Czy karta cmi8330 obsługuje w systemie xp gg i skype?

Witam.
Proszę o odpowiedź:
Czy znajdę sterowniki do cmi8330 pracujące w xp, takie, które będą obsługiwać skype i gg. Problem jest naszym Ekspertom znany. Znalazłem wypowiedzi w tym temacie na Naszym forum. Jednakźe nie umiem znaleźć właściwych sterowników (są do 2000 i do nt a do xp znajduję, ale na nazwie, mam wraźenie temat się wyczerpuje), albo rozwiązanie nie istnieje? Osobiście jednak tak nie sądzę. Prawdopodobnie moźna znaleźć sterowniki albo odpowiednio skonfigurować istniejące. Proszę o pomoc.
Są wśród nas Eksperci i mimo iź temat się powtarza, moźe jednak warto do niego wrócić. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za otrzymaną.
(franciszek)

Odpowiedzi: 3

Wracam do mojego pytania i odgrzewam przestarzały juź temat, nadal jednak nie tracę nadziei licząc na to, źe znajdę rozwiązanie, podpowiedź
Moźe ktoś, kto miał podobny kłopot i doświadczenie z kartę cmi8330 zintegrowaną z płytą, pracującą w systemie xp, moźe potwierdzić lub zaprzeczyć, źe są sterowniki do tej karty, które obsługują rozmowę głosową dla komunikatorów Skype i gadu–gadu. Jeźeli tak, to bardzo proszę o podpowiedź, gdzie je moźna znaleźć (lub) i jak je odpowiednio skonfigurować, aby rozmowa była moźliwa a równieź podzielić się swoją opinią na temat pracy tej karty w systemie xp z komunikatorami skype i gg.
franciszek
Dodano
28.01.2006 22:55:26
SLAY3R:
franciszek:
są do 2000 i do nt

To ta sama linia systemów.

Tak, sterowniki cmi3830 win2000 obsługują takźe u mnie system Xp. Problem w tym, źe przy tych sterownikach (win2000 i nt) nie chcą zadziałać komunikatory Skype i gg. Skype zgłasza błąd krytyczny i problem z urządzeniem nagrywającym a gg słyszę rozmówcę, ale on juź nie.
franciszek
Dodano
25.01.2006 14:06:20
franciszek:
są do 2000 i do nt

Skoro znajdujesz do win2000 to z powodzeniem moźesz je wgrać i do xp. To ta sama linia systemów.
SLAY3R
Dodano
25.01.2006 02:22:22
franciszek
Dodano:
25.01.2006 01:41:50
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1