Czy płyta główna moźe sama tworzyć konflikty urządzeń ??
Witajcie, pytam w związku z problemami z instalacją tunera satelitarnego na płycie Gigabyte 8IPE 1000 Pro3. Instaluje się część multimedialna – odtwarzacz sprzetowy video/audio. Część karty sieciowej DVB nie instaluje się, lokazlizacja sprzętu – NIEZNANE. Juź o to pytałem. Pytałem teź w serwisie. Ponoć są płyty, te nowsze modele, które same generują konflikty urządzeń. Zalewa mnie, bo nie ma w kraju normalnego dystrybutora Gigabajta, który cokolwiek mógłby mi powiedzieć na ten temat. Czy ktoś słyszał o takim problemie ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Jak w podglądzie zdarzeń i menadzeźe urządzeń nie ma błędów i konfliktów to gra.
Sprawdz to urządzenie na innym kompie – jesteś pewien źe jest dobre.
I jeszcze jedno nieraz tak jest źe nie zmusisz danego urządzenia do pracy lub poprawnej pracy z daną płytą główną i juź.
Środki zaradcze to aktualizacja biosu płyty głównej i urządzenia,nowe lub stare stery i oprogramowanie,przekładanie urządzenia w slotach PCI lub gniazdach – wszystko metodą prób i błędów.
Sprawdz to urządzenie na innym kompie – jesteś pewien źe jest dobre.
I jeszcze jedno nieraz tak jest źe nie zmusisz danego urządzenia do pracy lub poprawnej pracy z daną płytą główną i juź.
Środki zaradcze to aktualizacja biosu płyty głównej i urządzenia,nowe lub stare stery i oprogramowanie,przekładanie urządzenia w slotach PCI lub gniazdach – wszystko metodą prób i błędów.
Strona 1 / 1