Czy moźna skompresowac AVI na MPEG ???

czesc wszystkim,

tak w sumie cale moje pytanie zawarte jest w temacie, mam problem, gdyz nie moge z zadnego mojego filmu zrobic SVCD, ani VCD, nie wspominajac juz nawet o DVD, a mam do tego odpowiedzni program, tylko ze on przyjmuje jedynie formaty mpeg,

jezeli wiecie cos o takim programi, to bardzo prosze dajcie mi jego nazwe, albo namiar skad moge go zessac :)

z gory dzikei, pozdrawiam

Odpowiedzi: 18

No VD raczej nie , ale TMPGEnc tak – File / MPEG Tools / Merge & Cut i to wszycho.
doggydog
Dodano
19.05.2003 08:32:14
qrde ja nie zawezilem mojego problemu, to jednej bardzo waznej i zasadniczej rzeczy, ja mam plik jzu w mpeg i ja chce go podzielic, jak to zrobic ???

bo chyba vd nie da rady :(

pozdrawiam
ozz17
Dodano
19.05.2003 01:56:52
dziekuje bardzo :))
ozz17
Dodano
18.05.2003 21:55:05
Uruchom program VD i kliknij File | Open video file. Przejdź do katalogu z plikiem AVI i otwórz plik podwójnym kliknięciem. W menu Audio i Video zaznacz opcję Direct stream copy. Następnie kliknij Edit | Move to beginning i kolejno Edit | Set selection start, Edit | Go to. Teraz otwórz okno Jump to frame. Zaznacz Jump to frame at time i wpisz wartość odpowiadającą połowie czasu trwania filmu, np dla filmu 100–minutowego powinieneś wpisać 50:00:000.

Aby podział wypadł między ujęciami, kliknij jeden z dwóch przycisków z źółtym kluczem i zatwierdź wybór, klikając Edit | Set selection end. Klikając File | Save AVI, zapisz pierwszą część filmu pod inną nazwą, np. FILM 1 – potrwa to 2–3 minuty. Teraz kliknij Edit | Set selection start, następnie Edit | end i na koniec Edit | Set selection end. Poleceniem File | Save AVI zapisz drugą część filmu. Twój film jest zapisany na twardym dysku w postaci gotowej do nagrania na płyty CD np.Neronem.
doggydog
Dodano
18.05.2003 19:34:04
qrde poprobowalme, ale nie potrafie znales odpowiedzniej opcji, jezeli moglbys jakos mnie poprowadzic przez ten proces :) byl bym ci zobowiazany :))

pozdrawiam
ozz17
Dodano
18.05.2003 15:45:53
heheh dzikei, bede probowal :)))
ozz17
Dodano
18.05.2003 15:32:22
Podzielisz tez przy pomocy VD ( to jest prawie kombajn video )
doggydog
Dodano
18.05.2003 09:57:50
czesc, skompresowalem, wszystko juz jest ok, teraz tylko nie wem jak podzielic plik, zeby go wlepic na 2 cd, zapewne jest do tego odpowiedni program, ale przydala bymi sie nazawa, albo namiary

pozdrawiam
ozz17
Dodano
17.05.2003 22:21:06
http://www.video–cd.prv.pl/
i tam poszukaj dzialu wstawianie napisow do filmu
ps: to ze 2 min tyle zajely, hmm moja wina zapomnialem napisac co bys zaznaczyl jeszcze w opcji video kompresje np divx 8)
doggydog
Dodano
13.05.2003 20:27:36
nie tak zupelnie, postepowalem tak jak mi kazales, ale, 2 minuty filmu zajmowaly juz 1,5 GB hmmm, no wiesz to troche duzo jak na 2 minutki, takie tyci tyci minutki, jest jakas mozliwosc, zeby to zapisac w pliku co najwyzej 1,4 GB CAŁY FILM ???
ozz17
Dodano
13.05.2003 15:51:44
Hej !
Wtyczka do VD nazywa sie SUBTITLER , wtyczka ta odczytuje napisy tylko w formacie ssa wiec potrzebny jest jeszcze konwerter txt na ssa np. SUBTITTLETOOL.Po konwersji napisow odpalasz VD, otwierasz plik video, klikasz zakladke VIDEO i filters, ADD i szukasz subtitler.Jak zaladujesz wtyczke otwierasz plik z textem (SSA) , wybierasz automatic i mozesz popatrzyc jak wygladac bedzie efekt koncowy klikajac SHOW PREVIEW, jak jest dobrze klikasz ok , dalej FILE i SAVE AS AVI i piszesz nowa nazwe .To wszystko :D
Powodzenia 8)
a jesli chodzi o Frame Server to oprocz VD z ta wtyczka musisz miec jeszcze TMPGEnc , ale najpierw sprobuj tak jak ci napisalem
doggydog
Dodano
13.05.2003 14:56:45
tutaja sie wlasnie rodzi problem, bo ja chyba mam ten plugin, (jezeli mozesz, zapuytaj kolege o nazwe) ale jak wlaczam tam opcje ona sie chyba nazywa start frame cos tam, to nie cie nie dzieje, wyskakuje mi ladne okienko, ale proces nie postepuje, poprostu stio w miejscu, jezeli mozesz, porpos kolege, zeby napisal, co dokladnie robi krok po kroku i wrzucice mi to na forum, albo na maila

ozz@op.pl

pozrawiam
ozz17
Dodano
13.05.2003 12:28:57
Jesli chodzi na nakladanie napisow na film – da sie to zrobic. Moj poj*** kumpel nagrywa wszystkie divxy na VCD i oglada w odtwarzaczu na TV, bo na komputerze nie lubi :D Wystarczy jakis tam plug–in do VirtualDub i hula
brtx
Dodano
13.05.2003 12:21:23
mi glownie chodzi o to czy on moze nalozyc napisy na film, bo jezeli che nagrac SVDC, albo VCD to musze nalozyc napisy, bo nie ma takiej opcji, jak wrzucenie pliku z napisami

czy ten program to potrafi ????
ozz17
Dodano
13.05.2003 11:48:21

EASYX CONVERT VIDEO

Na obrazku widać bardzo fajowy programik moze on wszytstko :d, ma duzo opcji zwłaszcza mozesz przekonwertować jakikolwiek format pliku wideo do jakiego chcesz :D
Polecam jest łatwy pozatym :d
Dark Angel
Dodano
13.05.2003 11:09:46
mimo wszystko, ze strona jest taka pomocna, pojawiaja sie kolejne klopoty, postepuje dokladnie taj jak jest tam napisane, chce umiescic napisy w pliku avi i, i, i........ wlaczam tego frame savera i nic sie nie dzieje, stoi w miejscu, pisalem jzu do web mastera, ale nie odpisuje, jezeli znasz jeszcze jaka taka strone, albo wiesz moze jak wkleic napisy w avi, to bede ci bardzo zobowaizany za odpisanie, bo to jest dosc pilna sprawa

pozdrawiam
ozz17
Dodano
13.05.2003 11:03:30
dzieki, dzieki, dzieki :) hehe naprawde pomocna strona :) hehe

pozdrawiam :)
ozz17
Dodano
05.05.2003 02:23:14
Polecam poczytać http://cdrinfo.pl/vcd/video/video.php
kozakz
Dodano