Czy juź będzie ok???

Zainstalowałem Xp Home po czym mój brachol wpakował cracka w trybie awaryjnym. Niby wszycho poszło dobrze ale mam pytanie. Czy dobrym objawem odpowiedniego zainstalowania cracka jest to źe np. przestała się wyświetlać "chmurka" z informacją ile zostało czasu do zarejestrowania? Po kliknięciu na opcje "zarejestruj" czy coś w tym stylu w narzędziach systemowych nic się kompletnie nie dzieje, komp jakby nie reagował na to polecenie. Proszę poradzcie coś.

Odpowiedzi: 16

leopold:
Jeśli chcesz sprawdzić, czy masz wersje copr. to wpisz w ,,uruchom %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a

" Rejestracja Systemu Windows zakończyła się pomyślnie" :twisted: :twisted: :twisted:

I to mi się podoba !!!!
xyz
Dodano
29.09.2002 21:10:34
Według mnie kompresja jest opłacalna. Nie ma się co dziwić, źe zwolnił. Żeby kompresja sprawnie działała jest potrzebny szybki procesor. Jeśli chcesz sprawdzić, czy masz wersje copr. to wpisz w ,,uruchom %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a
Patch do GTA3:
http://www.gta3site.free.komrel.net/Q306676_WXP_SP1_x86_PLK.exe
leopold
Dodano
27.09.2002 21:02:11
leopold:
Kompresja, jak sama nazwa wskazuje – pliki zajmują mniej miejsca na dysku. A do GTA3 jest patch.

Kompresja kompresją ale on zwolnił okropnie.
A skąd mam ściągnąć łatę na gta?

NO I CZY TO CO MAM TO WERSJA KORPORACYJNA??? JAK TO SPRAWDZIĆ?
xyz
Dodano
27.09.2002 18:41:25
Ale to czy plik zajmuje mniej miejsca zaleźy tylko od tego w jakim stopniu moźe być skompresowany. Np. plik mp3 ma compress ratio 99% co oznacza źe w rzeczywistości na skompresowanej partycji będzie zajmował tylko 1% mniej niź był by umieszczony na partycji nieskompresowanej.
SLAY3R
Dodano
27.09.2002 01:04:25
Kompresja, jak sama nazwa wskazuje – pliki zajmują mniej miejsca na dysku. A do GTA3 jest patch.
leopold
Dodano
27.09.2002 01:00:07
Kazio K:
Moja rada jest taka: Zalatw sobie Windowsa XP Professional Corporate i nie bedziesz miec zadnych problemow.Zadnych crackow i innych bzdur.

No to sobie załatwiałem. Chyba. Win xp profesional który po zainstalowaniu nie prosi o źadną rejestrację i kompletnie nie robi mu róźnicy fakt źe zmieniam mu datę np o 20 lat do przodu (przestawiłem takźe w BIOSie dla potwierdzenia faktu).
I rację miał ten kto pisał źe home jest do d.
Prof jest jakiś taki fajniejszy choć na pierwszy rzut oka róźnicy nie widać.(GTA3 śmiga–tylko bez napisów :( )

Przy okazji spytam. Zastosowałem kompresję dysku i poza spowolnieniem pracy kompa nic to chyba nie dało. A moźe dało tylko ja nie zauwaźyłem?
xyz
Dodano
27.09.2002 00:37:32
Moja rada jest taka: Zalatw sobie Windowsa XP Professional Corporate i nie bedziesz miec zadnych problemow.Zadnych crackow i innych bzdur.
Kazio K
Dodano
15.09.2002 19:50:42
Co jest nikt nie odpisał??? :( :( :(
xyz
Dodano
15.09.2002 19:43:13
leopold:
Jeśli masz crackowaną wersję to nigdy nie moźesz mieć pewności, źe system ci nie padnie. Zmień datę o np. 1 rok i zobacz co będzie się dziać.

No to pisze co i jak.
Zmieniłem datę i jak mawiaja starzy indianie "Ch... bombki strzelił, Mikołaj sie powiesił, choinki nie będzie a kolędnicy zapili się na śmierć" :mrgreen:
System po zalogowaniu się, natychmiast mnie wylogowywał. Cokolwiek mozna było zrobić TYLKO w trybie awaryjnym nawet po cofnieciu daty (a czego moźna się było spodziewać :?: ). Cała operacja skończyła się wywaleniem całej partycji przy pomocy FDiska (wg. rady qmpla) i wgraniem systemu od nowa.
Jak ktos moźe mi przesłać porządnego cracka do xp home + łopatologiczna instrukcja obsługi to ma u mnie dobry BEER.
Pomocy: pozostało 29 dni do końca....
(deem24@go2.pl)
xyz
Dodano
13.09.2002 13:21:25
Na profesjonalu gry teź zapitalają źe hej i napewno nie goźej niź w home.
SLAY3R
Dodano
11.09.2002 16:19:53
MenelutoR:
powiem tak: Xp home jest do dupy!!!! jak zainstalowalem go kiedys to na samym poczatku usluga "windows installer" byla walnieta i nie moglem zadnych sterow zaladowac a nie programow....... kicha z Xp Home – same probblemy z crackowaniem i dzialaniem .................. proste

Ja do tej pory miałem 98 w 1 wersji (pełny legal 8) ) i jak zmianiłem to coś na xp to mam wraźenie jakbym przesiadł się z malucha do Mercedesa S.
Profesionala teź bym wolał ale moj brachol by mnie udusił jakby mu jego gierki przestały hulac (a na razie zasuwają i nic złego się nie dzieje). Dwa systemy raczej nie wchodzą w grę poniewaź dysk bym zapchał (20 GB) :(
xyz
Dodano
11.09.2002 13:34:56
SLAY3R:
Dobrze źe ja mam wersję której nie trzeba krakować. A jak chcesz sprawdzić czy zarejestrowany jost to:
Start/uruchom i wpisz oobe/msoobe /a i wszystko będzie jasne.

Dobra sprawdzę to i napiszę co i jak ;)
xyz
Dodano
11.09.2002 13:29:46
powiem tak: Xp home jest do dupy!!!! jak zainstalowalem go kiedys to na samym poczatku usluga "windows installer" byla walnieta i nie moglem zadnych sterow zaladowac a nie programow....... kicha z Xp Home – same probblemy z crackowaniem i dzialaniem .................. proste
B3T0N
Dodano
11.09.2002 01:05:58
Mam win xp pro wer korporacyjna, a nie jakąś krakowaną przez Bóg wie kogo.
SLAY3R
Dodano
11.09.2002 00:47:10
Jeśli masz crackowaną wersję to nigdy nie moźesz mieć pewności, źe system ci nie padnie. Zmień datę o np. 1 rok i zobacz co będzie się dziać.
leopold
Dodano
11.09.2002 00:37:12
Dobrze źe ja mam wersję której nie trzeba krakować. A jak chcesz sprawdzić czy zarejestrowany jost to:
Start/uruchom i wpisz oobe/msoobe /a i wszystko będzie jasne.
SLAY3R
Dodano
10.09.2002 23:57:36
xyz
Dodano:
10.09.2002 23:50:32
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1