Czy konfigurował juz ktos Kerio Winroute Firewall 6.0??

Chodzi mi o jakis opis po polsku do tego lub ewentulanie jaka wpisac regule zeby sie przekierowac na jkis konkretny port ?

Odpowiedzi: 10

ja ustawiłem UDP u siebie i u sąsiada i wskoczylismy na HIGH ID.
Tak jak pisałem to wpisałem 2 nowe pozycje – w jednej Port UDP a w drugiej port TCP.
Jeśli macie w sieci "zawodowego ściągacza" to nie ustawiajcie mu ograniczenia wielkości pobieranych plików, a jeśli juź to dopuście mu dostęp do innych plików – jak sie nie myle to jest pzry ustawianiu ograniczenia opcja advanced i tam ja mam 2 kolumny – po lewej mam kazza a po prawej wszystko co waźne czyli www, pop3, smtp i takie tam.
Jeśli jest ktoś kto ma jakieś pytania odnośnie tego to piszcie tutaj i zostawiajcie swój mail lub od razu na gward21@wp.pl to prześle wam screena.
Brook na oficjalnej stronie pisze źe prace nad polską wersją trwają – mam nadzieje źe pójdzie im to raz dwa – w końcu wielu polaków pracowało nad tym programem:)
POZDRAWIAM gward
gward
Dodano
01.10.2004 02:18:03
Tak zgadzam sie brakuje zdecydowanie oganiczania pasma lacza dla poszczegolnych uzytkownikow a ta blokada P2P przynosi wiecej problmow niz z niej pozytku, poza tym skor juz sa te statystyki to dlaczego nie ma mozliwosci wtdruku ich ani zapisu jaki z nich pozytek? Czy w emule jest potrzebny UDP bo mi pisze ze mam wylaczony a na stronce testujacej porty pisze ze wszystko ok.A moźe posiada juz ktos opis po polskiemu nowego keria bo przydalby sie zdecydowanie.
BROOK
Dodano
01.10.2004 01:37:24
Dzięki bardzo za szybka odpowiedź.
Pokombinowałem i wyszło ! DC++ chodzi jako Active u paru osób w bloku – kaźda wpisana osobno, emule wpisałem na zasadzie 2 funkcji w jednej dla PORTU TCP i w 2 dla UDP i działa. Aby wszystko zadziałało naleźy wyłaczyć firewalla(o ile takiego ktos nałoźył przy instalacji tak jak ja to zrobiłem).
Niestety mam problem z zawieszaniem sie serwer (chyba wina kompa). Czy macie ustawione skanowanie antywirusowe wszystkich dostępnych opcji.
PS dalej kombinuje nad opcją obnizenia szybkości łacza dla danego usera bo opcja wyłaczenia usług po pobraniu dalej ilości plików prtzez usera jakoś mi nie odpowiada, bo potem tylko sąsiedzi chodzą i pytają itd. Jeśli macie jakieś pomysły to czekam.

Pozdrawiam gward
Stowarzyszenie ELFÓW63
gward
Dodano
30.09.2004 20:04:32
Dokładnie tak jak na obrazku doszedlem do tego sam metoda prob i bledow, mam activ na dc++ i highid w emule i wszystko gra a ze jestem na neo+ to mam zalozona darmowa domene na no–ip.com i nie musze klepac za kazdym razem jak sie zmieni IP neostrady Pozdrawiam.
BROOK
Dodano
30.09.2004 18:25:32
Czyli Brook twoim sposobem da sie przekierować port na dc++ tak aby być aktywnym i na emule aby byc na High ID? Jeśli tak to poprosze o jakies dodatkowe info.
Dzieki – gward
gward
Dodano
30.09.2004 16:17:33
moze zapomnialem dodac ze uzywam darmowej domeny na no–ip.com/ .
BROOK
Dodano
19.09.2004 02:56:11
Mapowanie ma byc tylko na mnie oczywiscie obydwa protokoły TCP,UDP moje Ip 192.168.0.15 a mapuje sobie na 501 ale niby dziala jak nalezy??
BROOK
Dodano
18.09.2004 19:45:43
BROOK:
kerio jest suuper o wiele lepszy od poprzednika czyli kerio 4.2 pozdrowienia.

Tez sie z tym zgadzam :)

A co do mapowanie to chyba zle.. ja inaczej bym to zrobił. Napisz mi czy na konkretny komputer w lanie i przy okazji podaj jego IP czy na cala siec chcesz mapowac dane porty?
Lechu54
Dodano
18.09.2004 12:46:43
przekierowanie zrobilem w te sposob nie wiem czy dobrze na 100% ale wszystko wszystkim dziala a kerio jest suuper o wiele lepszy od poprzednika czyli kerio 4.2 pozdrowienia.
BROOK
Dodano
18.09.2004 10:23:31
masz juz rozwiazanie??

a PL nmie znjdziesz bo juz sie naszukałem
Lechu54
Dodano
18.09.2004 03:37:07
BROOK
Dodano:
09.09.2004 01:40:47
Komentarzy: