Czy pasta na procku ma wyschnąc?
Witam
Zakupiłem dzis nowy cooler do mojego procesora i sprzedawca w sklepie powiedzial ze pasta dolaczona do tego wiatraczka schnie 20 godzin. I własnie tego nie rozumiem. Wiec co mam ją nalozyc, wszystko poskładac i nie uzywac kompa przez 20 godzin az wyschnie? Taka pasta musi zaschnąc przed właczeniem kompa? O wygrzaniu słyszałem ale...
Podpowiedzcie cos :P
Zakupiłem dzis nowy cooler do mojego procesora i sprzedawca w sklepie powiedzial ze pasta dolaczona do tego wiatraczka schnie 20 godzin. I własnie tego nie rozumiem. Wiec co mam ją nalozyc, wszystko poskładac i nie uzywac kompa przez 20 godzin az wyschnie? Taka pasta musi zaschnąc przed właczeniem kompa? O wygrzaniu słyszałem ale...
Podpowiedzcie cos :P
Odpowiedzi: 1
Nic nie ma wysychać.Pasta dołączona do radiatora często jest klejem termoprzewodzącym,po pewnym czasie nie rozłączysz procka od radiatora.Najlepiej kup dobrą pastę silikonową w sklepie z elektroniką.Cienko posmarować radiator złoźyć i ma chodzić.Do procesorów AMD nie polecam pasty srebrnej bo moźna pozwierać punkty na powierzchni procesora.