Czy jest mozliwe?

Czy mozliwe jest uruchomienie komputerka
(stary laptop, bez HDD I FDD– bylo 3,5' 720Kb ale dziwny naped bo niepasuje normalny 1,44Mb)?Wszystkie porty posiada. COM, LPT PS2.

Odpowiedzi: 7

Polutowac to ja se umiem. Jestem bardziej elektronikiem niz informatykiem. Chodzi mi o probe programowego uruchomienia takiego zloma– czy istnieja programy które potrafia to zrobic... z poziomu drugiego kompa... Bo naprawiac sie tego nieoplaca.
mariuszspa
Dodano
18.06.2005 17:19:28
Na tweak.pl warto dac posta tam pewnie cos poradza. Bo niestety to forum jest bardziej o systemach i problemach ze sprzetem a nie o naprawach (typu lotowanie, itp)
Ukey
Dodano
18.06.2005 11:57:00
mariuszspa:
To straszne... na zlom... wielki kalkulator? :idea:

Absolutnie nie namawiam cię do wyrzucenia sprzętu na śmietnik. Bo moźe okazać się np. fajną ozdobą na biurku. Ale jak napisałem wcześniej, port ide to podstawa porozumienia się z komputerem w sęsie pojmowania tego przez wspułczesnego uźytkownika. A jeśli te porty nie działają to raczej nici z kompa. Ale ja nie jestem wyrocznią i moźe pojawi się na forum ktoś kto będzie wiedział jak wskrzesić to "cudo minionych lat" przez sprawne porty com. Sam jestem ciekawy.
Pan i pastuch
Dodano
16.06.2005 19:43:54
To straszne... na zlom... wielki kalkulator? :idea:
mariuszspa
Dodano
16.06.2005 19:01:18
w tej sytuacji tarzeba se niestety powiedzieć źe to juź złom. wiem jak cięrzko jest to przyznać bo mi było szkoda starej komurki a wszyscy mieli ze mnie śmiech. Jak kontrolery ide uszkodzone to faktycznie nie widzę sęsu a i tak jeśli dało by się coś wykombinować przez sprawne porty com to i tak będzie to poprostu wielki kalkulator.
Pan i pastuch
Dodano
16.06.2005 18:57:17
Wlasnie nie ma. to jest staroc na 8086.I poza portami zewnetrzymi ja do niego nic niemam. kontroler od HDD jest uszkodzony, FDD tak samo. Jak wspomnialem jest troche inne.Uruchamia sie normalnie, do biosu mozna sie dostac– nie ma opcji na 1,44Mb.
mariuszspa
Dodano
16.06.2005 18:42:24
Wlonczyc sie pewnie i da. Ale czy cos na nim zrobic to juz inna bajka. Podaj wiecej danych ma CD–ROM :?:
Ukey
Dodano
16.06.2005 18:17:51
mariuszspa
Dodano:
16.06.2005 18:14:10
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1