Czy istnieje program do dowolnej zmiany odswiezania?

Witam Forumowiczow. Czy istnieje program, ktory umozliwia wybranie niestandardowej czestotliwosci odswiezania? Np. 90 Hz... Prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 4

userek:
Mam monitor 15" Hivision, do ktorego sterownikow znalezc nie moge. Chcialbym korzystac z 1024x768, ale dla mnie 85 Hz to za malo. Odczuwam, jak obraz miga. I stad te pytanie...

Po primo na wyźszej nie pójdzie – miałem ten monitor i jedyne co udało mi się uzyskać to *.inf ktróego mi wygenerował Power Strip.
Miałem model CPL5541, nie piszesz jaki masz. Ten stareńki mój to przy 1024x768 miał tylko 60Hz
Poza tym bawienie się odświerzaniem, moźe doprowadzić do nieodwracalnych zmian w monitorze, a nawet jego uszkodzenie.
W załączniku jest inf do tego modelu co miałem.
Spróbuj Power Sptripem wygenerować swojego – jesli to nie ten model

Ps .Załącznik wywalę , jak sie okaźe źe to nie ten model monitora
Seeker
Dodano
22.04.2004 14:39:12
Nie wiem czy w ogóle jest sens na tym ustawiać 1024.
Jakoś nigdy przy 15 mi ta rozdzielczosć nie pasowała.
Myślę rownieź, źe bardziej masz problem "psychologiczny" niź rzeczywisty, a te 5Hz–ów Cię nie uratuje – moźe by Ci "samopoczucie poprawiło",ale nie miałoby znaczenia dla zmęczenai wzroku.
W popularynch ostatnio ....googlach "odświeźanie monitora" jest na paru stronach – moźe spróbuj się w tym co tam pisano rozeznać. nie gwarantuję sukcesu – tylko rzuciłem okiem podk ątem istnienai wyników.
Rebe
Dodano
22.04.2004 14:29:34
Mam monitor 15" Hivision, do ktorego sterownikow znalezc nie moge. Chcialbym korzystac z 1024x768, ale dla mnie 85 Hz to za malo. Odczuwam, jak obraz miga. I stad te pytanie...
Anonymous
Dodano
22.04.2004 14:22:25
Hmmm, byc moze sie myle, ale jak monitor jest zainstalowany to windows douszcza tylko te wartosci w ktorych maxymalnie moga pracowac uklady monitora no i oczywiscie te mniejsze (im mniejsza rozdzielczosc tym wiecej mozliwosci odswiezania – np w 1024x768 @60 Hz lub @75Hz lub @85... i tak dalej az do wylaczenia obrazu w monitorku).

Osobiscie nie spotkalem sie z takim softem, ale jaki praktyczny zysk daje ustawienie nietypowego odswiezania?
brtx
Dodano
22.04.2004 13:57:01
Anonymous
Dodano:
22.04.2004 13:41:25
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1