Czy można wyłączyć system bez instalowania aktualizacji?
Odpowiedzi: 8
-
[quote=BUNCH]Żółty a pomyślałeś o tym że ktoś nie mógł mieć kabla od zasilania w tym wypadku?[/quote] Pomyślałem i zastanowiłem się nad tym wcześniej - uznałem, że gość taki ekran widywać powinien nie raz jeżeli używa tego laptopa. Zatem spodziewać sie powinien tego, że zamykając system na minimalnym/niskim stanie baterii będą się instalowały poprawki. Zawsze mógł wrzucić hibernację zamiast "power off" gdyby miał nieco wyobraźni. Jakiekolwiek tłumaczenia i próby zrzucenia odpowiedzialnosci na MS do mnie nie trafiają. Osobiście uważam, że jeżeli coś się stało to odpowiedzialność jest tylko i wyłącznie po stronie użytkownika.
-
Żeby zamknąć Windows 7 bez instalowania aktualizacji, można nacisnąć kombinację klawiszy [WIN] + R, a następnie wpisać [code]shutdown /s /t 0[/code] i nacisnąć [Enter]. W razie czego małe wyjaśnienie - klawisz [WIN] to ten z logiem Windows, na klawiaturze powinien się znajdować gdzieś w okolicach [Ctrl], [Alt], itp. [quote=BUNCH]Microsoft jak zwykle głupi.[/quote] Czy naprawdę uważasz się za eksperta w dziedzinie systemów operacyjnych i bezpieczeństwa, że wysuwasz taką tezę?
-
[quote=BUNCH]Microsoft jak zwykle głupi. Słyszałęm już o przypadku gdzie taki wymóg spowodowal zepsucie się komputera. Gość miał laptopa bez podłączenia do prągu, zamykał, ten się musiał zaktualizować i siadłą bateria w trakcie. Finito, gdy włączył komputer od nowa - już na starcie problemy.[/quote] Czekaj, czekaj - przecież podczas instalcji poprawek jak wól stoi napisane żeby nie odłączać komputera od zasilania. Chcesz powiedzieć, że ten gość nie umiał sobie tego przeczytać ? :wtf: [img]http://blog.laptopmag.com/wpress/wp-content/uploads/2011/05/installing-update_sf.jpg[/img] Druga sprawa - sama instalacja poprawek - jest mozliwość takiego skonfigurowania instalacji poprawek aby instalowane były na żadanie uzytkownika a nie przez system automatycznie - nie mógł sobie gość tego skonfigurować ? No tak ale to MS jest "głupi" a uzytkownik to ten bardzo mądry :lol: