Czy ktos zostal ukarany za dzielenie NEOSTRADY?!

Poruszam ten temat juz ktorys raz z kolei, bo nie moge sie doczekac odpowiedzi... Chce zmienic SDI na NEO. SDI dzielilem z sasiadem bez problemu, w regulaminie NEO jest to zabronione. Ale jak jest w praktyce, przeciez wiele osob dzieli!

Odpowiedzi: 20

Witam.
Ja rozmawiając z róźnymi ludzmi pracującymi w TP czy teź w sateliach TP usłyszałem, czy teź wywnioskowałem, źe osoby prywatne to oni mają głęboko w d... i jedynie coś robią w razie skargi (donosu) sąsiada, czy teź konkurencyjnej firmy... Jedynie moźecie być pewni, iź w razie awarii waszej linii czy centralki, będziecie obsłuźeni na samym końcu, po wszystkich innych ludziach, którzy nie dzielą połączeń – taka jest polityka firmy. A tak to im to wszystko zwisa...zresztą co się dziwić, przecieź to TP SA tylko. Zresztą co powiecie na to, źe po 1,5 od złoźenia wniosku o neo, po ciągłym upominaniu się czy coś się z tym wnioskiem dzieje, dzwoni babka z TP i proponuje rewelacyjną ofertę w postaci pakietów internetowych!!! które to mają być koźystniejsze niź inne oferty (patrz neo) firmy :? :shock: :roll:
kwladarz
Dodano
15.09.2003 00:44:15
Chciałem coś sprostować:
Nie muszą mieć źadnego nakazu, bo w umowie jest wyraźnie punkt który im na to pozwala, po uprzednim umówieniu mamy 5 dni źeby ich wpuścić – oczywiście w tym czasie moźna wszystko sprzątnąć :). Ale nie zmienia to faktu źe nakazu nie trzeba. a z zewnątrz nie mają takiej moźliwości więc śmiało moźna dzielić :)
eftrzy
Dodano
14.09.2003 20:30:33
Ale o połowę stanieje co? Instalacja czy abonament, bo jak to drugie to lecę wymieniać, a źe podzielę to z sąsiadami (co robię teraz z sdi) to bedzie taniocha.
SLAY3R
Dodano
23.06.2003 19:03:56
Eeeeee, raczej nie zbierze "krwawego zniwa". Ja moge sie juz pochwalic nowym modemem na biureczku... Male szare gowno firmy Sagem smiga mi z predkoscia 66 kilo na sekunde!!! Jestem zadowolony. Niedlugo udostepnie sasiadowi, ktory wlacza kompa jedynie raz dziennie :) Niewazne. Aha, mala plota: koles z TEPSY powiedzial mi, przy zakladaniu NEO,ze usluga ma staniec o 50% we wrzesniu!!!! To bedzie zajebiscie sluszny krok!
cheeky
Dodano
23.06.2003 17:55:59
Mojemu kumplowi w bloku padlo sdi ktore maja na 6 osob. Wezwali kolesia z TPSA :lol: (ja bym nie ryzykowal ) kolo poodpinal wszystkich naprawil i znowu podpial wszystkich i nic nie wspomnial ze sdi jest dzielone razem z sasiadami ba nawet sam zaproponowal ze jak beda zakladali Neo w naszym miescie a maja zaczac od sierpnia to niech skozystaja z sytuacji i tez sobie zaloza bo teraz to sie tylko mecza z sdi na 6 osob.
I teraz sie zastanowmy czy pan chcial dobrze dla kumpla i jego sasiadow i z dobrego serca zaproponowal podzial Neo czy chodzi po innych mieszkaniach i mowi to samo a po zalozeniu Neo przejdzie sie i zbierze krwawe zniwo :P

Pozdrawiam!!!!
dir
Dodano
19.06.2003 22:58:37
No wiec pokolei bo widze ze glupoty piszecie

1. TPSA moze ci wlezc dodomu bez nakazu, na co sie zgadzasz podpisuajc umowe – jest taki punkt ze jesli tego zazadaja – musisz im w caigu chbya tygodnia udostepnic lokal do obejrzenia

2. zakaz udostepniania odnosi sie do lokalu – czyli mozesz sobie w domu miec 5 kompow podpietych do jednego HUB'a i udostepniach im neo

3. jezeli masz sytuacje ze chcesz udostepnic sasiadowi np. z domu obok to teoretycznie nie mozesz tego zrobic, ale gdyby sie przyczepili to na wizyte mozesz przeciez pozyczyc jego komputer, albo poprostu bronic sie tym, ze akurat chcieliscie sobie pgorac z kumplami przez net i wczoraj i rpzedwcozraj i rpzed rpzed wczoraj przychodzili z kompami do ciebie

4. TPSA nie zalezy raczej na tepieniu szarych ludzi skladajacych sie na taka Neostrade, a bardziej im chbya chodzi o to, zeby ktos sobie nie wykupil w bloku i nie udostepnial 5 osobom platnie
Zajec
Dodano
19.06.2003 22:34:00
Dokładnie nie wiem ale w regulaminie TPSA jest ze mozesz uodestepniac na tyle kompów ile chcesz (bez opłat) ale muszą byc one znajdowac sie w tym samym lokalu co modem Neo. Jezeli masz firme to juz nie wiem jak interpretuje sie obszar nalezacy do fimy.

http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=regulamin
domin_g
Dodano
17.06.2003 14:13:59
Dokładnie nie wiem ale w regulaminie TPSA jest ze mozesz uodestepniac na tyle kompów ile chcesz (bez opłat) ale muszą byc one znajdowac sie w tym samym lokalu co modem Neo. Jezeli masz firme to juz nie wiem jak interpretuje sie obszar nalezacy do fimy.

http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=regulamin
domin_g
Dodano
17.06.2003 14:13:59
Nie chodzi mi o strone techniczna, tylko czy jak mam firme to nie nie przypiepsza ze udostepniam od sienie ich sygnal pobierajac oplaty do swojej kieszeni. A ze im zaplace to inna bajka
zbor
Dodano
17.06.2003 13:43:08
Do modemu neo wystarczy podpiąc jakiegos HUBa lub switcha. Jezeli masz serwr na linuxie to chyba konfigurujesz go podobnie jak dla SDI.
domin_g
Dodano
17.06.2003 13:13:50
Do modemu neo wystarczy podpiąc jakiegos HUBa lub switcha. Jezeli masz serwr na linuxie to chyba konfigurujesz go podobnie jak dla SDI.
domin_g
Dodano
domin_g
Dodano
A jak ktoś jest osobą fizyczna i ma serwer na linuxie:) ?
zbor
Dodano
17.06.2003 11:18:36
Gdzies czytałem ze modemy od NEO mają wbudowany router – czyli dopuszczają do współdzielenia łacza kilku komuterom (w tym samym pomieszczeniu ale najpierw musza miec nakaza zeby sprawdzic gdzie idą dodatkowe kable)
domin_g
Dodano
16.06.2003 19:28:30
Gdzies czytałem ze modemy od NEO mają wbudowany router – czyli dopuszczają do współdzielenia łacza kilku komuterom (w tym samym pomieszczeniu ale najpierw musza miec nakaza zeby sprawdzic gdzie idą dodatkowe kable)
domin_g
Dodano
16.06.2003 19:28:30
Witam

Urzywam ostatnio programu WinRoute Pro do udostepniania lacza internetowego. I czy moj admin moze w jakikolwiek sposob to wykryc? Dodam ze serwer stoii na linuxie i jeszcze jest taki myk, ze polaczyc z netem mozna sie tylko za posrednictwem sieciowki z odpowiednim nr seryjnym (tzn tej otrzymanej od admina). Z gory dzieki za pomoc.

Pozdro
popo
Dodano
15.06.2003 16:33:27
Proxy t dobra sprawa, wszystkie zapytania komputery z sieci przekazują dla proxy, a proxy wysyła zapytania dalej w swoim imieniu, takźe to będzie wyglądać tak jaby tylko jeden komp łączył się do sieci, reszty nie widać.
SLAY3R
Dodano
28.05.2003 23:14:02
Tpsa raczej nie ma wielkiej ochoty chodzić po ludziach, którzy dzielą łącza, poniewaź:
1 – wcale nie trzeba ich do domu bez nakazu wpuszczać
2 – osoby prywatne im latają
Moja rada – jeźeli boisz się dzielić neostrade to zainstaluje sobie firewall – agnitum outpost personal firewall.
Gwarancja tego, źe ci źaden ciul nie wyskanuje portów, źe masz proxy.
Light
Dodano
28.05.2003 01:26:48
Wyraźnie jest napisane, źe udostępniać nie moźna innym podmiotom poza lokalem, czyli moźna udostępniać w ramach np. kafejki lub sobie samemu w innym miejscu np radiowo.
Co do nalotów o jednym słyszałem.
Ale prywatnie to prawie nie moźliwe bo tylko po nakazie sądowym mogą wejść do domu. Najpierw więc musi być doniesienie do prokuratury na podstawie jakichś dowodów, potem sąd wydaje nakaz, zbiera się policja i chłopcy z TePSy i dopiero właźą.[/img]
Raptor
Dodano
18.05.2003 00:02:55
Z tego co slyszalem od innych to zadnych kontroli nie ma... a poza trym zeby Ci sprawdzic to musza wejsc na chate do Ciebie a tu juz teoretycznie mozna zarzadac pozwolenia...
Anonymous
Dodano
12.05.2003 20:29:53
cheeky
Dodano:
11.05.2003 19:21:16
Komentarzy:
20
Strona 1 / 1