Czy jest taki program??
Czy istnieje program który za kaźdym uruchomieniem kompa po jakimś czasie od uruchomienia(z mozliwoscią ustawienia) wyłaczy komputer :?:
Odpowiedzi: 8
QDE:Przypuśćmy źe nieupowaźniona osoba uruchamia mój komputer. Wszystko wydaje jej się w porzadku az tu nagle po krótkim czasie komp się wyłącza (powiedzmy 2 min) i tak jest za kazdym razem kiedy go włączy.
W jakie sposób rozpoznasz nieautoryzowaną osobę ? Jak zna hasło to nic nie zdziałasz.
W innym wypadku w secpol.msc masz odpowiednie opcje (ilośc błędnych logowań etc.)
Chyba nie do końca zostałem zrozumiany, spróboje to wytłumaczyć w inny sposób :arrow: jak uzyskac taki efekt :?:
Przypuśćmy źe nieupowaźniona osoba uruchamia mój komputer. Wszystko wydaje jej się w porzadku az tu nagle po krótkim czasie komp się wyłącza (powiedzmy 2 min) i tak jest za kazdym razem kiedy go włączy.
Więc czasowy wyłącznik komputera odpada, polecenie shutdown teź. jakies inne pomysły :?:
Update
Juź mi się udało za pomocą programu Switch off
Dzięki za podpowiedzi :)
Przypuśćmy źe nieupowaźniona osoba uruchamia mój komputer. Wszystko wydaje jej się w porzadku az tu nagle po krótkim czasie komp się wyłącza (powiedzmy 2 min) i tak jest za kazdym razem kiedy go włączy.
Więc czasowy wyłącznik komputera odpada, polecenie shutdown teź. jakies inne pomysły :?:
Update
Juź mi się udało za pomocą programu Switch off
Dzięki za podpowiedzi :)
Rebe:gusioo:Zwykłe polecenie shutdown teź da radę.
Jeźlei potrafisz czas pracy na sekundy przeliczyć ;)
Kalkulator mam ;)
gusioo:Zwykłe polecenie shutdown teź da radę.
Jeźlei potrafisz czas pracy na sekundy przeliczyć ;)
Zwykłe polecenie shutdown teź da radę.
Chociaźby: http://www.centrumxp.pl/Programy/1973,Czasowy_Wyłącznik_Komputera_230.aspx
Wiem ze taki jest ale nie chodzi mi o ustawienie godziny wylaczenia tylko czas po uruchomieniu w jakim komputer zostanie wylaczony
Tak istnieje taki program ktory ustawisz sobie np. 16:55 wyłączyć kompa i gitara !
Strona 1 / 1