Czy istnieje gra podobna do Wolfensteina?
Poradźcie, czy mam szansę znaleźć grę podobną do Wolfensteina? Chodzi o fabułę, klimat, sterowanie i widok. Moźe to być ewentualnie jakiś horror lecz z grafiką bardzo dobrej jakości.
Odpowiedzi: 8
a moze gosciowi chodzilo o wolfenstein 3d :D jesli tak to jeli dobrze pamietam podobna gra to spear of destiny :lol:
eh jak dla mnie painkiller nie ma nic wspólnego z horrorem ale to juź kwesta gustu 8) To poprostu bezmyślna nawalnka typu Serious Sam, jdenak takie nawalanki maja cos w sobie, co wciąga graczy...
Dario juz duzo dzis napisałes moze czas wylaczyc komputer i dac odpoczac szarym komorka
Kosiak:Moźe to być ewentualnie jakiś horror
Blazkowicz:A próbowałeś ostatniej polskiej nawalanki– horroru PAINKILLER
:lol: :lol: :lol:Dario:hmm czytaj to co napisał Kosiak
hmm czytaj to co napisał Kosiak. Czy Painkiller ma ten sam klimat i fabułę co wolfenstein :?: :?: :?: Nie sądze – to poprostu nawalnka gdzie chodzisz i zabijasz, zaś gry typu Wolfenstein (od return to castle do tych najnowszych) maja klimat wojenny tzn. idziesz na front – zabijasz i robisz jak największe szkody albo robisz za role szpiega i musisz wykraść tajne dokumenty. To są realia wojny :D
A próbowałeś ostatniej polskiej nawalanki– horroru PAINKILLER ? Walczysz z potworami i innymi monstrami z piekła rodem – jest ich duuuuźo, w zasadzie non stop walka, jatka itd. – co prawda klimat inny niź ten gdy prowadzisz agenta Blazkowicza :D ale tak mi się skojarzyło gdy napisałeś o horrorze.
Gra nie jest osadzona w realiach wojennych ale grafika jest bardzo dobra, lokacje są naprawdę niezłe – np. budynek Opery, Ośnieźony most, Wariatkowo (to moje ulubione) a nawet ... peron dworcowy, baza wojskowa, opuszczona farbyka no i na końcu – piekło.
No i gra legalna kosztuje 20 zł w kiosku (2 płytki). Ostatnio był "dodruk" więc warto chyba kupić.
A z wojennych zdecydowanie Call of Duty.
Gra nie jest osadzona w realiach wojennych ale grafika jest bardzo dobra, lokacje są naprawdę niezłe – np. budynek Opery, Ośnieźony most, Wariatkowo (to moje ulubione) a nawet ... peron dworcowy, baza wojskowa, opuszczona farbyka no i na końcu – piekło.
No i gra legalna kosztuje 20 zł w kiosku (2 płytki). Ostatnio był "dodruk" więc warto chyba kupić.
A z wojennych zdecydowanie Call of Duty.
=Dario=:Podam do return to castle:
Medal Of Honor:Alied Aslaut
Call of Duty
Mortyr 2 (polska gra)
Ja bym jeszcze dodal Battlefield 1942.
moze Wolfenstein – Enemy Territory?? :)
ale jakiego wolfa?? 3d czy return to castle??
Podam do return to castle:
Call of Duty
Mortyr 2 (polska gra)
... tych gierek jest duzooo a wymienianie ich zajelo by mi ze jeszcze 5 stron
PS przypomnial mi sie jeszcz bardzo dobry produkt naszych południowych sąsiadów – Operation Flashpoint
Podam do return to castle:
Call of Duty
Mortyr 2 (polska gra)
... tych gierek jest duzooo a wymienianie ich zajelo by mi ze jeszcze 5 stron
PS przypomnial mi sie jeszcz bardzo dobry produkt naszych południowych sąsiadów – Operation Flashpoint
Strona 1 / 1