czy przedłuźacz do usb 2.0 tez musi byc 2.0?
witam!
zastanawiam sie nad kupnem przedluzacza do usb. w komputerze mam 2.0. przegladajac ogloszenia w internecie z przedluzaczami mozna dojsc do wniosku ze kazdy przedluzacz jest "universlany" tzn powinien dzialac dobrze i z 1.0/1.1 i z 2.0 – oczywiscie w przypadku "dwojki" bedzie lepszy transfer.
moje pytanie jest nastepujace:
czy w specyfikacji przedłuzacza powinno byc wspomniane ze obsluguje 2.0?
czy tez nie ma to znaczenia?
z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
zastanawiam sie nad kupnem przedluzacza do usb. w komputerze mam 2.0. przegladajac ogloszenia w internecie z przedluzaczami mozna dojsc do wniosku ze kazdy przedluzacz jest "universlany" tzn powinien dzialac dobrze i z 1.0/1.1 i z 2.0 – oczywiscie w przypadku "dwojki" bedzie lepszy transfer.
moje pytanie jest nastepujace:
czy w specyfikacji przedłuzacza powinno byc wspomniane ze obsluguje 2.0?
czy tez nie ma to znaczenia?
z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Będzie pracował i bez zasilania na pena wystarczy.
Ale gdy masz dysk zewnętrzny USB,nagryware,odtwarzacz mp3 i inne urządzenie USB i gdy one nie mają własnego zasilania lub gdy pracuje duźo urządzeń USB jednocześnie,warto zainwestować w huba USB2.0 z własnym zasilaniem,bo często porty USB kompa nie dają rady z zasilaniem i klapa.
Ale gdy masz dysk zewnętrzny USB,nagryware,odtwarzacz mp3 i inne urządzenie USB i gdy one nie mają własnego zasilania lub gdy pracuje duźo urządzeń USB jednocześnie,warto zainwestować w huba USB2.0 z własnym zasilaniem,bo często porty USB kompa nie dają rady z zasilaniem i klapa.
JN:Moim zdaniem lepiej kupić huba USB z własnym zasilaczem,poniewaź porty USB kompa z reguły mają max obciąźenie 500 mA.
a gdyby tak podlaczyc taki hub tylko do usb NIE podlaczajac go do zasilacza to czy bedzie dzialal?
zastanawiam sie nad inwestycja albo w przedluzacz usb albo (przyszlosciowo) w hub. na razie bylby podpinany do niego pendrive. czy zasilacz bylby w takim przypadku niezbedny?
(na razie zastanawiam sie nad takim urzadzeniem:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47033771 )
Moim zdaniem lepiej kupić huba USB z własnym zasilaczem,poniewaź porty USB kompa z reguły mają max obciąźenie 500 mA.
dzieki za odp.
a czy warto inwestowac w hub/koncentrator usb 2.0 bez zasilacza???
pozdr
a czy warto inwestowac w hub/koncentrator usb 2.0 bez zasilacza???
pozdr
Nie ma znaczenia.
Strona 1 / 1