Czy moźna sprawdzić pod XP gdy ktoś szpera w kompie?

Czasami nie z tego nie z owego uruchamia się tv w tle i takie tam. Mozna jakoś sprawdzić czy ktoś nie grzebie? Mam jakigoś prostego Firewalla i adaware, ale czy to pomaga?

Topic leci do działu Bezpieczeństwo.
SLAY3R

Odpowiedzi: 20

Anonymous:
Młody:
gieras:
zapytam sie redachtora tire co o tym sadzi

Pytaj się,pytaj jest mądrzejszy od was wszsytkich razem wzietych.

Firewall systemowy blokuje przesyłanie plików w komunikatorze GG... Tak to jest ;)
No to otworz sobie odpowiedni port chlopie. Takie cos to sie nazywa konfiguracja gdybys nie wiedzial.
EL NINO
Dodano
06.06.2004 17:23:07
nie ja stwierdziłem,ze chowa komunikatory:) . Co do systemowego firewall to zawsze lepszy niź jego brak. Juz niedługo będą poszerzone jego moźliwości wraz z update Microsoftu.
Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:55:32
gieras:
Młody:
gieras:

aaaa juz rozumiem, Ty pewno jakis jego koleszka, poznaje ten tok myslenia :idea:

Ty rzecz jasna nie myszlisz :D
Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:49:30
Młody:
gieras:

aaaa juz rozumiem, Ty pewno jakis jego koleszka, poznaje ten tok myslenia :idea:
gieras
Dodano
06.06.2004 15:39:00
Młody:
gieras:

Firewall systemowy blokuje przesyłanie plików w komunikatorze GG... Tak to jest ;)
Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:37:43
Młody:
gieras:

Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:37:43
gieras:

Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:32:08
Rebe:
gieras:
ze co ? xp`kowa zapora blokuje komunikatory ? hmmm :roll: jakos mnie sie to sloneczko swieci w dolnym rogu ekranu, a "ogniomurka" mam :? to jak w koncu jest ? :wink: :wink:

Masz pewnie lukę w systmeie i to dlatego gg działa :lol:
uoszty w morde kopany ! to trza jakis latek poszukac.... albo nie ! zapytam sie redachtora tire co o tym sadzi
gieras
Dodano
06.06.2004 15:21:59
gieras:
ze co ? xp`kowa zapora blokuje komunikatory ? hmmm :roll: jakos mnie sie to sloneczko swieci w dolnym rogu ekranu, a "ogniomurka" mam :? to jak w koncu jest ? :wink: :wink:

Masz pewnie lukę w systmeie i to dlatego gg działa :lol:
Rebe
Dodano
06.06.2004 15:18:05
gieras
Dodano
06.06.2004 15:16:49
webmaster ,''Ja podoałem tylko pomysł na szybko który według mnie moźe momóc''. Otóź musisz połączyć 2 fakty, to,źe chcesz pomóc z ripostą,źe są darmowe i pomogą równie dobrze. Zatem po co wgrywać triala i potem wywalać jak moźna sobie wgrać dobry darmowy i posiadać na stałe. Rozumiesz?. Po kaźdym deinstalowaniu programu zawsze pozostają wpisy w rejestrze, jak ktoś regularnie nie odśmieca to się zdziwi. Ja zacząłem uźywać jv16 i kiedy uruchomiłem czyszczenie rejestru to odkryłem ponad 300 zbędnych wpisów i to po programach, które miały w sobie deinstalację i piękny nagłówek,źe ''powiodła się pomyślnie i usunięto wszystkie komponenty programu'' :? .Nie chcę nikogo smucić ale np. po avascie pozostaje w rejestrze sporo wpisów. Te zbyteczne wpisy tylko spowalniają prace systemu. Po co wiec ''ładować'' na 15 dni nortona jak są równie dobre firewall bez hasła''twoj okres probny skończył się buy now..''
Anonymous
Dodano
06.06.2004 15:08:45
Anonymous:
.
Webmaster, jak najbardziej do ciebie pasują te słowa. Norton nie jest najlepszym i jedynym firewall, moge ci przytoczyć test , gdzie zwycięzcą i uzannym za najlepszego uzanny został firewall mcafee . Zanim coś napiszesz 2 razy pomyśl. To,źe masz Nortona nie oznacza,źe wiesz wszystko najlepiej.Więcej pokory ':o'

