czy moźna zźucić obraz z kompa na tv ?
hmm ... jesli był juz taki temat to przepraszam ... szukałam i nie znalazłam, ale nikt nie jest doskonały ... dobra do rzeczy :twisted: :twisted: czy istnieje taka mozliwosc zeby przezucic obraz z kopa na tv ... np. oglądamy film na kompie i chce, zeby obraz sie wyświetlał na telewizorze ... czy sie tak da ? ewentualnie jak toego dokonać ?? :?: :?: :wink:
Odpowiedzi: 11
hehe i wszystko jasne :) :* :* :* wieeeeelkie dzięki mettal :D
to zle rozumiesz. Jedna wtykasz w karte graficzna by na TV uzyskac obraz. Drga, czyli jacka 3,5 wtykasz do wyjscia z karty dzwiekowej aby uzyskac dzwiek na tv. A ta plaska do telewizora.rozumiem ze wtykamy albo jeden albo drugi ??
hmm ale dlaczego tam są 3 koncówki ? u mnie w tv jest własnie podłączone te cosiek takie podłuzne duźe ... wiec to duze jest do tv a te dwa pozostałe do karty ?? i rozumiem ze wtykamy albo jeden albo drugi ??
Czyli wyglada na to ze karta twoja ma dwa wyjscia TV ??? Jezeli to zolte jest okragle i z otworkiem w srodku to jest to Composite. A to drugie to s–video 4 pin. A na twoim telewizorze jest zapewne wejscie SCART (czyli Euro). Wiec masz do wyboru dwa kable.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64003137
Drugi niestety ciezko juz znalezc na dzien dzisiejszy bo w nowych kartach zadko kiedy jest wejscie Composite
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64003137
Drugi niestety ciezko juz znalezc na dzien dzisiejszy bo w nowych kartach zadko kiedy jest wejscie Composite
mettal:Najpier musisz sprawdzic jakie masz wyjscie na karcie graficznej, albo zolte podobne do antenowego, tak zzwane composite, czy tez S–Video 4 PIN,lub podobne do niego 9 PIN MINI–DIN, wejscie to cechuje sie tym ze jest okragle i posiada cztery otworki, bardzo male jak szpilka i jeden wiekszy, plaski.9 PIN MINI–DIN posiada ich az 9
Potem sprawdz jakie masz lacze na telewizorze, czy jest to SCART (potocznie Euro), chinch, czy tez s–video.
Jak dowiesz sie jakie masz zlacza to napisze ci jakiego kabla potrzebujesz :wink:
hmm ... no to będzie tak : na karcie jest wyjście a właściwie to są 2 : jeden źółty i przy tym źólym (nie wiem czy to istotnie ale niech będzie) jest napisane AV–DUT no a drugie wyjście jest czarne własnie z czterama dziurkami i jedną podłuźną no i obok jest napisane S–DUT ...
no a na tv hmm a to sie tam gdzies z tyłu patrzy ?? bo tam z tyłu jest tylko takie podłuzne cosie zresztą jzu zjaęte przez jakis kabelek noo i drugie coś ale to chyba do anteny ... :shock: :shock:
Najpier musisz sprawdzic jakie masz wyjscie na karcie graficznej, albo zolte podobne do antenowego, tak zzwane composite, czy tez S–Video 4 PIN,lub podobne do niego 9 PIN MINI–DIN, wejscie to cechuje sie tym ze jest okragle i posiada cztery otworki, bardzo male jak szpilka i jeden wiekszy, plaski.9 PIN MINI–DIN posiada ich az 9
Potem sprawdz jakie masz lacze na telewizorze, czy jest to SCART (potocznie Euro), chinch, czy tez s–video.
Jak dowiesz sie jakie masz zlacza to napisze ci jakiego kabla potrzebujesz :wink:
dafnis:hmm nio tak to mi wytłumaczyłeś tak po łebkach :)
no więc ja mam pytanie do reszty forumowiczów ... a najlepiej o jakiegoś znawcy :D:D czy mógłby mi ktoś to ładnie wytłumaczyć kroczek po kroczku :?: :?: :?:
mi by się tez przydało dokąłnei wiedziec jak to się robi a i teraz nie do tematu gidze moge znajsc kurs do c ++
hmm nio tak to mi wytłumaczyłeś tak po łebkach :)
no więc ja mam pytanie do reszty forumowiczów ... a najlepiej o jakiegoś znawcy :D:D czy mógłby mi ktoś to ładnie wytłumaczyć kroczek po kroczku :?: :?: :?:
dafnis:hehe a to ta karta co jest monitor do niej podłączony :D:D tak :?: :?:
.... hmm no to co dalej z tymi kabelkami :?: :?:
to tak musisz miec jakoms karte co am tv out np saphira radeon 9550 ma tv out niektóre geforcy 4 440mx i gf2 ma tv out i co z kabelkami pytasz no to tak wpinasz w karte graficznom odrazu amz tam monitor podpiety kabel jez równoczenise jak i do grafy podpiety i do tv no i co wlanczsz sobei kanał ustawiz we własciwościach i inne zabawy któych nei znam tylko przyglądam sie jak mój brat to robi
JAK SIE MYLE PROSZE O PORAWE !!!:} WKONCU CZŁOWIEK UCZY SIĘ NA BŁĘDACH
hehe a to ta karta co jest monitor do niej podłączony :D:D tak :?: :?:
da się jak masz wyjscie w grafie na tv w tedy osbie poglądasz lub pograsz a jak nie masz to nic z tego ale jeszcze jedna rzecz trzeba sie bawic z dopinaniem kablówdafnis:hmm ... jesli był juz taki temat to przepraszam ... szukałam i nie znalazłam, ale nikt nie jest doskonały ... dobra do rzeczy :twisted: :twisted: czy istnieje taka mozliwosc zeby przezucic obraz z kopa na tv ... np. oglądamy film na kompie i chce, zeby obraz sie wyświetlał na telewizorze ... czy sie tak da ? ewentualnie jak toego dokonać ?? :?: :?: :wink:
Strona 1 / 1