CZY NFS: MOST WANTED MI PÓJDZIE????

mam taki problem:

komputer ma następujące parametry:

–Intel Celeron 2.0(+płyta odpowiednia do Niego, w miarę dobra, nie ma chyba znaczenia dokładnie jaka)
– GeForce FX 5500
– 512 DDRam

komputer działa na Windows XP professional z sp.2(był teź Home Edition...), zainstalowałem najnowsze drivery do grafiki z www.nvidia.com. Komputer po sformatowaniu wszystkich partycji(robiłem od nowa), na czysto wgraniu systemu

Problem w tym, źe kiedy uruchomię NFS: Most Wanted(oryginał), gra odpala ale ścina. Na początku menu da się jeszcze jakoś przeboleć, ale w czasie jazdy strasznie "skacze" wszystko, auto tak jakby się teleportowało:/ Wszystkie detale ustawione na min. rozdzielczość 640x480

Co moźe być nie tak?? Czy potrzebuje szybszego komputera??

ps. oprócz tych najnowszych driverów, próbowałem instalować przedostatnie i dalej to samo...

Odpowiedzi: 20

Nastepny mieszkaniec Marsa sie znalazl :roll:

Czytales tematy na temat NFS MW chocby na Tweak.pl czy PCLab, na jakim sprzecie ludziom potrafila gra przycinac ?

Jesli nie i jesli swoje doswiadczenia z ta gra opierasz tylko i wylacznie na swoim przypadku i kolegow z paskownicy, to nie wypowiadaj sie sie w temacie, OK ? Widzialem jak ta gra chodzi na kilku kompach, na jednym chodzi idealnie, na drugim robia sie STOP klatki i to na naprawde mocnym sprzecie

Ciesz sie ze u Ciebie sie nie tnie i to calkiem normalne. Znasz takie pojecie jak niedopracowany Engine Gry, ktory na jednych konfiguracjach sprzetowych dziala idealnie, a na innych nie ? Pomysl sobie ile takich konfiguracji sprzetowych jest mozliwych (rozne procki, karty graficzne, pamieci, plyty glowne, itp). Ty masz jedne i trafiles na taka na ktorej dziala Ci dobrze, o innych zapewne nie masz pojecia :lol:
mettal
Dodano
17.02.2006 20:04:26
mettal:
Do tego ze NFS MW przycina nawet na najnizszyszch detalach napisano juz wiele. Po prostu ta gra taka jest potrafi Ciac przy 2GB RAM i grafice pokroju GF 7800GTX, czy R X1800XT na najnizszych ustawieniach grafiki. Gra ma niedopracowany engine, wyszedl patch 1.3 ale w tej kwesti nic nie zmienil.

chyba źartujesz!! mi nfsmw chodził bezproblemowo na średnich detalach i to na jakim sprzecie!! na moim starym kompie na starym wolnym dysku i procku 750mHz włączał się o pare sekund dłuźej i ładował tez troche dłuźej. musisz mieć za duźo procesów, lub...no sam nie wiem
szymcar
Dodano
17.02.2006 19:49:55
sprubuj przeinstalować gre jak nic nie pomoźe to rób co chcesz. Mi troche tnie sie .
1100 amd atlon xp
356 ramu
ati radeon 9800 128mb.
i wszystkie dyski zawalone
samsing5
Dodano
12.02.2006 21:40:43
a ja wiem w czym leźy problem :P w Karcie Graficznej jeśli ktoś sie choć troche interesuje Kartami graficznymi wie ze seria FX ma do kitu obsługe DX9 to znaczy strasznie wooolną, dlatego Ci się ścina. Procka nie zmieniaj Karte lepiej zmień!

Tak btw. ja mam Athlona 1700XP+ 1GBRamu Kingston 400mhz, Grafike Radeon 9550EXTREME i chodzi na 800x600 całkiem przyzwojcie.

Reasumując jedyny problem moim zdaniem tkwi w Karcie graficznej z Rodziny FX. Pozdrawiam!
M2X
Dodano
06.02.2006 22:07:59
ja mam semprona 2600+,MSI K8N Neo,powercolor 9550 128/128,512 kingston 400.a w rozdzielczosci 800x600 przy srednich detalach mam 22fps,nie jest to duzo ale styknie do grania
BloodyVulture
Dodano
06.02.2006 19:22:05
Hehe Mettal po tym jak napisałeś ze posiadasz Black Edition(Ja teź :mrgreen: ) to dark lord odpuscił sobie trucia czterych liter... :mrgreen:
KrystianXP
Dodano
06.02.2006 17:52:41
Jeśli chodzi o osobiste doświadczenia to NFSMW chodzi mi płynnie na max detail i 1280x1024 – radeon x800GTO, a64 3200+, 1GB DDR geil.

Engine gry rzeczywiście nie jest najlepszy. W ogóle giera nie przypadła mi do gustu, poniewaź brak realizmu i odwzorowania zachowania wozów próbuje nadrobić graficznymi fajerwerkami, a imho nie tędy droga :wink:

Jeśli chodzi o pytanie czy warto wymieniać sprzęt, to jest ono śmiechu warte. Stać Cię – kupuj, nie stać – trudno. Proste :D

W kwestii "wypowiedzi" Dark lorda: wrzutami w stylu "mózg ci zamarzł" moźesz popisywać się w przedszkolu, wśród rówieśników. Cóź, tak to jest, gdy się śpi w cementowym wózeczku, a najlepszy przyjaciel to azbestowy miś...
jarecki
Dodano
06.02.2006 16:32:00
Ja mam Celerona D 2.80
Karte graf. zintegrowana Intel 915GM 128 RAM
512 RAMU

I mi tylko na poczatku sie tnie .

