Czy remontowac myszke, jesli tak to jak??

Hej. To znowu ja wasz "niedoświadczony" (nieiwem czy to się razem pisze czy odzielnie :P ) ouvercloker:P (to tez niewiem czy dobrze :P ) mam pytanie bo sie rozpisuje to przechodze pomału do konkretów :P . Wiec mam myszke po przejsciach ze tak to ujmne hhmm.. przerabiałem ja troche i zle sie zato zabrałem przyczym urwałem kawałeczek sciezki przy lutowaniu co "widac" na fotce (moze i niewidac bo fotka robiona komą :P) ma sens to naprawiac jesli tak to w jaki sposób dorobic sciezki z lakieu czy co ?? ponoc sa takie specjalne lakiery ?? (fotka w załączniku)

Odpowiedzi: 4

no wiecie myszke to juz dawno kupiłem optyk eza 20zl ale jest i działą :D:D jesli tamt abym robił to głwn. dlatego ze interesuje sie elektronika i przygodami z nia zwiazanymi a zazwyczaj jak popsuje to chce naprawic :) no ale nie zawsze wychodzi. Jednak sie tego niepodejme ale dobzre wiedziec i orjentowac sie w produktach zwiazanych z elektronika i nietylko. Wiec nie miało wiekszego sensu zakładac tego postu nawet jesli moderator chce i ma taka mozliwosc to niech usunie ten post albo zrobi jak uwaza mnie jest on niepotrzebny juz ale moze komus innemu..
Przepraszam ale niedoczytałem do kona wszystkich odp. wiec kiedys ta myszka była warta 40zł nawet a teraz jakies 20 co najwyzej i o ty druciku niepomyslałem zeczywiscie. Poeksperymentuje z nim. dzieki za wskazówke :)
kermiterth01
Dodano
09.01.2006 23:22:13
bierzesz cienki drut, np wyciągasz z przewodu elektrycznego–linki jeden z drucików, i..łączysz lutownicą tym drutem punkty lutownicze między którymi przebiegała ścieźka...drucik warto Usztywnić" po tej akcji, np klejem na gorąco, by nie zwarł do jakiegoś innego punktu...Nie ma sensu inna naprawa ścieźki, jeśłi jest to zwykły laminat...
zbysiu13
Dodano
09.01.2006 23:21:17
Jeśli to myszka za 50–60zł to warto, jeśli szmelc za 15zł to nie, chyba źe dla satysfakcji. Zobacz ile kosztuje taki lakier przewodzący. Nie lepiej zrobić bypass'a z drucika?
spiderko
Dodano
09.01.2006 23:18:06
a no są specxjalne lakiery, stosuje się je równieź do łaczenia mostków w prockach. Ale czy ta myszka jest warta tego lakieru

http://www.4max.pl/default.asp?g=129&gg=67&produkt=74
adik154
Dodano
09.01.2006 23:16:33
kermiterth01
Dodano:
09.01.2006 22:51:30
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1