym.lord:Czy mógłbym zamienić Kasperskiego na NOD32.
Strona 1 / 1