Chodzi powyzej Low detalach .

A TY DARK LORDZIE NIE BADZ TAKI KOZAK
mareee
Dodano
06.02.2006 15:33:51
Dark Lord:
Zagraj se bo bardzo fajna gra...

Ty no nie mozliwe, nie wiedzialem. Chyba se pojde za twoja porada i przejde se cala gre na nowo juz trzeci raz... :lol: A ja mam Black Edition :mrgreen:

I nie pisz posta pod postem, gdy chcesz cos dopisac to masz opcje Zmien.
mettal
Dodano
24.01.2006 10:28:18
Pomineliście tu jedną rzecz. Że są dwie wersje NFS.MW jest zwykły NFS.MW i NWS.MW BE czyle Black Edition
i to teź jest róźnica. Ja osobiście mam tą zwykłą wersję.:(
Dark Lord
Dodano
24.01.2006 10:27:27
Współczuje... Zagraj se bo bardzo fajna gra... A jakie autka.
Dark Lord
Dodano
24.01.2006 10:24:33
Masz dzieciaku co bym nie byl goloslowny i se poczytaj, tak gdzies od 10 strony

http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=165223&hl=most+wanted

i tu

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=121861&st=0

No tak, nie gralem w NFS MW :lol: No Comment
mettal
Dodano
23.01.2006 23:43:06
A twoja wiedza w zakresie gier jest niczym moja
w tym temacie... I pewnie nie grałeś w tego NFS...
Dark Lord
Dodano
23.01.2006 23:29:19
Dark Lord:
To bardzo ciekawe, źe na lepszych sprzętach sie tnie
a gorszych nie... Chyba coś ci mózg zamarzł... To normalne przy takiej temperaturze... Tymbardziej, źe pewnie w twoim dziecięcym pokoju nie ma ogzewania. Buhaha

Na tyle Cię stać źe tylko cytaty dajesz? Idź się lepiej pobaw z Pauliną.... miłej zabawy lalkami.

Mettal:
Peter_l – gratuluje kolegi :Wink:

Najlepszy przyjaciel tylko błaznuje jak mu coś niemiłego powiem.
Peter_l
Dodano
23.01.2006 16:49:48
A to juz twoj problem DARK Lordzieee, swoja wiedze w tym temacie popierasz tylko i wylacznie tym ze Tobie dziala... dla tego tez twoja wiedza jest tak skapa i ograniczona :lol:

Peter_l – gratuluje kolegi :wink:

Pozdro
mettal
Dodano
23.01.2006 16:46:44
To bardzo ciekawe, źe na lepszych sprzętach sie tnie
a gorszych nie... Chyba coś ci mózg zamarzł... To normalne przy takiej temperaturze... Tymbardziej, źe pewnie w twoim dziecięcym pokoju nie ma ogzewania. Buhaha
Dark Lord
Dodano
23.01.2006 16:41:41
Dark Lord:

To gówno prawda!! Mam gorszego kompa i to jak
a NFS.MW mi sie nie tnie!!

Stanik, ja ci sie dam powydurniać :mrgreen:
Peter_l
Dodano
23.01.2006 16:06:49
Tak, moze wpier kolego troche kultury ? A Myslisz ze nie potrafi przyciac nawet na najszybszych sprzetach...? jesli tak to bardzo bladzisz gdzies po swym dzieciecym pokoju :lol: Poczytaj wpierw opinie uzytkownikow na innych forach, a potem wyglaszaj swoje inteligentne przemyslenia...

UPDATE:

O kurde, gdzies wcielo wypowiedz Dark Lorda :shock:
mettal
Dodano
23.01.2006 01:18:42
Tak, moze wpier kolego troche kultury ? A Myslisz ze nie potrafi przyciac nawet na najszybszych sprzetach...? jesli tak to bardzo bladzisz gdzies po swym dzieciecym pokoju :lol: Poczytaj wpierw opinie uzytkownikow na innych forach, a potem wyglaszaj swoje inteligentne przemyslenia...

UPDATE:

O kurde, gdzies wcielo wypowiedz Dark Lorda :shock:
mettal
Dodano
23.01.2006 01:18:42
Dorszu:
mam taki problem:

komputer ma następujące parametry:

–Intel Celeron 2.0(+płyta odpowiednia do Niego, w miarę dobra, nie ma chyba znaczenia dokładnie jaka)
– GeForce FX 5500
– 512 DDRam

komputer działa na Windows XP professional z sp.2(był teź Home Edition...), zainstalowałem najnowsze drivery do grafiki z www.nvidia.com. Komputer po sformatowaniu wszystkich partycji(robiłem od nowa), na czysto wgraniu systemu

Problem w tym, źe kiedy uruchomię NFS: Most Wanted(oryginał), gra odpala ale ścina. Na początku menu da się jeszcze jakoś przeboleć, ale w czasie jazdy strasznie "skacze" wszystko, auto tak jakby się teleportowało:/ Wszystkie detale ustawione na min. rozdzielczość 640x480

Co moźe być nie tak?? Czy potrzebuje szybszego komputera??

ps. oprócz tych najnowszych driverów, próbowałem instalować przedostatnie i dalej to samo...

To gówno prawda!! Mam gorszego kompa i to jak
a NFS.MW mi sie nie tnie!!
Dark Lord
Dodano
23.01.2006 01:14:04
Dorszu
Dodano:
07.01.2006 20:12:12
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2