CZY NFS: MOST WANTED MI PÓJDZIE????
mam taki problem:
komputer ma następujące parametry:
–Intel Celeron 2.0(+płyta odpowiednia do Niego, w miarę dobra, nie ma chyba znaczenia dokładnie jaka)
– GeForce FX 5500
– 512 DDRam
komputer działa na Windows XP professional z sp.2(był teź Home Edition...), zainstalowałem najnowsze drivery do grafiki z www.nvidia.com. Komputer po sformatowaniu wszystkich partycji(robiłem od nowa), na czysto wgraniu systemu
Problem w tym, źe kiedy uruchomię NFS: Most Wanted(oryginał), gra odpala ale ścina. Na początku menu da się jeszcze jakoś przeboleć, ale w czasie jazdy strasznie "skacze" wszystko, auto tak jakby się teleportowało:/ Wszystkie detale ustawione na min. rozdzielczość 640x480
Co moźe być nie tak?? Czy potrzebuje szybszego komputera??
ps. oprócz tych najnowszych driverów, próbowałem instalować przedostatnie i dalej to samo...
komputer ma następujące parametry:
–Intel Celeron 2.0(+płyta odpowiednia do Niego, w miarę dobra, nie ma chyba znaczenia dokładnie jaka)
– GeForce FX 5500
– 512 DDRam
komputer działa na Windows XP professional z sp.2(był teź Home Edition...), zainstalowałem najnowsze drivery do grafiki z www.nvidia.com. Komputer po sformatowaniu wszystkich partycji(robiłem od nowa), na czysto wgraniu systemu
Problem w tym, źe kiedy uruchomię NFS: Most Wanted(oryginał), gra odpala ale ścina. Na początku menu da się jeszcze jakoś przeboleć, ale w czasie jazdy strasznie "skacze" wszystko, auto tak jakby się teleportowało:/ Wszystkie detale ustawione na min. rozdzielczość 640x480
Co moźe być nie tak?? Czy potrzebuje szybszego komputera??
ps. oprócz tych najnowszych driverów, próbowałem instalować przedostatnie i dalej to samo...
Odpowiedzi: 15
Ja gram sobie na maksymalnych i się nie tnie :D moźe zainstaluj sobie jakieś "podkręcone" sterowniki, wymiana proca nigdy nie zaszkodzi :)jeśli masz pieniądze to wymieniaj i głupich pytan nie zadawaj :lol: Choć to taki pilny zakup nie jest, prędzej bym na twoim miejscu więcej pamięci ram kupił, albo grafę zmienił.
Poco dublujesz swoje pytania? Odpowiedx juz padła, jak nie wprost to nie wprost. Jak nie w tym Topicu to w innym.Dorszu:hm, no to moze procek zmienić, co myślicie??
hm, no to moze procek zmienić, co myślicie??
No to dziwne ja gram na 800x600 z średnimi detalami i bardzo rzadko mi sie zwiesi w ogóle tego nie odczuwam a mam tez karte gf5200 i procek PIV 2,4 GHZ i 512 ramu
Mi ta gierka chodzi przy konfiguracji:
–Duron 2200+
–512 MB RAM
–Radeon 9600 256MB 256BIT
I nic się nie tnie..
–Duron 2200+
–512 MB RAM
–Radeon 9600 256MB 256BIT
I nic się nie tnie..
o kurde, to juź się kompletnie zamotałem :P chyba najzwyczajniej w świecie POCZEKAM na nowe patche, dobrz e zrobie??
no nie wiem. oprócz tego co pisałem wyźej teź mam FX 5200 i nie skacze na najniźszych detalach. takźe się ciesze bo niktórym co mają 4 razy wiecej ramu ode mnie skacze a mi nie :D
Ja teź mam FX 5200, ale za to PIV 2.6 GHz a tnie niemiłosiernie. Jak cchcesz coś zmieniać to garte grafiki.Ten FX jest o dupe rozbić.
Jak masz pieniądze to kup.
ja mam proca athlona 900mhz 256mb ram i mi smiga na najnizszych detalach
to nie wiem, kupować tego proca czy nie, bo juź sam nie wiem co robić, temu chodzi na najniźszych, temu tnie na najwyźszych :? dajcie znać jakby co
ja mam proca athlona 900mhz 256mb ram i mi smiga na najnizszych detalach. w ciagu wyscigu tak z 2 razy stanie aby doczytac teren ale jezdzi sie plynnie. niestety gra sie laduje okolo 7 min...
Jak masz pieniądze to kup.
czyli trzeba czekać na nowe patche itp.?? CZy od razu kupić nowy komputer albo lepszy procesor? :/
dzięki za zainteresowanie
czyli trzeba czekać na nowe patche itp.?? CZy od razu kupić nowy komputer albo lepszy procesor? :/
mettal:Do tego ze NFS MW przycina nawet na najnizszyszch detalach napisano juz wiele. Po prostu ta gra taka jest potrafi Ciac przy 2GB RAM i grafice pokroju GF 7800GTX, czy R X1800XT na najnizszych ustawieniach grafiki. Gra ma niedopracowany engine, wyszedl patch 1.3 ale w tej kwesti nic nie zmienil.
taka gra a engine nie trzyma się kupy.. a warto zagrać
Do tego ze NFS MW przycina nawet na najnizszyszch detalach napisano juz wiele. Po prostu ta gra taka jest potrafi Ciac przy 2GB RAM i grafice pokroju GF 7800GTX, czy R X1800XT na najnizszych ustawieniach grafiki. Gra ma niedopracowany engine, wyszedl patch 1.3 ale w tej kwesti nic nie zmienil.