Wiesz nie powiedziałem źe norton jest najlepszym antywirusem na świecie. :lol: Poco wyolbrzymiać!
Ja podoałem tylko pomysł na szybko który według mnie moźe momóc. :D
webster
Dodano
06.06.2004 13:16:57
aligator:
Anonymous:
Tak tak powodzenia. Standardowy firewall z XP blokuje komunikatory i przepuszcza ok 68% ataków. Brawo!
Na procentach to ja się jednych znam tylko :lol: a komunikatory mam trzy i działają za systemowym badziewiem :mrgreen: Większej bzdury to juź dawno nie czytałem.

Naprawde? Uźekła mnie twoja historia...
Anonymous
Dodano
06.06.2004 11:56:05
Anonymous:
Tak tak powodzenia. Standardowy firewall z XP blokuje komunikatory i przepuszcza ok 68% ataków. Brawo!
Na procentach to ja się jednych znam tylko :lol: a komunikatory mam trzy i działają za systemowym badziewiem :mrgreen: Większej bzdury to juź dawno nie czytałem.
aligator
Dodano
06.06.2004 11:06:10
Anonymous:
Tak tak powodzenia. (...) Brawo!
A dziekuje, mam sie niezle. Moj system tez :P .
Anonymous:
Standardowy firewall z XP blokuje komunikatory
Jakos nie zauwazylem, ale pewnie nie umie kompa obslugiwac :wink: .
Anonymous:
i przepuszcza ok 68% ataków.
No a u was to murzynow bija :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
06.06.2004 04:00:04
EL NINO:
Anonymous:
Jeden z podanych firewall darmowych dobrze skonfigurowany w zupełności wystarcza
Czyli nawet systemowy z XPka jest OK. I blokuje co ma blokowac i portami zarzadzac mozna i nawet logi przegladac daje 8) .

Anonymous
Dodano
06.06.2004 01:18:55
Anonymous:
Jeden z podanych firewall darmowych dobrze skonfigurowany w zupełności wystarcza
Czyli nawet systemowy z XPka jest OK. I blokuje co ma blokowac i portami zarzadzac mozna i nawet logi przegladac daje 8) .
EL NINO
Dodano
05.06.2004 22:31:15
seeker, masz racje, dobra konfiguracja to podstawa, nawet najlepszy firewall źle skonfigurowany okaźe się nieskuteczny. Jeden z podanych firewall darmowych dobrze skonfigurowany w zupełności wystarcza .One są tylko uboźsze o pewne opcje dodatkowe zamieszczone w ich wersjach płatnych ale do detekcji zagrozenia akurat sprawdzają się równie dobrze , to ta sama aplikacja .
Anonymous
Dodano
05.06.2004 13:14:49
webster:
Pzez te 15 dni napewno otrzymasz powiadomienie o włamaniu lub o jego próbie. :!:

Tak kiedyś z ciekawości zainstalowałem , 15 dni czekania i nic, juź chciałedm pisać do Symanteca źe jakiegoś spieprzonego mi podsunęli ale mi przeszło .
BTW moźesz mieć i najlepszego ogniomurka, jeśli xle go skonfigurowałeś lub co gorsza dałeś przyzwolenie kliknięciem na wpuszczanie podejrzanych typów, to wszystko jest mozliwe.
Kaźdy ogniomurek nawet ten najprostszy powinien mieć logi – poszukaj.
Seeker
Dodano
05.06.2004 10:34:53
Popieram Goscia. Bardzo dobre sa firewalle Outpost, Zone Alarm i Kerio. Wszystkie sa darmowe. :!: Wybierz jeden z nich zamiast jakies syfiaste demko Nortona. :wink:
fidelio
Dodano
05.06.2004 09:24:51
Anonymous
Dodano:
31.05.2004 11:10:34
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2