Czy provider moźe wykryć, współdzielenie łacza?
Witam, do tej pory udostępnianie internetu dla innych komputerów nie było moźliwe poniewaź blokował to mój dostawca internetu.
Doczytałem jednak, źe zainstalowanie proxy na komputerze udostepniającym połaczenie rozwiąźe problem i tak poczyniłem.
Efekt OK – zadziałało, moge teraz surfować po internecie z obu komputerów, natomiast mam pytanie, czy dostawca internetu ma moźliwość sprawdzenia czy mam podłączony więcej niź jeden komputer.
Konfuguracja jest prosta i wygląda następująco:
Antena bezprzewodowa–>karta sieciowa przez USB–>komputer (win XP) dzielący łacze z zainstalowanym proxy –> komputer podłączony "na krzywca" z win98.
Pozdrawiam forumowiczów
Tomek
Doczytałem jednak, źe zainstalowanie proxy na komputerze udostepniającym połaczenie rozwiąźe problem i tak poczyniłem.
Efekt OK – zadziałało, moge teraz surfować po internecie z obu komputerów, natomiast mam pytanie, czy dostawca internetu ma moźliwość sprawdzenia czy mam podłączony więcej niź jeden komputer.
Konfuguracja jest prosta i wygląda następująco:
Antena bezprzewodowa–>karta sieciowa przez USB–>komputer (win XP) dzielący łacze z zainstalowanym proxy –> komputer podłączony "na krzywca" z win98.
Pozdrawiam forumowiczów
Tomek
Odpowiedzi: 3
Czemu?
Wierz mi – my tu nie wspomagamy "ubogich adminow".
Mozesz postawic serwer proxy co jest nie do wykrycia po TTL, ale warunek jest taki ze na drugim kompie jeno GG, poczta, www.
Ale jak sie uprze (admin) to wykryje. No i koniec.
Wszystko zalezy od adminów.
Wierz mi – my tu nie wspomagamy "ubogich adminow".
Mozesz postawic serwer proxy co jest nie do wykrycia po TTL, ale warunek jest taki ze na drugim kompie jeno GG, poczta, www.
Ale jak sie uprze (admin) to wykryje. No i koniec.
Wszystko zalezy od adminów.
Tamtego posta juz czytałem ale odniosłem wraźenie, źe jednak da się skutecznie zamaskować 2 komputer tylko nie moźna tego zrobić wprost...
Z tego co widzę to niestety nie jest to moźliwe:(
Pozdrawiam
Z tego co widzę to niestety nie jest to moźliwe:(
Pozdrawiam
Przegladnij http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37049
i sam sobie odpowiedz.
i sam sobie odpowiedz.
Strona 1 / 1