Czy DFI...
... Robi dobre płyty główne?? Słyszałem, źe mają dobre płyty overclokerskie. Mam zamiar kupić model DFI LanParty UT NF4 Ultra–D. Dajcie mi opinie na temat tej płyty
Odpowiedzi: 6
NO moźe i masz racije, ja tylko napisałem moją wałasną opinie na temat mojej płyty głównej, wiem ze prędzej miałem gigabyta i lepiej sie sprawował od tej mojej bieźącej płyty. A co do biosu to sprawa wygląda następująco. Podczas manipulowania FSB czy Mnoźnikiem i choćby lekiego przetaktowania noramlną sprawą jest to źe komputer gaśnie całkowicie i nie ma moźliwosci włączenia, na moich starych płytach wystarczyło zmienic zworke 100 FSB lub Restart CMOSi wszysko waracło do ładu, na mojej płycie dfi zworki te działay jednak nie zawsze, w około połowy przypadków przetaktowania procesora które nie musiało być wacale duźe (bo było tak źe przetaktowanie o wieksze wartosci było nieszkodliwe po retarcie CMOSu)wtedy komputer gasłi i źadne manipulacije zworkami, wyciągnie barii pamięci CMOS, czy całej kosci biosu z napiencia nic nie pomoagało. Wtedy Płyta główna musaiła odwiedzić serwis (i leźeć tam 2 tygodnie :[) a w tym serwisie za pomocą fleshera był ładowany nowy bios na kosc biosu. Nie było by to taka zbrodnią gdyby płyta główna posiadała zworke umoźliwijącą przeładowanie biosu bez koniecznosci posiadania adptera który posaida tylko serwis. Minipulowanie Napienciami w biosie uniewaźnia gwarancije, więc jeźeli się dobrze nie sciemni i serwis sie pozna na tym źe procesor był podkręcamy uniewaźnia gwarancije a wtedy taka zabawa kosztuje uźytkownika 50 zł :[
I tak wałasnie wygląda moja przygoda z podkręcaniem znienawidzonej przez mnie płyty DFI Ultra Infinity.
I dlatego jej nikomu nie polecam.
Pozdro.
I tak wałasnie wygląda moja przygoda z podkręcaniem znienawidzonej przez mnie płyty DFI Ultra Infinity.
I dlatego jej nikomu nie polecam.
Pozdro.
Jak kupywac tą płyte to tylko z uwagi n wygląd
nie wygłupiaj sie, ładne są ale i doskonałymi szkieletami dla Overclockera równieź. Byćmoze trafiłeś na jakis lipny egzemplarz.
PS> Co masz na myśli pisząc źe bios sie łatwo sypie??
Ja mam DFI Ultra Infinity i nie jestestem z niej zadowolony, B. słabo sie kręci z uwagi na małą stabilnośc podzespołów, bios w niej łatwo sie sypie, a zmiana biosu po jego kompletnym rozsypaniu moze sie odbyc tylko w serwisie przez fleshowanie kosci bios. Zmiana bosu jest moźliwa tylko z poziomu dosu :[ do tego dobór karty graficznej musi byc b. precyzyjny, bo łatwo występują w niej konflikty sprzętowe obinizające wydajnosc. Funkcija CMOS reload, wcale nie jest taka fenomenalna, to tylko przywracanie wczesniej zapisanych ustawien. Jak kupywac tą płyte to tylko z uwagi n wygląd. Ale to jest tylko moja opinia, nie musisz sie nią kierowac
Hehe... ja chcę wsadzić zasilacz Chieftec :)
jeśli chcesz kręcić to kupuj DFI, bo one w połaczeniu z porządnym ( czytaj drogim ) zasilaczem i porządnym ( wiesz jak czytać ) chłodzeniem dają duźeeee moźliwości. Firma na forach Overclokerskich bardzo chwalona.
DFI dobra firma i dobre płyty.
Wrzuć i czytaj.
DFI LanParty UT NF4 Ultra–D
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Wrzuć i czytaj.
DFI LanParty UT NF4 Ultra–D
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Strona 1 / 1