Czy moźna zablokować pulpit ???
Tak jak w temacie, chodzi mi o to źe np robie blokade pulpitu i źeby odblokować trzeba wprowadzić hasło. Np chce zostawić komputer włączony źe by mi coś ściągało i chciałbym zablokować źe nikt nic nie mógł zrobić na tym komputerze bo nieraz wtedy mój brat wejdzie i mi wyskakuje 5 dialerów a ja musze się z tym bawić. Czy jest wogóle taka opcja ???? Mam nadzieje źe tak. W ostatecznoście będe musiał chować myszke hehe.
Odpowiedzi: 4
Iron Man:Jest duźo prostsza metoda! Naciśnij Win(znaczek windowsa na klawiaturze)+ L i gotowe !! :D
............ale wpierw stwórz konto z hasłem (jesli niemasz)a jesli masz konto to tylko samo hasło :wink:
Jest duźo prostsza metoda! Naciśnij Win(znaczek windowsa na klawiaturze)+ L i gotowe !! :D
mozesz takze w rejestrze wyedytowac kilka kluczy i gotowe
menu start nie bedzie dzialalo tylko przy pomocy skrotu ctrl + r bedziesz mogl wejsc do rejestru i ponownie wyedytowac klucze do poprzedniej postaci
od to cala tajemnica
wiem z wlasnego doswiadczenia ze sie sprawdzi
chociaz wiesz wszyscy ostrzegaja przed zabawa w rejestrze ale jesli wszystko sie robi dobrze to nic nie moze sie zepsuc
jezeli wygaszacz sie nie sprawdza
to napisz posta a uchyle ci troche rombka tajemnicy :wink: zreszta co to za tajemnica 8)
pozdrawiam jarek
menu start nie bedzie dzialalo tylko przy pomocy skrotu ctrl + r bedziesz mogl wejsc do rejestru i ponownie wyedytowac klucze do poprzedniej postaci
od to cala tajemnica
wiem z wlasnego doswiadczenia ze sie sprawdzi
chociaz wiesz wszyscy ostrzegaja przed zabawa w rejestrze ale jesli wszystko sie robi dobrze to nic nie moze sie zepsuc
jezeli wygaszacz sie nie sprawdza
to napisz posta a uchyle ci troche rombka tajemnicy :wink: zreszta co to za tajemnica 8)
pozdrawiam jarek
Ja nie wiesz... :shock: Hehe... No dobra – masz prawo. Prawym na pulpit––>Wygaszacz ekranu––>Wybierz jakiś tam, czas ustaw i zaznacz 'Po wznowieniu chroń hasłem' – podejrzewam, źe chodzi o hasło do danego profilu. Tak to wygląda w WinXP. Z tego co pamiętam w innych Windowsach bardzo podobnie z tym, źe lepiej jest własnie rozwiązna sprawa z hasłem, bo moźna ustawić dowolne...
Oczywiście, źe są róne metody, ale ta wydaje mi się najprostsza do zrealizowania...
Jeszcze poszukaj podbnych topiców na forum – moźe coś znajdziesz.
POZDRAWIAM, Pawek.
Oczywiście, źe są róne metody, ale ta wydaje mi się najprostsza do zrealizowania...
Jeszcze poszukaj podbnych topiców na forum – moźe coś znajdziesz.
POZDRAWIAM, Pawek.
Strona 1 / 1