Czy moźna zablokować pulpit ???

Tak jak w temacie, chodzi mi o to źe np robie blokade pulpitu i źeby odblokować trzeba wprowadzić hasło. Np chce zostawić komputer włączony źe by mi coś ściągało i chciałbym zablokować źe nikt nic nie mógł zrobić na tym komputerze bo nieraz wtedy mój brat wejdzie i mi wyskakuje 5 dialerów a ja musze się z tym bawić. Czy jest wogóle taka opcja ???? Mam nadzieje źe tak. W ostatecznoście będe musiał chować myszke hehe.

Odpowiedzi: 4

Iron Man:
Jest duźo prostsza metoda! Naciśnij Win(znaczek windowsa na klawiaturze)+ L i gotowe !! :D

............ale wpierw stwórz konto z hasłem (jesli niemasz)a jesli masz konto to tylko samo hasło :wink:
tbrally
Dodano
20.03.2004 01:46:40
Jest duźo prostsza metoda! Naciśnij Win(znaczek windowsa na klawiaturze)+ L i gotowe !! :D
Iron Man
Dodano
19.03.2004 23:17:31
mozesz takze w rejestrze wyedytowac kilka kluczy i gotowe

menu start nie bedzie dzialalo tylko przy pomocy skrotu ctrl + r bedziesz mogl wejsc do rejestru i ponownie wyedytowac klucze do poprzedniej postaci
od to cala tajemnica
wiem z wlasnego doswiadczenia ze sie sprawdzi

chociaz wiesz wszyscy ostrzegaja przed zabawa w rejestrze ale jesli wszystko sie robi dobrze to nic nie moze sie zepsuc

jezeli wygaszacz sie nie sprawdza
to napisz posta a uchyle ci troche rombka tajemnicy :wink: zreszta co to za tajemnica 8)

pozdrawiam jarek
ejarko
Dodano
19.03.2004 19:59:22
Ja nie wiesz... :shock: Hehe... No dobra – masz prawo. Prawym na pulpit––>Wygaszacz ekranu––>Wybierz jakiś tam, czas ustaw i zaznacz 'Po wznowieniu chroń hasłem' – podejrzewam, źe chodzi o hasło do danego profilu. Tak to wygląda w WinXP. Z tego co pamiętam w innych Windowsach bardzo podobnie z tym, źe lepiej jest własnie rozwiązna sprawa z hasłem, bo moźna ustawić dowolne...

Oczywiście, źe są róne metody, ale ta wydaje mi się najprostsza do zrealizowania...

Jeszcze poszukaj podbnych topiców na forum – moźe coś znajdziesz.

POZDRAWIAM, Pawek.
Pawek
Dodano
14.03.2004 02:40:04
Anonymous
Dodano:
14.03.2004 02:18:19
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1