czy jest sposób na ściąganie przez p2p bez globalnego IP?
Nie mam globalnego IP i chciałbym pościągać sobie czasem coś przez Azureusa, emule albo cuś takiego podobnego ale nie mogę bo nigdy nie przechodzi mi tych testów, sam nie wiem czy mogę coś zrobić by ściągać "takie" pliki przez neta bez globalnego IP. Mogę więc czy nie? :?:
Odpowiedzi: 8
no to juź coś,
mam stałke, to nie neostrada, tylko firma punkt, i coś mi sie wydaje, źe to oni blokują porty... tylko z tego co wiem to czasem zostawiają przedział do ściągania p2p ale jak się dowiedzieć, który to? przecierz nie będę ręcznie wszystkich adresów wpisywał a u nich na stronce (mój usługodawca) nic nie ma o p2p...
mam adres kalsy a 10.x.x.x
mam stałke, to nie neostrada, tylko firma punkt, i coś mi sie wydaje, źe to oni blokują porty... tylko z tego co wiem to czasem zostawiają przedział do ściągania p2p ale jak się dowiedzieć, który to? przecierz nie będę ręcznie wszystkich adresów wpisywał a u nich na stronce (mój usługodawca) nic nie ma o p2p...
mam adres kalsy a 10.x.x.x
Start –> Uruchom...–>wpisz "cmd" bez (cudzysłowu) i naciśnij enter
Teraz w oknie którym sie pojawiło wpisz ipconfig /all
Teraz poszukaj tam Adres ip i napisz go w nastepnym poście, bedziemy krok dalej.
Waźne:
Napisz tylko 2 pierwsze człony, tj np. jesli bedziesz miał coś takiego 83.205.25.172 to napisz tylko 83.205
Teraz w oknie którym sie pojawiło wpisz ipconfig /all
Teraz poszukaj tam Adres ip i napisz go w nastepnym poście, bedziemy krok dalej.
Waźne:
Napisz tylko 2 pierwsze człony, tj np. jesli bedziesz miał coś takiego 83.205.25.172 to napisz tylko 83.205
Wiec posłuchaj. Adres którego uźywasz nie jest lokalny i moźesz się połączyć z internetem. Kwestia tylko jak się łączysz: neostrada, ktoś ci udostępnia neta, czy np. modem. Jeźeli jesteś połączony z netem to masz moźliwość ściągać coś programami P2P, chyba, źe: albo są poblokowane porty u ciebie których te programy wymagają do łączenia się, albo Twój dostawca je zablokował.
No chyba, źe chcesz ściągać P2P po lanie.
A tu masz o IP http://net–ip.info/index.php?typ=adres_ip :wink:
No chyba, źe chcesz ściągać P2P po lanie.
A tu masz o IP http://net–ip.info/index.php?typ=adres_ip :wink:
jakbym był taki wszechwiedzący to bym na forum nie przychodził... z tego, co się dowiedziałem to jest zaleźne od tego globalnego IP. Ale świadom, źe większość rzeczy da się ominąć chciałem się wywiedzieć czy ktoś nie wie jak... Problem z NATem, a tak a propo "klasy" adresu IP to moźna jaśniej (bo przyznaje się, źe nie kojarzę źadnych klas... :oops: )
Myślałem, źe chcesz rozwiązać problem P2P ale jednak wolisz się bawić w adresy IP.
OK. Więc jaki masz w tej chwili adres IP, jakiej klasy?
OK. Więc jaki masz w tej chwili adres IP, jakiej klasy?
to chyba raczej nie ja jestem niedoedukowany (przynajmniej w tej kwestji). IP nadaje mi operator. wejdź we właściwości twojego połączenia internetowego–>tcp/ip i tam masz pewnie wpisany adres IP a moźe być teź opcja "uzyskaj automatycznie" tzn. źe masz wtedy nadawany odgórnie :)
a pokazuje mi się "failed" :mrgreen: :D a zaporę ogniową wyłączałem i nic nie pomagało...
a pokazuje mi się "failed" :mrgreen: :D a zaporę ogniową wyłączałem i nic nie pomagało...
Chyba mylisz pojęcia. To jakiego IP teraz uźywasz, lokalnego? Masz np. neostrade? Ale nie o to chodzi.
Co się tyczy twojego pytania. Czy wyskakuje jakiś komunikat przy tych testach? Moźe masz porty zablokowane w firewallu?
Co się tyczy twojego pytania. Czy wyskakuje jakiś komunikat przy tych testach? Moźe masz porty zablokowane w firewallu?
sh@dow:to jak ty się łączysz z internetem :?:
nie rozumiem pytania?!? Przecieź nie trzeba mieć globalnego IP, bo za to sie dodatkowo płaci. Nia mam stałego IP tylko jest mi ono nadawane kaźdorazowo przy połączeniu z internetem z danej puli dostępnych IP. Z tego co zauwaźyłem jest to zawsze to sami IP, ale moźe być inne... Nie jest ono moją własnością i mogę w pewnym sensie powiedzieć, źe jest mi ono nadawane losowo...
Strona 1 / 1